Σχόλια 17/03/15

0
vaggelis
Οι θεσμοί λένε ότι θα χρειαστούμε τρίτο δάνειο, περί τα 30 δισ. Σε ευρώ ή σε αξιοπρέπεια είναι το ποσό;


Ο έβδομος Πρόεδρος

Η Ελλάδα απέκτησε τον έβδομό της Πρόεδρο. Πρόκειται ως γνωστόν για τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό της Ν.Δ. και στενό συνεργάτη των Κωνσταντίνου και Κώστα Καραμανλή.
Είτε κανείς συμφωνεί είτε διαφωνεί με την επιλογή αυτή του πρωθυπουργού, ο Παυλόπουλος από προχθές είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Χωρίς σχόλια…
«Ε»


Ποιος φταίει;
Το ερώτημα είναι απολύτως επιβεβελημένο και κυρίως ανθρώπινο. Ποιος φταίει για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής; Κατά τα ελληνικά δημόσια ήθη, προφανώς κανένας!
Χάθηκε μια ζωή ενός νέου ανθρώπου διότι κάποιοι άλλοι νέοι, συμπατριώτες του, του φέρθηκαν άσχημα. Πολύ άσχημα. Τον κορόιδεψαν, τον περιγέλασαν, τον μείωσαν, τον ξεφτέλησαν. Και πλήγωσαν τη νεανική και ευαίσθητη ψυχή του.
Και βέβαια δεν θα αποδοθούν ευθύνες. Και βέβαια, δυστυχώς οι άνθρωποι της Σχολής, δεν θα έχουν τύψεις. Κανείς τους. Όπως δεν θα έχουν ντροπή. Και θα ξαναπάνε στη Σχολή, και θα συνεχίσουν, άβουλοι και μοιραίοι, την ίδια τακτική: Δεν είδαν, δεν άκουσαν. Με το επιχείρημα πως άλλοι έφταιγαν. Αντί της πατρικής προστασίας στο νέο παλικάρι, πρόσφεραν ένοχη σιωπή και αποδοχή της επίθεσης των αγρίων σε βάρος του ήρεμου, του ευγενικού παιδιού. Όλοι τους!
Σ’αυτήν την υπόθεση ντροπής δεν χωρά ανθρώπινη τιμωρία μόνον. Θα πρέπει να στιγματιστούν ως οιωνοί ανάξιοι και απάνθρωποι «δάσκαλοι». Διότι μόνον «δάσκαλοι» δεν ήταν. Όπως δυστυχώς το φαινόμενο υπάρχει και σ’ άλλα σχολεία, και πάλι δυστυχώς, γιγαντώνεται εγκληματικά εξαιτίας των αδιάφορων δασκάλων και καθηγητών.
Η θλίψη είναι μεγάλη. Για το νέο που δεν του επέτρεψαν να χαρεί τη ζωή του, για τους άμοιρους γονείς που θα μοιρολογήσουν έναν άδικο και αδικαιολόγητο χαμό.
Κλείνουμε το γόνυ κι εμείς, γονείς οι περισσότεροι και συμπάσχουμε με όλους όσους με ανθρωπιά και πόνο στέλνουν ένα μήνυμα: Όχι άλλη αδιαφορία, όχι άλλο εμπαιγμό, όχι άλλη νεανική σκληρότητα.
– Θλίψη, μόνο θλίψη…
«Ε»


Δύο νέα θέματα
Πέραν των σοβαρών Οικονομικών συνομιλιών της κυβέρνησης με τους φορείς της Ε.Ε. κλπ, πέραν από τις εντάσεις στις σχέσεις με τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ένωσης, στο προσκήνιο θα εμφανιστούν και άλλα δύο σοβαρά θέματα για τη χώρα.
Το πρώτο αφορά τα Σκόπια (ΠΓΔΜ) που ζήτησαν να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις παρότι υφίσταται το διμερές θέμα του ονόματος με τη χώρα μας και το δεύτερο η κατάθεση νέου σχεδίου επίλυσης του Κυπριακού.
Υπάρχει όμως για την Ελλάδα ένα σοβαρό θέμα. Για να αντιμετωπιστούν επιτυχώς αυτά τα δύο θέματα απαιτούνται συμμαχίες στην Ευρώπη. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα σταματήσουν οι σημερινές «εχθροπραξίες» με τους εταίρους μας.
«Ε»


Χρειάζεται προβολή
Ξεκινά επιτέλους η Ανακύκλωση και στην Ξάνθη, γράφαμε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Και σημειώναμε τις δηλώσεις των αρμοδίων «…πως για να πετύχει η Ανακύκλωση χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας…».
Πολύ σωστά. Χρειάζεται όμως και ενημέρωση της κοινής γνώμης κι αυτή θα πρέπει να γίνει με τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Όπως κάνουν ήδη στην Ήπειρο αυτήν την περίοδο. Εξάλλου προβλέπεται αυτό διότι πρόκειται για έργα μέσω του ΕΣΠΑ. Ιδού λοιπόν ευκαιρία στην Περιφέρεια αλλά και το Δήμο Ξάνθης να ενημερώσει σωστά τους κατοίκους για το σημαντικό αυτό εγχείρημα που σύντομα θα ξεκινήσει.
Μάλιστα, το μότο της Περιφέρειας Ηπείρου είναι το πετυχημένο: ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ!
«Ε»


Δημόκριτος
Και κάτι από τον μέγιστο δικό μας Αβδηρίτη, τον Δημόκριτο.
Είπε: Αυτός που ξεχνά τα λάθη του γίνεται θρασύς.
«Ε»


Άλλες προτεραιότητες
Η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάλεσε την εκπρόσωπο των απολυμένων καθαριστριών να μιλήσει στη βουλή φορώντας το γάντι. Ουδεμία έκπληξη σε μας. Θα μας εξέπλητε εάν καλούσε κάποιον βιοτέχνη, ελεύθερο επαγγελματία που διατηρεί ματώνοντας θέσεις εργασίας παρά την κρίση.
«Ε»


Aς αισιοδοξήσουμε, η Άνοιξη είναι εδώ
Μπορεί τα γκρίζα και βαριά νέφη να σουλατσάρουν πάνω από το κεφάλι μας τούτες τις παράξενες -από κάθε άποψη- μέρες. Μπορεί η ατελείωτη βροχή να εξαργυρώνει το χρυσοπληρωμένο συμβόλαιο με τον χειμώνα. Μπορεί οι καταιγίδες να σιγοντάρουν τον δύστροπο, μουρτζούφλη και πεντάγνωμο Μάρτη.
Μα η άνοιξη που μας τάξανε είναι κοντά… πολύ κοντά. Όσο απέχουν η πρώτη πασχαλίτσα, το σφύριγμα του κοτσυφιού και η ανθισμένη μυγδαλιά…από τη διέγερση των αισθήσεων.


«Κείνη τη νύχτα σταμάτησαν να ουρλιάζουν οι λύκοι γιατί ουρλιάζαν οι άνθρωποι…»
Από σήμερα η σχολική βία στην Ελλάδα απέκτησε ονοματεπώνυμο. Λέγεται Βαγγέλης Γιακουμάκης. Όπως παλαιότερα το Κωσταλέξι έχει συνδεθεί με την εγκληματική βαρβαρότητα της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην διαφορετικότητα και την ομερτά που συνοδεύει τέτοιου είδους εγκλήματα! Έτσι και τώρα! Τον βασάνιζαν γιατί δεν ήταν σαν αυτούς… Γιατί ήταν ευαίσθητο συνεσταλμένο παιδί που δεν μπορούσε να αντιδράσει στην σκληρότητα και στο νταηλίκι κάποιων συμμαθητών του! Δεν ταίριαζε στο πρότυπο του λεβέντη κρητικού – λέει ! Και του έδειξαν μ’ αυτό τον τρόπο ποια είναι η λεβεντιά τους! Το παλληκάρι επέλεξε ν’ αυτοκτονήσει γιατί δεν μπορούσε ν’ αντέξει τόσο πολύ …λεβεντιά! Το αίμα του αδικοχαμένου παλικαριού ζητά εκδίκηση και είναι πολλοί οι υπεύθυνοι. Πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν όλοι αυτοί που άσκησαν τόσο εγκληματική σωματική και ψυχολογική βία σ’ ένα 20χρονο παιδί και το οδήγησαν στον θάνατο. Να πληρώσουν όμως και αυτοί που γνώριζαν και σιωπούσαν. Κι όλοι αυτοί που προσπαθούν να κουκουλώσουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες!
Μ.Ξ.


Περαστικά κυρία Βιβή!
Χθες το απόγευμα, ενώ επιβιβαζόταν σε τουριστικό λεωφορείο υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο η συμπολίτισσά μας κυρία Βιβή Στυλιανίδου. Μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου. Η κα Στυλιανίδου μαζί με άλλους συμπολίτες μας πήγαιναν στην Κομοτηνή.
Της ευχόμαστε περαστικά!
Είναι αγωνίστρια της ζωής η κυρία Βιβή δεν την φοβόμαστε!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…