Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Λ. Σερραίος στα ηνία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Ο Λ. Σερραίος στα ηνία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

0
kinigoi sinendefsi

Η ομάδα του πλειοψήφησε στις εκλογές της Κυριακής – Κατέθεσε τα όπλα ο Α. Καραγιάννης

Ενωτικό κλίμα με μικροεντάσεις – Το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας έθεσε ο Σ. Βλαχόπουλος

Αλλαγή σκυτάλης στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Επανέρχεται δριμύτερος ο Λοΐζος Σερραίος μετά από απουσία 2 θητειών καθώς πλειοψήφησε αυτός και η ομάδα των 8 ατόμων που αποτελούσαν την παράταξή του στις εκλογές του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Απριλίου. Να σημειώσουμε ότι το ψηφοδέλτιο ήταν μεν ενιαίο συναποτελούμενο και ομαδοποιημένο σε τρεις διαφορετικές παρατάξεις και συγκεκριμένα: του Λοΐζου Σερραίου του Χαράλαμπου Χόχολη ( όπου συμμετείχε και ο απερχόμενος πρόεδρος Α. Καραγιάννης) και του Σταύρου Βλαχόπουλου που έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά με μια ομάδα 8 νέων κυνηγών και συγκέντρωσε 964 σταυρούς όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο εκλέγονται οι 8 πλειοψηφούντες (αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω). Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ψήφισαν 661 από τα 1.558 εγγεγραμμένα μέλη κάτι που χαρακτηρίστηκε ως «αθρόα» συμμετοχή.

Ενωτικό κλίμα με μικροεντάσεις – Το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας έθεσε ο Σ. Βλαχόπουλος

Οι εκλογές διεξήχθησαν γενικά σε ενωτικό κλίμα – όπως διαβεβαίωσαν ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Α. Καραγιάννης, ο επερχόμενος κ. Σερραίος και ο κ. Βλαχόπουλος, ωστόσο δεν έλειψαν κάποιες μικροεντάσεις που επέφεραν έναν γενικότερο προβληματισμό. Ειδικότερα ο κ. Σταύρος Βλαχόπουλος με αφορμή την επιβολή της έκτακτης εισφοράς των 5 ευρώ μετέφερε στην γενική συνέλευση φήμες που κυκλοφορούν για «υπέρογκα ποσά» αναφορικά με την μισθοδοσία των υπαλλήλων των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας, ζητώντας πληρέστερη ενημέρωση και σε περίπτωση που ισχύει αυτό να ακυρωθεί η έκτακτη εισφορά, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί σε μια εποχή που σ’ όλους τους μισθούς υπάρχουν περικοπές οι μισθοί των εν λόγω υπάλληλων να είναι ανεπηρέαστοι και οι κυνηγοί να πληρώνουν έκτακτη εισφορά για να τους καλύψουν». Επ’ αυτού ο κ. Σερραίος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει προς συζήτηση άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. Αλλά αυτά δεν χάλασαν το ενωτικό κλίμα καθώς όπως θέλησαν να το εκλάβουν άπαντες …συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες και άλλωστε αυτό που ενώνει τους κυνηγούς είναι η αγάπη τους για το κυνήγι.

Καραγιάννης : «Έρχονται μέρες δύσκολες για το κυνήγι…»

Ενωτικό το μήνυμα του απερχόμενου προέδρου κ. Καραγιάννη ο οποίος δήλωσε στο «Ε» πως ο κυνηγετικός σύλλογος πρέπει να μείνει ενωμένος και ότι ο ίδιος θα σταθεί δίπλα στο νέο διοικητικό συμβούλιο και τον νέο πρόεδρο παρέχοντας την βοήθειά του: «Έρχονται χρόνια δύσκολα για τον κυνήγι. Κάθε χρόνο πάμε χειρότερα. Οι άδειες μειώνονται και αυτό δυσκολεύει την λειτουργία του συλλόγου μας. Πρέπει το κράτος να σταθεί δίπλα μας γιατί επιπρόσθετα έχει συμφέρον από μας αφού παίρνει μερίδιο από τις άδειες. Πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματά μας».

Σερραίος: «Ο Κυνηγετικός σύλλογος θα ξαναγίνει σημείο αναφοράς …»

Μιλώντας στο «Ε» ο πλειοψηφών κ. Λ. Σερραίος ο οποίος και πρόκειται να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου όταν συγκληθεί σε σώμα το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο, ανέπτυξε το πλάνο των στόχων του επισημαίνοντας ότι θα : «ξανακάνουμε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή» καθόσον όπως υποστήριξε επικοινωνιακά τουλάχιστον ο σύλλογος είχε «κάτσει». Επίσης τόνισε ότι θα γίνει αναβάθμιση του πυρήνα προσαρμογής Θηραμάτων που λειτουργεί στο Σέλερο με σκοπό να καταστεί επισκέψιμο από σχολεία προκειμένου να λειτουργεί σαν φυτώριο περιβαλλοντικής συνείδησης. Τέλος όπως ανέφερε έμφαση θα δοθεί στην πάταξη της λαθροθηρίας και υπεράσπιση των κυνηγετικών δραστηριοτήτων και στην συντήρηση διαφόρων υποδομών όπως τα κιόσκια στην ορεινή περιοχή: «Είμαστε ενωμένοι και φίλοι μεταξύ μας. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Αφετηρία μας είναι η αγάπη μας για το κυνήγι. Δεσμεύομαι ότι θα λειτουργήσω με γνώμονα την ενότητα και τα συμφέροντα του συλλόγου και σε κάθε διοικητικό συμβούλιο θα προσκαλώ και τους 26 που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο», τονίζει ο κ. Σερραίος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Σύνολο εγγεγραμμένων μελών 1558

Ψήφισαν 641

Έγκυρα 631

Άκυρα 10

Εκλέγονται οι πρώτοι οχτώ σε σταυρούς, οι οποίοι θα συνεδριάσουν εντός των ημερών για την συγκρότηση τους σε σώμα.

1. Σερραίος Λοΐζος του Ευστρατίου 279

2. Καλεντζή Χικμέτ του Σουκρή 214

3. Καπνιάζης Ιωάννης του Αναστασίου 207

4. Κιολεϊδης Απόστολος του Χαραλάμπους 193

5. Αδαμίδης Μάρκος (Μάκης) του Γεωργίου 192

6. Τσαγγαλίδης Κωνσταντίνος του Χρήστου 185

7. Χρυσοστομίδης Μιχαήλ του Θεοδώρου 182

8. Αρβανίτης Χρήστος του Σταύρου 181

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

3. Σαλβανάς Δημήτριος του Δαμιανού 166

4. Χόχολης Χαράλαμπος του Παναγιώτη 158

5. Βλαχόπουλος Σταύρος του Κωνσταντίνου 147

6. Κέλλης Γεώργιος του Δημητρίου 147

7. Ιμάμ Τζιχάν του Τζελάλ 146

8. Γύρογλου Χασάν του Αχμέτ 140

9. Δημητριάδης Ανδρέας του Ιωάννη 136

10. Καζάκος Σωτήριος του Χαραλάμπους 133

11. Χατζόπουλος Αναστάσιος του Καλλίδωρου 128

12. Πασχαλίδης Γεώργιος-Χάρης του Ιωάννη 124

13. Τσιλιγγίρης Γεώργιος του Αποστόλου 121

14. Τσολακίδης Σταύρος του Αντωνίου 109

15. Ντάφος Πασχάλης του Θωμά 98

16. Οβάκογλου Βασίλειος του Κυριάκου 76

17. Αλεξούδης Βασίλειος του Γεωργίου 47

18. Βελλής Δημήτριος του Αθανασίου 27

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Χατζοπούλου Μαρία του Ιωάννη 314

2. Γκιαουράκης Χρήστος του Γεωργίου 188

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

1. Χατζή Καρά Αμέτ Χασάν του Χουσεΐν 171

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…