Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Με Κανονιστική Απόφαση θα «κανονίσει» ο δήμος το θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα

Με Κανονιστική Απόφαση θα «κανονίσει» ο δήμος το θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα

0
orfeos-empros

Σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μετά για έγκριση στην επιτροπή ποιότητας και στο Δ.Σ. – Θα έχει την δυνατότητα να σφραγίζει τα καταστήματα

Για το Π.Δ. του 1996: «Δεν ισχύει» λέει ο Α. Αγκόρτσας – «Χρειάζεται επικαιροποίηση γιατί άλλαξαν τα δεδομένα» λέει ο δήμαρχος Ξάνθης

Αποφασισμένη να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων είναι η νέα δημοτική αρχή του Δ. Ξάνθης και στην επίτευξη αυτού του στόχου εντάσσονται όλες οι τελευταίες επιχειρήσεις – σκούπα του αντιδημάρχου Απόστολου Αγκόρτσα κατ’ εντολή δημάρχου. Όμως φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό γιατί τα μαγαζιά πληρώνουν τα πρόστιμα και η ιστορία επαναλαμβάνεται και γι αυτό ο δήμος αποφάσισε να λάβει δραστικότερα μέτρα και κυρίως να πάρει την υπόθεση στα χέρια του! Πως; Με μια Κανονιστική Απόφαση!

Θα τους «κανονίσει» με Κανονιστική

«Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι», σκέφτηκαν στον δήμο και άντλησαν τεχνογνωσία από άλλους δήμους προκειμένου να καλύψουν το νομικό κενό που στερεί τη δυνατότητα στους δήμους να κάνουν ανάκληση αδείας των καταστημάτων στα οποία βεβαιώνονται 3 κατά σειρά παραβάσεις. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο «Ε» ο κ. Αγκόρτσας στο ισχύον νομικό πλαίσιο μόνο η Τροχαία μπορεί να βεβαιώσει παράβαση έιτε για καταπάτηση οδοστρώματος είτε για υπέρβαση ωραρίου μουσικής και να επιβάλει 10ήμερη σφράγιση ή 20ήμερη για επαναλαμβανόμενη παράβαση και τέλος αφαίρεση αδείας.: «Ο δήμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Έτσι εξετάσαμε τι γίνεται σ’ άλλους δήμους και αποφασίσαμε την λύση της Κανονιστικής απόφαση. Τις επόμενες μέρες θα βγει στο διαδίκτυο για διαβούλευση και στην συνέχεια θα πάει για έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας και στο Δημοτικό συμβούλιο. Έτσι θα έχουμε το δικαίωμα να παρέμβουμε και να πατάξουμε τις παρανομίες», σημειώνει ο κ. Αγκόρτσας ενώ συμπληρώνει πως: «η νέα δημοτική αρχή έχει άλλη φιλοσοφία και άλλη προσέγγιση στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων σε σχέση με την προηγούμενη».

Το ξεχασμένο Π.Δ. του 1996

Στην υπενθύμιση του «Ε» ότι υπάρχει ένα Π.Δ. του 1996 που χαρακτηρίζει πεζόδρομο την κεντρική οδό της Π. Πόλης και αν εφαρμοζόταν θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα ο κ. Αγκόρτσας αποκάλυψε πως έχει τη σύμφωνη η γνώμη της νομικής υπηρεσίας του δήμου πως αυτό το Π.Δ. δεν ισχύει. Επεξήγηση επ’ αυτού έδωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος ο οποίος μιλώντας στο «Ε» είπε πως: «Το Π.Δ. του 1996 χρειάζεται τροποποίηση. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Έχουμε μια ενοποίηση πλατειών, έχουμε μεταφορά του δημαρχείου. Συνεπώς αυτές οι αλλαγές επιβάλουν επικαιροποίηση του Π.Δ. Όλα αυτά θα ρυθμιστούν με την κυκλοφοριακή μελέτη που θα παραδοθεί το καλοκαίρι. Θα δοθεί συνολική λύση. Η Π. Πόλη ανήκει σ’ όλη την πόλη και όχι μόνο στους κατοίκους της. Οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε αυτό».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…