Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 19 χρόνια στο περίμενε για μια μελέτη του ΓΠΣ!

19 χρόνια στο περίμενε για μια μελέτη του ΓΠΣ!

0
dimotiko ian 15

Τραγελαφικό: Στην διάρκεια της συνταξιοδοτήθηκαν 2 μελετητές! Θα πάει σε νέα δημοπράτηση

Διαδημοτικές συνεργασίες του δήμου Ξάνθης με τον δήμο Νέστου – Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών – Τα συνεργεία του δήμου στον Καπνικό σταθμό

«Μύρισε μπαρούτι» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα στις 14.30 το μεσημέρι όταν επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη – Σταυρούπολη Νέα Εποχή» Ιπποκράτης σήκωσε του τόνους της αντιπαράθεσης θέτοντας ερωτήματα εκτός ημερησίας διάταξης για θέμα που αφορά τις αμοιβές στο δημοτικό ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε «μυστικά κονδύλια» και ζήτησε από το δήμαρχο πλήρη στοιχεία. Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι όλα είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ που όμως δεν τον ικανοποίησε και είπε καυστικά: «η ΔΙΑΥΓΕΙΑ έτσι όπως την χρησιμοποιείται κάθε άλλο πάρα διαύγεια είναι»! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της Δ.Π. «Συμμετέχω» Δημήτρης Μπένης που διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι έχει ζητήσει εδώ και δύο μήνες στοιχεία από την ΔΕΥΑΞ και ακόμη απάντηση δεν πήρε.

19 χρόνια φαγούρα για μια μελέτη….

Έντονη κριτική με σαφείς αιχμές και υπονοούμενα για σκανδαλώδη παρελκυστικότητα δέχτηκε η δημοτική αρχή από Πούλιο , Ξυνίδη με αφορμή το θέμα για υποκατάσταση του αναδόχου για την μελέτη με τίτλο: «Ολοκλήρωση Πολεοδομικής Μελέτης και πράξης Εφαρμογής στις περιοχές επέκτασης του ΓΠΣ Ξάνθης Λευκού Πύργου, Λαχανοκήπων και Σιδηροδρομικού Σταθμού». Όπως επεσήμανε με εμφατικό τρόπο ο κ. Πούλιος η μελέτη έχει ανάδοχο από το 1996, είναι ο δεύτερος μελετητής που συνταξιοδοτείται (συνταξιοδοτήθηκε κι άλλος το 2012) και ακόμη δεν έχει ωριμότητα: «Για μια πράξη πολεοδομικού σχεδιασμού που προδιαγράφει την πόλη για 15 χρόνια εμείς κάνουμε την μελέτη τόσα χρόνια και ακόμη δεν είναι ώριμη και δεν την παραλάβαμε. Και όταν θα την παραλάβουμε θα είναι ανεπίκαιρη. Θα φύγουν 3 γενιές δημοτικά συμβούλια και ακόμη να ολοκληρωθεί. Εξηγείστε μας για τι καθυστερεί τόσο;». «Το 1996 στην πόλη ήταν άλλες οι συνθήκες. Αν πάει με τους ίδιους όρους είναι αυτοκτονικό», συμπλήρωσε ο Θανάσης Ξυνίδης. Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος, ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφείλεται ότι για την περιοχή Λ. Πύργου ζητήθηκε σεισμολογική μελέτη (λόγω των ρήγματος). Όμως – όπως είπε δεν μπορούσε να προκηρυχθεί γιατί το υπουργείο δεν καθόρισε τους όρους και δεν υπάρχει προηγούμενο σε σεισμογενείς περιοχής όχι σε μια περιοχή όπου δεν έγινε σεισμός 100 χρόνια! Συμπλήρωσε δε πως θα επιδιωχθεί να γίνει μια γεωλογική μελέτη. Τελικά το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία η αντικατάσταση του μελετητή του συνταξιοδοτείται να γίνει με νέα δημοπρασία και όχι με απευθείας ανάθεση με τη διευκρίνηση από τον δήμαρχο ότι ο μελετητής που συνταξιοδοτήθηκε πληρώθηκε για το μέρος της μελέτης που εκπόνησε.  

Διαδημοτικές συνεργασίες με τον δήμο Νέστου

Ένταση και πάλι προκλήθηκε στο θέμα της σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ξάνθης και του δήμου Νέστου. Ο κ. Καμαρίδης κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι συμπεριφέρεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι την ίδια στιγμή που δέχεται να παραχωρήσει μηχανικό για τα έργο του δήμου Νέστου αρνείται να παραχωρήσει μηχανικό που του ζητήθηκε από τον δήμο Τοπείρου. Μάλιστα άφησε υπονοούμενα για ευνοϊκή μεταχείριση λόγω συγγενείας με τον δήμαρχο Νέστου κ. Τσομπανόπουλο: «Δεν αποφασίζει ο δήμαρχος για όλα και όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες» απάντησε ο δήμαρχος ενώ ο κ. Καμαρίδης τον καθησύχασε: «Μην απολογείστε κ. δήμαρχε θα το ψηφίσουμε απλά το επισημαίνουμε».

Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο συγκρότησε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών. Αυτό αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους Ηλιάδη, Γκιρτζίκη, Θεοδωρίδη, Ταρενίδη, Κολλάρο και τους πολίτες : Μπαχάρ Ζιαντ Μπαχάν, Αβραμιδη, Σπάρταλη. Ο κ. Κολλάρος χαιρετίζοντας την σύσταση του συμβουλίου μεταναστών κατέθεσε την άποψη να έχει ουσιαστικό ρόλο και όχι τυπικό και να παράγει έργο.

Τα συνεργεία του δήμου στον Καπνικό σταθμό

Αλλαγή χρήσης για το κτίριο του καπνικού σταθμού που παραχωρήθηκε στο δήμο το 2004 αποκλειστικά για αθλητικούς, πολιτιστικούς σκοπούς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως εξήγησε η εισηγήτρια κα Φάκα προέκυψε η ανάγκη μεταστέγασης των γραφείων των συνεργείων του δήμου που θα μεταφερθούν από την περιοχή πλησίον της πυροσβεστικής. Το κτίριο του καπνικού σταθμού ενδείκνυνται όμως για να γίνει αυτό απαιτεί συμπλήρωση και τροποποίηση των όρων παραχώρησης. Ο κ. Πούλιος επέστησε την προσοχή μήπως το υπουργείο δεν το παραχωρήσει αλλά η κα Φάκα τον διαβεβαίωσε ότι είχε προηγηθεί συμφωνία με το υπουργείου και απλά τώρα ζητείται έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…