Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χρεωμένος ως τον …λαιμό ο δήμος Τοπείρου

Χρεωμένος ως τον …λαιμό ο δήμος Τοπείρου

0
dimarxio topeirou

Έχει χρέη 1.5 εκ. ευρώ στην Εφορία και δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα

Χάνει 100.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για αποζημίωση απαλλοτριώσεων για τον δρόμο Τοξοτών – Αβάτου

Χρεωμένος μέχρι το λαιμό είναι ό δήμος Τοπείρου! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας χρωστά στην Εφορία 1,5 εκ. ευρώ και δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα!

Έχει χρέη 1.5 εκ. ευρώ στην Εφορία ο δήμος Τοπείρου

Έπεσε έξω στην οικονομική του διαχείριση ο δήμος Τοπείρου και τα χρέη στην Εφορία του στερούν την δυνατότητα να πάρει φορολογική ενημερότητα. Αυτό όμως με την σειρά του, του στερεί …ζεστό χρήμα που θα μπορούσε να πάρει από το ΕΣΠΑ! Συγκεκριμένα πρόκειται για κάτι υπόλοιπα περίπου 100.000 ευρώ για την πληρωμή αποζημιώσεων σε ιδιώτες αλλά και στον εαυτό του από τις απαλλοτριώσεις που έγιναν κατά την εκτέλεση του δρόμου Τοξοτών – Αβάτου.

Χάνει 100.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για αποζημιώσεις

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο εκτελέστηκε από την προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας (θητεία Γιαννακίδη – Καραλίδη) ήταν προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκε με έκπτωση 51% και αποπληρώθηκε . Απέμεινε η αποπληρωμή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις που καθυστερούν γιατί χρειάζεται δικαστική απόφαση που προσδιορίζει το τίμημα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο φάκελος είναι έτοιμος για να πάρουν τα λεφτά όμως λείπει η φορολογική ενημερότητα από την Εφορία και αυτό καθιστά τον φάκελο ελλιπή.

Επίσης ότι είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια διακανονισμού των χρεών μέσω της υπαγωγής του δήμου στις σχετικές ρυθμίσεις ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση φορολογικής ενημερότητας όμως μέχρι στιγμής δεν έχει τελεσφορήσει.

Από πού τόσα χρέη;

Ερωτηματικό παραμένει από πού προήλθαν αυτά τα χρέη. Η προσπάθειά μας να το διερευνήσουμε έπεσε στο κενό καθώς οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες και τις αναφέρουμε με επιφύλαξη. Εικάζεται ότι το «άνοιγμα» προήλθε από μισθοδοσίες, ένσημα ή αφορούν παλιά χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης Τοπικής Ανάπτυξης (ΔΕΤΑ) στην οποία έχει γίνει εκκαθάριση το 2010.

Ίσως αυτή η θηλιά στο λαιμό που έχει ο δήμος Τοπείρου να επεξηγεί και τη στάση του δημάρχου Τοπείρου κ. Μίχογλου που εμμένει την προσπάθεια του αποκομίσει αντισταθμιστικά οφέλη από τον ΧΥΤΑ!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…