Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με σταγόνες σοκολάτας και κραμπλ

Κέικ με σταγόνες σοκολάτας και κραμπλ

0
keik-kramble

-400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

-1 πρέζα αλάτι

-110 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-260 γραμμ. ζάχαρη καστανή

-2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

-500 γραμμ. ξινόγαλα

-2 κάψουλες βανιλίνη

-100 γραμμ. σοκολάτα σε σταγόνες

Για το κραμπλ:

-100 γραμμ. ζάχαρη καστανή

-100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-50 γραμμ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια

-20 γραμμ. τρούφα σοκολάτας

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 30 εκ. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνουμε το ξινόγαλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανιλίνη. Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ στη μικρότερη ταχύτητα μέχρι που μόλις να ενωθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Ετοιμάζουμε και το κραμπλ. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα τρίβουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα ψωμιού. Ρίχνουμε το κραμπλ πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε το κέικ για 40′ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…