Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Προβληματίζονται όμως δεν απογοητεύονται ενόψει της συνέχειας

Προβληματίζονται όμως δεν απογοητεύονται ενόψει της συνέχειας

0
lucescu pagkos

Ξεκίνησε η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό

Την άλλη Τετάρτη (29/04) στις 21:30 το βράδυ ορίστηκε ο αγώνας κυπέλλου Skoda Ξάνθη – Ηρακλής

Μπορεί η εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη να στοίχισε στην Skoda Ξάνθη καθώς απομακρύνθηκε από την 5η θέση της βαθμολογίας που έχει ως στόχο στο πρωτάθλημα, όμως δεν έφερε την καταστροφή στην ξανθιώτικη ομάδα που κοιτάει τη συνέχεια και τις επόμενες προκλήσεις που έχει μπροστά της.

Η Skoda Ξάνθη στο επόμενο 10ήμερο θα δώσει δύο ακόμη δύσκολους αγώνες, το ερχόμενο Σάββατο με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο κι έπειτα (την Τετάρτη 29/04) εντός έδρας με τον Ηρακλή στον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Τα παραπάνω δύο παιχνίδια θα κρίνουν ουσιαστικά και το αν θα καταφέρει η Ξάνθη να πάρει κάποιο εισιτήριο για τις διοργανώσεις της UEFA της νέας σεζόν, καθώς με απώλεια βαθμών στον αγώνα με το «τριφύλλι» ουσιαστικά θα χάσει το τρένο των πλέι – οφ, ενώ στη συνέχεια στον επαναληπτικό με τον Ηρακλή θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Γι’ αυτό το λόγο, παρά τη στεναχώρια για την ήττα και τον τρόπο που σημειώθηκε, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε στους παίκτες του ότι δεν πρέπει να απογοητευτούν και να τα δώσουν όλα στα επόμενα ματς, καθώς πλησιάζουμε και στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων για φέτος.

Χωρίς τρεις κόντρα στον Παναθηναϊκό

Εν τω μεταξύ με απογευματινή προπόνηση άρχισε χθες η προετοιμασία για τον επερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/04 στις 19:30 στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεση του τους τιμωρημένους λόγω καρτών Παντελή Καπετάνο (είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες και δηλώθηκε να εκτίσει στο συγκεκριμένο ματς) και Τάσο Παπάζογλου (λόγω της κόκκινης που αντίκρισε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη), αλλά και τον Μανώλη Μπέρτο που συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες αποφασίστηκε να απουσιάσει από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και τον Πανθρακικό. Παράλληλα ο Κριστιάν Ομπόντο που έχει 4 κίτρινες δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό.

Την Τετάρτη 29/04 στις 21:30 ο αγώνας κυπέλλου Skoda Ξάνθη – Ηρακλής

Για την Τετάρτη 29/04 ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι δύο επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, προκειμένου να βγει το ζευγάρι του τελικού.

Την παραπάνω ημέρα στις 18:30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Απόλλωνα Σμύρνης στη ρεβάνς του 0-3 υπέρ των «ερυθρόλευκων» και στις 21:30 η Skoda Ξάνθη θα επιχειρήσει να διαφυλάξει στα Πηγάδια το υπέρ της 0-1 από τον πρώτο αγώνα απέναντι στον Ηρακλή.

Ραζβάν Λουτσέσκου ο… 7ος «μόνιμος»

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το Σάββατο από την ξανθιώτικη ΠΑΕ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα αγωνιστική σεζόν. Γεγονός… ασυνήθιστο για την Skoda Ξάνθη, οι υπεύθυνοι της οποίας λιγοστές φορές στα χρόνια της στην πρώτη κατηγορία δεν αναζήτησαν προπονητή το καλοκαίρι.

Ο Ρουμάνος πρόκειται να είναι ο έβδομος τεχνικός που συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας τη νέα σεζόν έχοντας –φυσικά- τελειώσει την προηγούμενη.

Πρώτος ήταν ο Τσέχος, Βλαντιμίρ Ταμπόρσκι το 1992. Δεύτερος ο Βασίλης Δανιήλ την επόμενη χρονιά. Το 1996 ο Κουρτ Γιάρα πείθει τον Χρήστο Πανόπουλο για την αξία του και ακολουθεί ο διάδοχος του Γιάρα, Γιάννης Ματζουράκης.

Το 2001 ο Νίκος Καραγεωργίου παραμένει στο «τιμόνι» της Skoda έχοντας μια καλή σεζόν στο πλευρό του και τέλος το 2012 ο Μαρίνος Ουζουνίδης που ολοκλήρωσε τη σεζόν και ξεκίνησε και την επόμενη.

SUPER LEAGUE

32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

17.15: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ.

19.30: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

15.00: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

17.15: Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός

17.15: Πλατανιάς – Παναιτωλικός

19.30: Πανιώνιος – Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

19.30: Εργοτέλης – Κέρκυρα

* ΑΕΛ Καλλονής – ΟΦΗ (ματαίωση)

* Νίκη Βόλου – Βέροια (ματαίωση)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 73

2. ΠΑΟΚ 60

3. Παναθηναϊκός 59

4. Αστέρας Τρίπολης 52*

5. ΠΑΣ Γιάννινα 51

6. Ατρόμητος Αθ. 50

7. Skoda Ξάνθη 46

8. Παναιτωλικός 46

8. Πανιώνιος 41

10. Κέρκυρα 40

11. ΑΕΛ Καλλονής 40

12. Βέροια 37*

13. Πανθρακικός 37

14. Πλατανιάς 37

15. Λεβαδειακός 37

16. Εργοτέλης 31

17. Ο.Φ.Η. 13 (αποχώρησε)

18. Νίκη Βόλου -6 (αποχώρησε)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …