Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Και στην Ξάνθη φώναξαν το σύνθημα «Let’s do it Greece»

Και στην Ξάνθη φώναξαν το σύνθημα «Let’s do it Greece»

0
lets-do-it-greece

Δεκάδες εθελοντές και σύλλογοι συμμετείχαν στην καμπάνια καθαρισμού αλσών – μονοπατιών

«Στοίχημα» όλων μας να διαφυλάξουμε καθαρούς και περιποιημένους τους χώρους

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε στην Ξάνθη η πανελλήνια εκστρατεία «Lets do it Greece» η οποία αφορά εθελοντικές δράσεις καθαρισμού δασών, πλατειών και άλλων χώρων.

Κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Έτσι και στην Ελλάδα η καμπάνια βρήκε θετική ανταπόκριση από χιλιάδες πολίτες στις διάφορες πόλεις που πήραν μέρος.

Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής αντίστοιχες δράσεις από διάφορους συλλόγους και ομάδες που συντονισμένα έκαναν ένα γενικό… λίφτινγκ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (τμήμα δασοπροσκόπων Ξάνθης) που προχώρησε σε καθαρισμό στο «Μονοπάτι της ζωής», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (τοπικό τμήμα Ξάνθης) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου με καθαρισμό-εξωραϊσμό του άλσους Ευμοίρου Ξάνθης και ο πολιτιστικός σύλλογος «Κατασκηνωτές» που πραγματοποίησε ανάλογο καθαρισμό στο περιαστικό άλσος (στην είσοδο της πόλης από Σταυρούπολη).

Τις προσπάθειες των εθελοντών ενίσχυσαν τα τμήματα πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους αντιδημάρχους κ.κ. Μανώλη Τσέπελη, Χασάν Ογλού Φερτούν, Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη κ.α.

Καθαρίστηκαν άλση και μονοπάτια, αλλά για πόσο;

Μία εντελώς διαφορετική και πανέμορφη εικόνα παρουσίαζαν οι παραπάνω χώροι που καθαρίστηκαν μετά τις ενέργειες των εθελοντών οι οποίοι «σάρωσαν» βήμα – βήμα τα διάφορα μονοπάτια και άλση μαζεύοντας τα αμέτρητα σκουπίδια που ήταν πεταμένα διάσπαρτα ενώ άλλοι είχαν αναλάβει το καθάρισμα από τα αγριόχορτα με κουρευτικά εργαλεία, τσάπες, φτυάρια και άλλα εργαλεία.

Έτσι έστω και για λίγες ημέρες οι χώροι θα παραμείνουν καθαροί καθώς θεωρούμε δεδομένο πως σύντομα και μετά την παρουσία επισκεπτών, η εικόνα τους θα αλλάξει προς το χειρότερο – σε ό,τι αφορά την καθαριότητα.

Οι εθελοντές έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στο να ομορφύνουν οι χώροι που ζούμε και επισκεπτόμαστε. Εξάλλου όλοι θέλουμε να καθόμαστε σε καθαρά πάρκα και άλση για να απολαμβάνουμε τις ομορφιές τους όμως το ζήτημα είναι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, αγάπη και σεβασμό για τη φύση ώστε να τα διατηρούμε καθαρά.

Επιπλέον, εκτός από τους χώρους ανάπαυσης/αναψυχής και το δίκτυο μονοπατιών που έχουν δημιουργήσει εθελοντές και υπηρεσίες γύρω από την πόλη δέχεται πλέον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και θα πρέπει να προσεχθεί εξίσου τόσο από τους περιπατητές όσο και από τους αρμόδιους φορείς.

Καλτέκης Δημήτρης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…