Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

0
vaggelis-giakoumakis-570

Βρέθηκε νεκρός 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοχειρία

Από σχόλια συγκίνησης και θλίψης κατακλύστηκε το διαδίκτυο. Συναγερμός για τις διαστάσεις της ενδοσχολικής βίας και τα θύματά της σε όλη τη χώρα

Οι χειρότερες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν το πρωί της Κυριακής με την τυχαία ανεύρεση της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, από όπου εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι ενδείξεις της αυτοψίας που έγινε από τον ιατροδικαστή και τις αστυνομικές Αρχές απέδιδαν τον θάνατο του νεαρού πιθανότατα σε αυτοχειρία, καθώς φέρει τομή από μαχαίρι στο εσωτερικό του δεξιού καρπού, στο ύψος της φλέβας, ενώ στην αριστερή πλευρά του άψυχου σώματος του αριστερόχειρα σπουδαστή βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, είναι επιφυλακτικοί λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και δεν αποκλείουν κάποιο άλλο ενδεχόμενο, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων του ιατροδικαστή που θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι.

Η πολύωρη νεκροψία – νεκροτομή κράτησε από τις 3 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη, ο οποίος επιφυλάχτηκε να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ήταν λίγο πριν από τις 8 χθες το πρωί, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα νεαρό ζευγάρι κόλλησε σε λασπώδη χωράφια, πίσω από τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, στην περιοχή της Ανατολής. Ο άνδρας περπάτησε μέσα στη θαμνώδη και βαλτώδη έκταση αναζητώντας κάποιο ξύλο που θα τον βοηθούσε να ξεκολλήσει το όχημα και είδε έντρομος τη σορό, σε ύπτια θέση, και σε προχωρημένη σήψη. Κάλεσε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στην περιοχή και την απέκλεισε. Τα χαρακτηριστικά της σορού παρέπεμπαν ευθέως στον Βαγγέλη, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε γρήγορα και ο θείος του σπουδαστή, Γ. Βιρδιαδάκης, που έφτασε επιτόπου.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκης που έκανε την αυτοψία εντόπισε βαθύ τραύμα στον δεξιό καρπό του νεαρού, ενώ στην αριστερή πλευρά της σορού βρέθηκε ένα κυνηγετικό μαχαίρι. Από την οικογένεια επιβεβαιώθηκε πως ο 20χρονος ήταν αριστερόχειρας. Ωστόσο, η αστυνομία δεν απέκλειε κανένα άλλο ενδεχόμενο και συνέχισε τις έρευνες.

Συντετριμμένος ο θείος του Βαγγέλη, Γ. Βιρδιαδάκης, είπε πως η οικογένεια έτρεφε μια μικρή ελπίδα, αλλά η τραγική εξέλιξη επιβεβαίωσε τις χειρότερες προβλέψεις, ενώ εξέφρασε την ευχή η έρευνα των Αρχών να διαλευκάνει την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ συγκίνηση και θλίψη έχει κατακλείσει τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από χρήστες που εύχονται «καλό παράδεισο» στο άτυχο παλικάρι και εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη, ενώ ιδιαίτερα τονίζεται ότι και αν ακόμη πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για αυτοχειρία θα πρέπει να διαλευκανθεί, αν υπάρχουν και ποιοι είναι αυτοί που τον οδήγησαν σε αυτό το βήμα. Με αφορμή δε την υπόθεση του Βαγγέλη, με επιτακτικό τρόπο τίθεται η ανάγκη να διαπιστωθούν οι διαστάσεις της ενδοσχολικής βίας, καθώς και η ανάγκη να προστατευτούν τα θύματά της σε κάθε πιθανή περίπτωση.

  • lazaridis dimitris

    Σχόλια 24/03/15

    Έμποροι ελπίδας με προμήθεια 12% Εισαγόμενο το περισσότερο κρέας Το έχουμε ξαναγράψει: Η σ…
  • vaggelis

    Σχόλια 17/03/15

    Οι θεσμοί λένε ότι θα χρειαστούμε τρίτο δάνειο, περί τα 30 δισ. Σε ευρώ ή σε αξιοπρέπεια ε…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…