Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στην Ξάνθη 42 Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες

Στην Ξάνθη 42 Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες

0
roumanoi-dimosiografoi

Προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως τουριστικού προορισμού 12 μηνών

Άτυπος… πρεσβευτής και ο προπονητής της Skoda, Ρασβάν Λουτσέσκου

Προσκεκλημένοι από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ήταν 26 τουριστικοί πράκτορες και 16 δημοσιογράφοι από την Ρουμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της περιοχής. Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργου Παυλίδη και στο πλαίσιο των ενεργειών για την καθιέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ως προορισμού αριστείας, 12 μηνών, στη Ρουμανική αγορά, φιλοξενήθηκαν για πέντε μέρες (15-19 Απριλίου), 42 άτομα, δεκαέξι δημοσιογράφοι από εθνικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τρία συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, και εικοσιέξι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Ρουμανίας. Η επιλογή έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία και με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία, υπάλληλος του οποίου, η κα Ιλιάνα Νικολάε, συνόδευσε την αποστολή συμβάλλοντας με την διερμηνεία, από και στα Ρουμανικά, στην επιτυχή οργάνωσή της.

Δείπνο στην Ξάνθη από τον Περιφερειάρχη

Η αποστολή αναχώρησε την Τετάρτη 15 Απριλίου με πούλμαν από το Βουκουρέστι και αφού την υποδέχθηκε στο Ορμένιο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, αναχώρησε για Ορεστιάδα – Διδυμότειχο – Σουφλί και διανυκτέρευσε στην Αλεξανδρούπολη. Την Πέμπτη ξεναγήθηκαν σε Κομοτηνή, Μαρώνεια και Φανάρι, και έφθασαν στην πόλη μας το βράδυ της Πέμπτης. Στο ξενοδοχείο Z Palace παρέθεσε στους Ρουμάνους φιλοξενούμενους δείπνο ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Παυλίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Κ. Ζαγναφέρη, του περιφερειακού Συμβούλου, κ. Γ. Μπούτου, επιχειρηματιών του τουρισμού, πολιτιστικών φορέων και των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Προβολή της ΑΜ-Θ και έκπληξη με… Λουτσέσκου

lucesku-zitaΣτη δεξίωση που παρατέθηκε, έγινε μια σύντομη παρουσίαση των τουριστικών προορισμών και προβλήθηκαν οι ξεχωριστές φυσικές ομορφιές της περιοχής, μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Ρουμάνου προπονητή της Skoda Ξάνθης, Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον κ. Παυλίδη και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του. Μιλώντας στους Ρουμάνους φιλοξενούμενος, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την περιοχή, τους κατοίκους της και τις φυσικές ομορφιές, όπως τα έχει γνωρίσει στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στην Ξάνθη.

Παυλίδης: «Η περιοχή μας μπορεί να έχει εκρηκτική τουριστική ανάπτυξη»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, ανέφερε ότι η πρόταση για την υποδοχή αυτής της αποστολής έγινε στην προηγούμενη Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου, με δική του πρωτοβουλία, κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι Ρουμάνοι είναι ένας λαός που διάκειται άκρως φιλικά απέναντί μας και συνδεόμαστε από άποψη ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική, και είναι μια αξιοποιήσιμη ‘’αγορά’’ ιδιαίτερα πρόσφορη για τον τουρισμό της περιοχής. Έχουμε τις καλύτερες παραλίες στα Βαλκάνια σε ένα μεγάλο γεωγραφικό βάθος προς βορρά, και πρέπει εκτός από αυτό να προβάλλουμε την περιοχή μας ως τουριστικό προορισμό 4 εποχών. Μέχρι τώρα υποφέραμε από τα κλειστά σύνορα. Τα σύνορα έχουν ανοίξει, η περιοχή μας προσφέρεται και κάνουμε εντατικές ενέργειες για να προσελκύσουμε επισκέπτες σε συνδυασμό με τον δρόμο της Μάκαζα, παρότι δεν μας επιτρέπεται από το ‘’κέντρο’’ διαχρονικά να έρθουν τουριστικά λεωφορεία».

Αμοιρίδης: «Ενθουσιασμένοι οι Ρουμάνοι με τα όσα έχουν δει»

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, σημείωσε ότι γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την ενίσχυση του ρεύματος από τη Ρουμανία και το “άνοιγμα” στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς είναι από τους πρωτεύοντες στόχους τουριστικής ανάπτυξης. Όπως ανέφερε, η αποστολή περιηγείται σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας, τα μνημεία, τα εθνικά πάρκα, τις παραλίες της περιοχής, σε ένα ιδιαίτερα πυκνό πρόγραμμα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία του νέου οδικού άξονα της Νυμφαίας, ενώ μετέφερε την άποψη ότι οι εντυπώσεις τους είναι ιδιαίτερα θετικές, μέχρι στιγμής.

Η Περιφέρεια πληροί τις απαιτήσεις των Ρουμάνων τουριστών

Η δημοσιογράφος Σιμόνα Νεάτσα, που αρθρογραφεί για θέματα τουρισμού στην Ρουμανία, σε δηλώσεις της μετέφερε την υπέροχη εμπειρία που βίωσαν αυτές τις δύο μέρες επισκεπτόμενοι ενδιαφέροντα μνημεία και θαυμάζοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι μια περιοχή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Ρουμάνων τουριστών, καθώς ένιωσαν αμέσως οικεία στον χώρο. Η κα Νεάτσα σημείωσε ότι οι Ρουμάνοι τουρίστες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, αυτούς που αναζητούν μέρη για οικογενειακό τουρισμό, χαλάρωση και σπα, και σε αυτούς που επιθυμούν μεγαλύτερη περιπέτεια, δράση και επισκέψεις σε μνημεία, θεωρώντας ότι η περιοχή μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους, ιδίως με τις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει, που είναι ένα ζητούμενο για τους Ρουμάνους επισκέπτες.

Επίσκεψη στην Παλιά Πόλη και συνέχεια με Καβάλα και Δράμα

Το βράδυ της Πέμπτης η ρουμανική αποστολή ζήτησε να γνωρίσει την νυκτερινή ζωή της Ξάνθης, στην οποία θέλουν ιδιαίτερα να αναφερθούν όταν επιστρέψουν, ενώ το πρωί της Παρασκευής περιηγήθηκαν στην Παλιά Πόλη και την αγορά της Ξάνθης, καθώς και στα Στενά του Νέστου, όπου είχαν ζητήσει εκ των προτέρων να τους δοθεί η δυνατότητα για μια κατάβαση του Νέστου με κανό – καγιάκ. Οι Ρουμάνοι φιλοξενούμενοι διανυκτέρευσαν την Παρασκευή στην Καβάλα, όπου ξεναγήθηκαν και στην παραλιακή ζώνη, για να καταλήξουν στην Δράμα και να επισκεφθούν το σπήλαιο Αγγίτη, πριν επιστρέψουν στο Βουκουρέστι και μεταφέρουν τις ξεχωριστές εμπειρίες στους συμπατριώτες τους.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…