Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Θέλει να ανάψει τη «Φλόγα» στην Ξάνθη ο Μάκης Τζάτζος

Θέλει να ανάψει τη «Φλόγα» στην Ξάνθη ο Μάκης Τζάτζος

0
floga

Προσπάθειες από τον παλαίμαχο άσο της Ξάνθης για διεξαγωγή φιλικού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Σχεδιάζει φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε Εθνική Ελλάδος 2004 – Μικτή Skoda Ξάνθη τον Ιούνιο

Προσπάθειες για να διεξαχθεί ένα σημαντικό φιλικό που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών φιλάθλων και όχι μόνο πραγματοποιεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Κοσμάς (Μάκης) Τζάτζος, ο οποίος «τρέχει» τις προετοιμασίες για να κλείσει φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε παίκτες της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Euro 2004 και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΑΟΞ/Skoda Ξάνθη.

Ο Μάκης Τζάτζος μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση εδώ και σχεδόν μία 15ετία (από το 2001), όμως ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο έστω και εξωαγωνιστικά, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος στην Αναγέννηση Καρδίτσας και παράγοντας σε άλλες ομάδες, ενώ εξίσου μεγάλη είναι η πολύχρονη και ανιδιοτελής προσφορά του για φιλανθρωπικούς σκοπούς με ενέργειες που πραγματοποιεί ανά διαστήματα, συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έτσι και τώρα, μετά από πολύμηνες προετοιμασίες και προεργασίες που απαιτούσαν πολύ κόπο, τρέξιμο και χρόνο, φαίνεται ότι θα εκπληρώσει ακόμη ένα του όνειρο, που αφορά το φιλικό Εθνική Ελλάδος 2004 – Μικτή Παλαιμάχων Α.Ο.Ξ./Skoda Ξάνθη και το οποίο θα πραγματοποιηθεί με στόχο τη στήριξη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τζάτζο, επιβεβαίωσε τις προσπάθειες που γίνονται για τη διεξαγωγή του παραπάνω φιλικού, το οποίο εκτός απροόπτου θα γίνει στην Ξάνθη στις 08 Ιουνίου 2015.

Στις δηλώσεις του στο «Ε» χαρακτηριστικά τόνισε:

Μ.Τ.: «Η σκέψη για τη διεξαγωγή του φιλικού υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό και μετά από πολλές προετοιμασίες, επαφές και το απαραίτητο τρέξιμο πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί. Η ημερομηνία που έχουμε ορίσει είναι για τις 08 Ιουνίου, όμως δεν είναι σίγουρο αυτό καθώς μπορεί να αλλάξει. Εξάλλου καλή διάθεση και πρόθεση υπάρχει απ’ όλους όσους μίλησα μέχρι τώρα – και δεν ήταν λίγοι – οι οποίοι είναι θετικοί στο να έρθουν στην Ξάνθη για το φιλικό και πρέπει να βρούμε μία συγκεκριμένη ημερομηνία που θα βολεύει».

Για το σκοπό που διοργανώνει το φιλικό ο κ. Τζάτζος είπε:

Μ.Τ.: «Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την παρουσία και το έργο του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», με οικονομική ενίσχυση, αλλά και ενημερώνοντας το κοινό για την δράση του συλλόγου. Το ευχάριστο σε όλη αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιώ μαζί με ορισμένους φίλους και παλιούς συμπαίκτες μου είναι ότι με όσους είχα επαφή, μόλις μάθαιναν το λόγο που θέλουμε να κάνουμε το φιλικό, ανταποκρίνονταν θετικά και πολλοί υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν την προσπάθεια».

Όσον αφορά τους παίκτες που – πιθανότατα – θα δώσουν το «παρών» στο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ο παλαίμαχος άσος ανέφερε:

Μ.Τ.: «Έχω μιλήσει με πολλούς (Έλληνες και ξένους) από τους παλιούς παίκτες της Ξάνθης με ορισμένους από τους οποίους υπήρξαμε συμπαίκτες, όπως οι Άντζας, Μαρτσέλο, Λουτσιάνο, Τεγγελίδης κ.α. αλλά και με άλλους που πέρασαν αργότερα από τις τάξεις της ομάδας όπως ο Ρατζίνσκι και άλλοι, οι οποίοι αρχικά ήταν θετικοί στο κάλεσμα. Όπως προανέφερα, καθώς οι περισσότεροι ζουν μακριά από την Ξάνθη ή στο εξωτερικό, το δύσκολο είναι να υπάρξει τρόπος να έρθουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι Έλληνες παίκτες που ζουν στην Ξάνθη ή σε κοντινότερες πόλεις μπορούν να έρθουν πιο εύκολα. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η πρόσκληση και επιβεβαίωση για τις συμμετοχές των Ελλήνων διεθνών που υπήρξαν μέλη της Εθνικής Ομάδας 2004 που κατέκτησε το Euro στην Πορτογαλία, καθώς είτε μένουν μακριά ή ακολουθούν προπονητική καριέρα και έχουν εξίσου βεβαρημένο πρόγραμμα. Όπως και να έχει πάντως, θα προσπαθήσουμε να οριστικοποιήσουμε τις συμμετοχές, την ημερομηνία και άλλες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα ώστε να είμαστε 100% σίγουροι και έτοιμοι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και τέλος εύχομαι η Skoda Ξάνθη να κατακτήσει το φετινό τρόπαιο του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς βρίσκεται στα ημιτελικά και την ημέρα του φιλικού να κάνουμε και μία… φιέστα για την κατάκτηση!».

Ο μεγάλος άνθρωπος και ποδοσφαιριστής Μάκης Τζάτζος

Ο Κοσμάς (Μάκης) Τζάτζος είναι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που άφησε εποχή στην ομάδα της Ξάνθης, ιδίως στα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας.

Γεννήθηκε στις 06 Νοεμβρίου 1967 στον Κόμανο Πτολεμαΐδας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της γενέτειρας του Εορδαϊκό, όπου ξεχώρισε σύντομα κι έτσι πολύ γρήγορα, σε ηλικία 18 ετών, ήρθε η απόκτηση του από την Ξάνθη (το 1988).

Ο μεσοεπιθετικός αυτός παίκτης έμεινε οκτώ ολόκληρα χρόνια στον ΑΟΞ/Skoda Ξάνθη. Όχι μόνο έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του κορμού της ομάδας, όχι μόνο έγινε ο αρχηγός της για πολλές σεζόν, αλλά γιόρτασε με τη φανέλα της πολλές μεγάλες στιγμές. Με πρώτη και καλύτερη, βέβαια, την άνοδο στην Α’ Εθνική, το 1989. Με την οξυδέρκεια, την καλή του τεχνική και το μυαλωμένο παιχνίδι του, ο Μάκης Τζάτζος ξεχώριζε στο γήπεδο, εξαπολύοντας τα σουτ του προς το αντίπαλο τέρμα και τις μπαλιές του προς τους επιθετικούς της ομάδας. Ήταν ένας ηγετικός παίκτης, ένα αυθεντικό «δεκάρι», αρχηγικός, με την απόδοσή του να αποτελεί βαρόμετρο για την Ξάνθη.

Μαζί με παίκτες όπως ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Νίκος Κεχαγιάς, ο Γιοβανούδης, ο Γεωργούσης, κ.ά., ο Τζάτζος μεγαλουργεί στην ξανθιώτικη ομάδα, αλλά κάποτε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για τη μεγάλη μετεγγραφή. Ο Άρης αποσπά την υπογραφή του, και, επί Γιώργου Φοιρού, το 1995, ο Μάκης Τζάτζος φορά τα κίτρινα. Ως παίκτης για να εκπληρώσει προσδοκίες έφτασε, κι ως τέτοιος έφυγε, όμως, αφού στον Άρη δεν «έπιασε». Γυρίζει το 1996 στην Ξάνθη, όπου μένει μια σεζόν. Ακολούθησε η Αναγέννηση Καρδίτσας και το Λεωνίδιο. Στους Πελοποννήσιους έκλεισε την καριέρα του, το 2001.

Παράλληλα έπαιξε στις «μικρές» εθνικές μας ομάδες (Ελπίδων, Παίδων, κλπ). Κλήθηκε και στην Ανδρών, από τους Αντώνη Γεωργιάδη και Αλκέτα Παναγούλια, μα λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε ποτέ να χριστεί διεθνής.

Αποχωρώντας απ’ τα γήπεδα έμεινε στο χώρο ως… πρόεδρος! Στην Αναγέννηση Καρδίτσας, συγκεκριμένα. Επί της δίχρονης θητείας του, μάλιστα, η ομάδα ανέβηκε στην Β’ Εθνική (2008)! Λίγο νωρίτερα είχε διατελέσει και γενικός αρχηγός της ομάδας.

Εκτός από την «υπογραφή» του που άφησε στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης, οι Ξανθιώτες αγάπησαν τον – 5ο στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές (178 αγώνες) στην ιστορία της ομάδας – Μάκη Τζάτζο για το χαρακτήρα του, το ήθος, την καλοσύνη και την προσφορά του στον συνάνθρωπο. Έτσι και τώρα, εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι επαφές και «κλείσει» οριστικά το φιλικό για το ερχόμενο καλοκαίρι, δεδομένη θεωρείται η ανταπόκριση που θα βρει από τους φιλάθλους όλων των ηλικιών, ως μία ελάχιστη αναγνώριση της συνολικής προσφοράς του.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …