Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναπτύσσονται εντός 10ημέρου σ’ όλη την πόλη οι ανακυκλώσιμοι κάδοι

Αναπτύσσονται εντός 10ημέρου σ’ όλη την πόλη οι ανακυκλώσιμοι κάδοι

0
kadoi xanthi

Έγιναν 2 αποκομιδές ανακυκλώσιμων – Συνεχίζεται η ενημέρωση και η τοποθέτηση των μπλε κάδων στις γειτονιές

Πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα – Απόλυτη ικανοποίηση από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας

Την θεαματική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας συγκεντρώνει η ανακύκλωση και τα σχόλια για την δημοτική αρχή είναι ιδιαιτέρως επαινετικά, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κοινωνία ήταν από καιρό ώριμη γι αυτή και απλά ο δήμος άργησε…

Έγιναν 2 αποκομιδές ανακυκλώσιμων – Συνεχίζεται η ενημέρωση και η τοποθέτηση κάδων

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκαν οι δύο πρώτες δοκιμαστικές αποκομιδές ανακυκλώσιμων υλικών που έγινα την προηγούμενη Παρασκευή και την Τετάρτη. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Φερντούν που επιβλέπει νυχθημερόν την διαδικασία τοποθέτησης των μπλε κάδων στις γειτονιές αλλά και την διανομή της ειδικής σακούλας πολλαπλών χρήσεων καθώς και την ενημέρωση που ακολουθεί από τους εκπρόσωπους της ΕΕΑΑ που έχει αναλάβει τη λειτουργία του ΚΔΑΥ Ξάνθης, τα ανακυκλώσιμα υλικά ήταν και πολλά σε όγκο αλλά και πολύ καθαρά, απαλλαγμένα δηλαδή από φαγητά και μόνο ελάχιστες παρατυπίες παρατηρήθηκαν όπως κοινές σακούλες σκουπιδιών που προορίζονται για τους πράσινους κάδους, που προφανώς οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση. Για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα ο κ. Φερντούν έχει δώσει εντολή αν δεν ανοίγουν τις πόρτες προκειμένου να τους γίνει ενημέρωση- είτε γιατί λείπουν είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί βαριούνται – να κρεμιέται η σακούλα με τα φυλλάδια στην πόρτα. Άλλωστε τόσο η σακούλα όσο και τα φυλλάδια αλλά και οι μπλε κάδοι είναι τόσο πολύ κατατοπιστικοί ως προς το τι να ανακυκλώνουμε που ακόμη κατά τα μικρά παιδιά μπορούν να καταλάβουν. Αυτό που ίσως θα’ πρεπε μόνο να αποσαφηνιστεί είναι ότι ανακυκλώνουμε συσκευασίες πλαστικές, χάρτινες, γυάλινες, αλουμινίου και λευκοσίδηρου (κονσέρβες) και όχι οτιδήποτε σε πλαστικό ή χαρτί όπως σακούλες μάρκετ ή χαρτιά κουζίνας ή τουαλέτας. Αυτά τα πετάμε στους πράσινους κάδους.

Σε 10 μέρες θα μπουν κάδοι σ’ όλες τις γειτονιές

Ο κ. Φερντούν είναι πολύ ικανοποιημένος από την στάση των πολιτών και διαβεβαιώνει ότι μέσα σ’ ένα 10ήμερο θα έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι σ’ όλη την πόλη και στην συνέχεια θα αναπτυχθούν στις δημοτικές ενότητες. Να σημειώσουμε ότι σε πολλές γειτονιές έχουν μοιραστεί σακούλες ανακύκλωσης αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί κάδοι και οι συμπολίτες μας που ήδη έχουν γεμίσει τις σακούλες τις κρατάνε στα μπαλκόνια. Οκ. Φερντούν τους συνιστά να κάνουν μικρή υπομονή και σε λίγο θα έρθουν κάδοι στην γειτονιά τους. Το ίδιο ικανοποιημένος δήλωσε στο «Ε» και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος ο οποίος αξιολογεί ως πολύ ενθαρρυντικά για την επιτυχία του εγχειρήματος τα πρώτα δείγματα καθώς καταδεικνύουν ότι οι συμπολίτες μας έχουν ενημερωθεί σωστά αλλά και ότι έχουν την βούληση να κάνουν ανακύκλωση, προφανώς γιατί έχουν πεισθεί για την ωφελιμότητά της. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει τη διαδικασία.

Οι άνθρωποι που τρέφονται από τα σκουπίδια… Η ανάγκη δεν κοιτά πρασίνους ή μπλε κάδους

Κι επειδή είναι γνωστή η εικόνα και το φαινόμενο αυτών που ψάχνουν στους κάδους και αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι ότι αυτοί θα κάνουν …αποκομιδή πριν τα απορριμματοφόρα ο κ. Φερντούν παραδέχτηκε ότι κάποιοι το έχουν επιχειρήσει αλλά έγιναν αντιληπτοί και ότι ο ίδιος ήρθε σε επαφή με 5 – 6 άτομα απ’ αυτούς, τους ενημέρωσε και – όπως μας είπε – του υποσχέθηκαν ότι δεν θα ξαναδημιουργήσουν πρόβλημα. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποτρέψει κανείς και όσο υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια των πράσινων κάδων για να φάνε θα υπάρχουν και αυτοί που ψάχνουν και στους μπλε κάδους κάτι για να πουλήσουν… για να φάνε!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…