Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 414 εγκεκριμένες οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους του νομού μας

414 εγκεκριμένες οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους του νομού μας

0

Στην τελική ευθεία η πρώτη προκήρυξη

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη του πολυαναμενόμενου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την πρόσληψη 32.433 ανέργων σε 324 δήμους

Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων , των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών.

Αλλαγές στις αμοιβές των ωφελούμενων

Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος οφείλεται και στις εκλογές αλλά και στην κατάργηση της εργατικής εισφοράς 1% εξαιτίας της οποίας οι καθαρές αμοιβές των εργαζομένων με βάση τον κατώτατο μισθό αυξήθηκαν κατά 5,11 έως 56,87 ευρώ (αναλόγως ηλικίας) μεταβάλλοντας έτσι και τις καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων από τα προγράμματα κοινής ωφέλειας αφού οι αμοιβές τους εξομοιώνονται με τις κατώτατες αμοιβές των εργαζομένων της χώρας. Η αλλαγή αυτή απαιτούσε ρύθμιση που είχε σαν συνέπεια πρόσθετη καθυστέρηση.

Εγκεκριμένες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους του νομού μας

Δήμοι

Θέσεις

Δήμος Αβδήρων

71

Δήμος Μύκης

73

Δήμος Ξάνθης

243

Δήμος Τοπείρου

27

ΣΥΝΟΛΟ

414

Π.Ε. Ξάνθης

141

Στο Δημόσιο 1.800 εργαζόμενοι

Σε ποιες υπηρεσίες θα γίνουν προσλήψεις

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται σύντομα να εγκρίνει την πρόσληψη περίπου 1.800 εργαζόμενων που θα ενταχθούν κυρίως στα Ασφαλιστικά Ταμεία για την ενίσχυση του προσωπικού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 1.806 σε μόνιμο προσωπικό:

Από αυτές:

•οι 1.525 αφορούν σε θέσεις στα Ταμεία

•83 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας

•93 θέσεις στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

•ΗΔΙΚΑ 40 θέσεις

•άλλες θέσεις στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας.

Σε ότι αφορά σε θέσεις του Δημοσίου παραμένουν ανοιχτές θέσεις εποχικών υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ, τη ΔΕΗ αλλά και σε Δήμους και Μουσεία σε όλη την επικράτεια.

517 θέσεις για συµβασιούχους τον Απρίλιο

517 ανέρχονται οι θέσεις εποχικών σε Αθήνα και περιφέρεια.

221 θέσεις κατανέµονται σε δήµους.

70 προσλήψεις θα πραγµατοποιηθούν σε µουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

41 σε επτά πανεπιστήµια

24 στα ΕΛΤΑ

11 εξωτερικούς συνεργάτες θα προσλάβει το ΚΑΠΕ

13 η ΔΕΗ, ενώ προκηρύξεις εξέδωσαν επίσης το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΤΕΕ.

ΣΕ 3 ΠΟΛΕΙΣ

Μητέρες για τα Παιδικά Χωριά SOS

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

61 θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές σε Vivartia και Roche

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Γραµµατείς διοίκησης στο Λονδίνο

12 Θέσεις στα ΕΛΤΑ Μακεδονίας Θράκης

Προκηρύχθηκαν 12 θέσεις εποχικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής. Τις θέσεις θα καταλάβουν 7 διανομείς και 5 εργαζόμενοι εσωτερικής εκμετάλλευσης. Πληροφορίες: 2373021256.

Πρόγραμμα ενίσχυσης αγροτικού τομέα στη περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, ώρα 15:00

Πληροφορίες στο website της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ www.mkoapostoli.gr και στο τηλέφωνο 2130 184426

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Jaharis Family Foundation και άλλων ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και ιδιωτών, χρηματοδοτεί ένα πιλοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ενίσχυσης αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων και συλλόγων.

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει τις παραγωγικές δραστηριότητες ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών (διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης, μηχανολογικού εξοπλισμού, μάρκετινγκ κλπ). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί αναπτυξιακές δράσεις σε ποσοστό έως 100% με ανώτερο όριο χρηματοδότησης έως το ποσό των €10.000. Η δαπάνη εκάστης προμήθειας των εγκεκριμένων αναπτυξιακών προτάσεων, θα καλυφθεί απευθείας από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης έχουν αποκλειστικά και μόνο συνεταιρισμοί, ομάδες, σύλλογοι και όχι μεμονωμένοι παραγωγοί που εδρεύουν στις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής-Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανταποδοτικά οι ομάδες των παραγωγών που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα θα διαθέσουν το 10% της αξίας της ενίσχυσης σε είδος από την παραγωγής τους, ως δωρεά σε ένα τοπικό ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας.

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, ώρα 15:00

Τόπος υποβολής αιτήσεων: Μπορείτε να στείλετε την αίτηση σας και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα ηλεκτρονικά στο email: y.daskalakis@mkoapostoli.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με κούριερ στα γραφεία της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Δέσπως Σέχου 37, ΤΚ 11743 Αθήνα, Υ/Ο κ. Γεωργίου Δασκαλάκι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής και την αίτηση συμμετοχής, στο website της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ www.mkoapostoli.gr και στο τηλέφωνο 2130 184426.

3ος κύκλος αιτήσεων για το πρόγραμμα απόφοιτων ΙΕΚ ΕΠΑΣ ΕΠΑΛ

Αιτήσεις ηλεκτρονικά από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 έως και την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 και ώρα 23:59:59.

Ως αντικείμενο της Πράξης ορίζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης σε 7.000 αποφοίτους των Ι.Ε.Κ., των ΕΠΑ.Σ. και των ΕΠΑ.Λ. ηλικίας έως 29 ετών – σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative – ΥΕΙ ) – με συνδυασμό και αλυσιδωτή διάταξη:

3ος ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Ανακοινώνουμε την έναρξη του 3ου κύκλου υποβολής αιτήσεων των ωφελουμένων της Πράξης «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.» – που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 έως και την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 και ώρα 23:59:59.

Σημείωση: Δεν απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη υποβάλει την αίτησή τους.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ως συντονιστής της σύμπραξης φορέων των οργανώσεωνδομών των κοινωνικών εταίρων ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΕΛΕ & ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας ΣΕΒ, ΙΝΣΕΤΕ και της ΕΕΔΕ προβαίνει σε ανακοίνωση στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.» – που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους – και σας ενημερώνει για την πλήρη εξέλιξη των προπαρασκευαστικών διαδικασιών και την άμεσα επερχόμενη έναρξη της φάσης υλοποίησης. Το περιεχόμενο εφαρμογής της αφορά σε αποφοίτους Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ., ΕΠΑ.Λ. στις 8 «Περιφέρειες Σύγκλισης» (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο) με διττή ωφέλεια τόσο για τους εν λόγω αποφοίτους, όσο και για τις επιχειρήσεις υποδοχής.

Αντικείμενο της Πράξης

Ως αντικείμενο της Πράξης ορίζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης σε 7.000 αποφοίτους των Ι.Ε.Κ., των ΕΠΑ.Σ. και των ΕΠΑ.Λ. ηλικίας έως 29 ετών – σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative – ΥΕΙ ) – με συνδυασμό και αλυσιδωτή διάταξη: 80 ωρών θεωρητικών μαθημάτων με στόχο την αναβάθμιση των οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και την ανάπτυξη επαγγελματικής ετοιμότητας.

Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας έως 6 μηνών, με λήξη την 31η Οκτωβρίου 2015.

Διευκρινίζεται ότι το θεωρητικό μέρος υλοποιείται αποκλειστικά στις 8 ανωτέρω αναφερόμενες περιφέρειες ενώ η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας δύναται να πραγματοποιηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια με την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης του εκπαιδευόμενου.

Δικαιούχοι Υποτροφιών

Δυνητικά δικαιούχοι υποτροφιών είναι οι απόφοιτοι:Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑ.Λ. του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων,Επαγγελματικών Σχολών ΕΠΑ.Σ. του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων,Δημοσίων και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που είτε διαθέτουν Κρατική Βεβαίωση Πιστοποίησης είτε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης που δεν έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής και είναι δημότες των 8 «Περιφερειών Σύγκλισης» (ήτοι Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο). Οι δικαιούχοι υποτροφιών θα μοριοδοτηθούν με βάση συγκεκριμένα εκπαιδευτικά, κοινωνικά, ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. εκπαιδευτική επίδοση, χρόνος ανεργίας, ηλικία, φορολογητέο εισόδημα κ.λπ.) σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που θα εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιδότηση – Ύψος Υποτροφιών

Για τις 80 ώρες θεωρητικών μαθημάτων προβλέπεται χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματοςυποτροφίας στους ωφελούμενους καθαρού ύψους 400€ (5€/ώρα θεωρητικής εκπαίδευσης) και καταβολή των οριζόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Για την Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας έως 6 μηνών προβλέπεται χορήγηση υποτροφίας στους ωφελούμενους ύψους 480€ καθαρά για κάθε μήνα και καταβολή των οριζόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος – Αίτηση Συμμετοχής

Η διαδικτυακή πύλη – επίσημος ιστότοπος της Πράξης όπου και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής τους η www.diasindesi.gr.

Γεωπόνους για έρευνα θα προσλάβει η ΕΛΣΤΑΤ

Αιτήσεις υποβάλλονται από 30 Μαρτίου έως 30 Απριλίου

Στατιστικούς ανταποκριτές για τη διενέργεια της ετήσιας γεωργικής έρευνας αναζητά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι γεωπόνοι (ΠΕ ή ΤΕ), ηλικίας 22-69 ετών, οι οποίοι θα συλλέξουν στατιστικά στοιχεία από διοικητικές πηγές (Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ, Δ/νση Αλιείας, Δ/νση Κτηνιατρικής, Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων κ.λπ.) και από όποια άλλη πηγή τα διαθέτει.

Οι ανάγκες της έρευνας απαιτούν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και δυνατότητα μετακίνησης εντός της δημοτικής ενότητας για τη συγκέντρωση των πληροφοριών. Απαραίτητες είναι και οι επισκέψεις για προσωπική συνέντευξη με παραγωγούς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι στατιστικοί ανταποκριτές θα λάβουν μέρος σε μη αμειβόμενα, υποχρεωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται στις έδρες των νομών για την εκπαίδευση και κατάρτισή τους όσον αφορά τον τρόπο συλλογής, συμπλήρωσης και ελέγχου των ερωτηματολογίων της έρευνας.

Η αμοιβή για κάθε ερωτηματολόγιο μπορεί να αναπροσαρμόζεται από την ΕΛΣΤΑΤ πριν από την έναρξη λειτουργία τού εκάστοτε ισχύοντος μητρώου, ενώ η καταβολή της αμοιβής των στατιστικών ανταποκριτών γίνεται μετά την ολοκλήρωση, την παράδοση και τον έλεγχο της εργασίας που τους έχει ανατεθεί.

Υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική αίτηση των υποψήφιων γεωπόνων, ώστε να εγγραφούν στο νέο πιλοτικό Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών (οκτάμηνα ICFX0OS) υποβάλλεται από τις 30 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.statistics.gr, στην πρώτη σελίδα του Portal, στην ένδειξη «Στατιστικοί Ανταποκριτές ΕΛΣΤΑΤ». Οι ανταποκριτές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε προηγούμενα Μητρώα Στατιστικών Ανταποκριτών θα πρέπει να υποβάλουν νέα Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφή5.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 213 1352050, 213 1352457,ή 213 1352049.

Οι στατιστικοί ανταποκριτές θα λάβουν μέρος σι σεμινάρια, ενώ η καταβολή της αμοιβής τους θα γίνει μετά την παράδοση και τον έλεγχο της εργασίας τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…