Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε διαρκή εγρήγορση τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ στην πόλη

Σε διαρκή εγρήγορση τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ στην πόλη

0
deyax apofraksi

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων στα όμβρια

Επανήλθε και το πρόβλημα του νερού στην περιοχή της Λ. Στρατού

Σε πολλά σημεία της Ξάνθης οι κάτοικοι της πόλης γίνονται μάρτυρες του γνωστού φαινομένου της παράνομης σύνδεσης των αποχετεύσεων ιδιωτών με το δίκτυο απορροής των όμβριων υδάτων. Ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο για χρόνια και κάνει πιο έντονα την εμφάνισή του σε περιόδους που η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Σύνδεση αποχετεύσεων στα φρεάτια της Μ. Καραολή

Έντονη δυσωδία αναδυόταν τις τελευταίες μέρες από τα φρεάτια της οδού Μιχαήλ Καραολή στο κέντρο της πόλης, κάτι που οι πολλοί περαστικοί από τον εμπορικό δρόμο αισθάνονταν, κυρίως κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ανέδειξε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα, με τους επαγγελματίες της περιοχής να επικοινωνούν με την δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ώστε να βρεθεί λύση. Το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ μετέβη στο σημείο, όπου και διαπίστωσε το αληθές των καταγγελιών, εντοπίζοντας το πρόβλημα σε κεντρικό αγωγό. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, κ. Μαρίνος Σδρέβανος, «Μεταβήκαμε με το συνεργείο στην Μ. Καραολή την Παρασκευή και διαπιστώσαμε ότι όντως αναδιδόταν έντονη δυσοσμία από δύο φρεάτια, γι’ αυτό αποφασίσαμε να τα καθαρίσουμε άμεσα και να προχωρήσουμε σε κάποιες παρεμβάσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα». Το πρωί της Τρίτης, 28 Απριλίου, το συνεργείο αποφράξεων της ΔΕΥΑΞ πραγματοποίησε τις απαραίτητες ενέργειες και προχώρησε στον καθαρισμό των δύο φρεατίων, που ευθύνονταν για την αποκρουστική οσμή.

‘’Παζάρι’’, Μ. Καραολή και Μεσολογγίου οι εστίες

Ένα ζήτημα που έχουμε θίξει πολλές φορές, αλλά συνεχώς επανεμφανίζεται, αφού η ασυνειδησία κάποιων ιδιωτών παραμένει ατιμώρητη, παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από την δημιουργία του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης στην πόλη. Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί σε παρόμοιο περιστατικό στην οδό Μ. Ρέματος, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πέρα από την δυσωδία δημιουργούνταν στους γύρω επαγγελματίες έντονα προβλήματα, κάθε φορά που η αποχέτευση πλημμύριζε τα καταστήματά τους. Ο κ. Σδρέβανος σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι σε γνώση της δημοτικής επιχείρησης, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες μέσα στην πόλη, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και χρήζει άμεσης παρέμβασης. «Πρόκειται για δύο φρεάτια μέσα στο ‘’Παζάρι’’, ένα δίπλα στην Πυροσβεστική και ένα αμέσως μετά τα σκαλιά, τα δύο στην Μιχαήλ Καραολή που καθαρίστηκαν και ακόμη ένα στην οδό Μεσολογγίου και 4ης Οκτωβρίου» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι στα συγκεκριμένα προέκυπτε πρόβλημα και μετά από κάθε βροχή, αφού ήταν φραγμένα.

Μ. Σδρέβανος: «Τα συνεργεία δεν επαρκούν, αλλά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια»

Θέλοντας να καταστήσει του συνδημότες μας κοινωνούς στο μέγεθος των προβλημάτων, αλλά και στην δυσκολία επίλυσής τους, ο κ. Σδρέβανος επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΞ διαθέτει ένα συνεργείο αποφράξεων, το οποίο προσπαθεί να λύσει όλα τα προβλήματα που εντοπίζονται, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση προκύπτουν τρία με τέσσερα περιστατικά βλαβών στο δίκτυο, στα οποία σπεύδει άμεσα και απασχολείται, άσχετα με την μέρα, την ώρα ή τις καιρικές συνθήκες, το προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα συνεργεία εργάζονται με ζήλο και φιλότιμο, όποτε και αν τους ζητηθεί».

Νερό με… χρώμα και πάλι στα σπίτια της Λ. Στρατού

Σε ερώτηση αναφορικά με το πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης, αυτή την φορά, που έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην περιοχή της Λεωφόρου Στρατού, ο κ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ δήλωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί πολλά παράπονα από κατοίκους της περιοχής και αναζητείται λύση. Αν το πρόβλημα της δυσοσμίας από τα φρεάτια είναι έντονο και ανυπόφορο, αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι της οδού Λ. Στρατού, μπορεί να θεωρηθεί και ζήτημα επιβίωσης. Πολύ συχνά στις βρύσες των κατοικιών της περιοχής αντί για γάργαρο, άχρωμο και υγιές νερό, τρέχει σκουρόχρωμο, καφέ νερό, προκαλώντας την οργή και την δίκαιη αγανάκτηση των δημοτών. «Αισθανόμαστε κατώτεροι πολίτες και Ξανθιώτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών μας όχι μόνο δεν είναι κατάλληλο για πόση, αλλά ούτε καν για οικιακή χρήση. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αναγκαίο αγαθό, παρότι είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις μας στον δήμο και την δημοτική επιχείρηση», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Μ. Σδρέβανος: «Καταβάλλουμε προσπάθειες να επιλυθεί άμεσα»

Τα αλλεπάλληλα παράπονα των συνδημοτών μας έχουν αναγκάσει την διοίκηση της ΔΕΥΑΞ να αναζητεί άμεση λύση. Όπως δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σδρέβανος: «Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως στην περιοχή αυτή τερματίζει το δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην επανακυκλοφορεί το νερό. Είναι κάτι που μας απασχολεί έντονα και καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλυθεί το συντομώτερο».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …