Σχόλια 05/03/15

0
kougki2
Καμία κουτοχορτόπιτα υπάρχει;
Θωμάς Βουγιουκλής


Άμεση αντίδραση
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου μας για την αποκατάσταση των καμένων φωτιστικών στην περιοχή Γυμναστηρίου. Έτσι, ο κόμβος, ο δρόμος προς Πανεπιστημιούπολη, η είσοδος σήμερα είναι φωτισμένη επαρκώς.
Το γεγονός οφείλουμε να το εξάρουμε και να το τονίσουμε. Όμως, όπως μας μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής, στην οδό Κατσώνη απαιτείται να μπουν ισχυρότερες λάμπες. Οι υπάρχουσες είναι μικρές.
Έκαναν που έκαναν λοιπόν την περιοχή Γυμναστηρίου φωτισμένα σωστά, ας κάνουν και την Κατσώνη να ολοκληρωθεί η παρέμβαση από την υπηρεσία του Δήμου.
«Ε»


Αύξηση του χαρατσιού για την ΕΡΤ
Η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει την επαναπρόσληψη 2000 εργαζομένων στην ΕΡΤ!
Έτσι, γυρίζουμε στα παλιά. Να έχει η ΕΡΤ συνολικά 3000 «εργαζόμενους» που πληρώνονται απλά για να μη δουλεύουν. Και το πλέον ωραίο της υπόθεσης: Ότι θα αυξηθεί το χαράτσι που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ.
Δηλαδή, πάλι εμείς, ο λαός θα πληρώσει τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εφάπαξ των αργόσχολων της ΕΡΤ.
-Όπισθεν ολοταχώς δηλαδή.
«Ε»


Δράμα για δύο
Το μεγάλο δράμα των ημερών πάντως το ζουν τόσο η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ. Χαμένοι και οι δύο στις εκλογές και προβληματισμένοι για το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και για τις παρατάξεις τους.
«Ε»


Πολιτικά σχόλια
Σχόλια επί σχολίων για το περιεχόμενο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, ανησυχία διάφορων παραγωγικών και όχι μόνον κύκλων για το πρόσημο της οικονομικής πολιτικής και ανησυχία γενικώς για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος τον μήνα που διανύουμε.
Την ίδια ώρα σε επίπεδο δημοσκοπήσεων υπάρχει μια εικόνα αποδοχής της κυβέρνησης, η οποία μπορεί να δικαιολογηθεί από τη μια επειδή δεν υπάρχουν κάποια δραματικά γεγονότα και εξελίξεις και από την άλλη επειδή παρά τις αντιρρήσεις η κυβέρνηση προωθεί τα καθολικής σχεδόν αποδοχής νομοσχέδιά της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση χρεών, κόκκινων δανείων και άλλων.
«Ε»


Πύργος της Βαβέλ

Η πολυφωνία στις τάξεις της κυβέρνησης έχει πλέον πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και δημιουργεί μεγάλη σύγχυση εντός και εκτός χώρας. Υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί βγαίνουν στα κανάλια και με διαφορά λίγων ωρών λένε τα ακριβώς αντίθετα πράγματα, δεν ξέρει ο κόσμος ποιος είναι αρμόδιος και για τι πράγμα, λέγονται τα πιο απίθανα από αρμόδιους και αναρμόδιους τα οποία στη συνέχεια διαψεύδονται. Ένα αλαλούμ.
Τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης βέβαια έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Βαρουφάκης δήλωνε το βράδυ άγνοια για τις αυξήσεις που δόθηκαν στη ΔΕΗ το πρωί. Έλεγε επίσης ότι ίσως να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε κάποια είδη καθώς και ίσως να χρειαστεί να μπει έκτακτη εισφορά. Την επομένη το πρωί, σε άλλο κανάλι η Νάντια Βαλαβάνη είπε κατηγορηματικά όχι και στα δύο. Επί δύο ημέρες υπουργός και αναπληρωτής Παιδείας αλληλοδιαψεύδονταν σχετικά με την κατάργηση ή μη του ΑΣΕΠ στους εκπαιδευτικούς καθώς και αν θα συγχωνευτούν τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ.
Ενώ το κορυφαίο έγινε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου η Χριστοδουλοπούλου έδωσε εντολή να απελευθερωθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και ο Πανούσης το διέψευσε και διέταξε ΕΔΕ κατά των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που τη δημοσιοποίησαν.
Όλες οι νέες κυβερνήσεις έχουν τις αρρυθμίες τους αλλά εδώ πρόκειται για το απόλυτο μπάχαλο! Κάποιος πρέπει να βάλει κάποια στοιχειώδη τάξη επειγόντως…


Μεταρρυθμίσεων συνέχεια
Και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης -ή καλύτερα Σοβιετοποίησης της χώρας – Παναγιώτης Λαφαζάνης (ο οποίος έχει αφεθεί να κάνει ότι θέλει για να μην ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση), ανέστειλε τις άδειες λειτουργίας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές! Αφήνοντας σε μια μέρα χωρίς δουλειά 2.000 εργαζόμενους χωρίς κανέναν ενδοιασμό!
Μία εταιρεία που έχει κριθεί η νομιμότητα των εργασιών της πολλές φορές στο Συμβούλιο Επικρατείας και έχει αποδειχθεί ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις, έρχεται ο απίθανος Λαφαζάνης, με κριτήριο λέει το Εθνικό συμφέρον, όπως αυτός το θεωρεί, να σταματήσει τις εργασίες της, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια δεκάδες δικαστικές αποφάσεις υπέρ της. Μιλάμε για την αποθέωση της Δημοκρατίας!
Όσο για τις 2.000 παραγωγικές θέσεις εργασίας που χάνονται, μην ανησυχείτε. Θα επαναπροσληφθούν 2.000 αργόμισθοι στην ΕΡΤ οπότε θα ισοφαριστεί η απώλεια. Γιατί το να κλείνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις που πληρώνουν φόρους δεν πειράζει, όμως χωρίς 15 κρατικούς ραδιοσταθμούς και 3 τηλεοπτικούς, ανάπτυξη δεν γίνεται, ας μη γελιόμαστε…


Δημιουργική… έλλειψη επικοινωνίας
Ο Πανούσης (υπουργός Προστασίας του Πολίτη) πέφτει από τα σύννεφα όταν πληροφορείται την διαταγή για μη σύλληψη των παράνομων μεταναστών, ο Βαρουφάκης (υπουργός Οικονομικών) μένει στήλη άλατος όταν, κατά την διάρκεια εκπομπής (μιας εκ των πολλών στις οποίες εμφανίζεται κάθε μέρα), του ανακοινώνουν ότι έγιναν αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΗ, ο Μπαλτάς (υπουργός Παιδείας) αδειάζει τον αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσο Κουράκη, και διαψεύδει τα περί κατάργησης του ΑΣΕΠ και των Πειραματικών Σχολείων. Ο δε Γ. Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας πήρε πίσω τα περί κατάργησης των ΤΕΙ. Στην περίπτωση του υπουργείου Παιδείας, η διγλωσσία που μεταδίδεται, δεν οφείλεται στο ότι δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα στο υπουργείο, αλλά κυρίως στο ότι δεν υπάρχει διάθεση συνεννόησης, όπως διαφαίνεται και από άλλες ενέργειες. Είναι οι πρώτες εβδομάδες, δίνεται -ακόμη- μια περίοδος χάριτος στην νέα κυβέρνηση, αλλά η απειρία και οι σπασμωδικές κινήσεις σε πολλά μέτωπα είναι παραπάνω από εμφανή. Μπλέκονται, φυσικά, εκεί και τα φαινόμενα παραγοντισμού, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η απειρία όχι μόνο στην διαχείριση, αλλά και στην επικοινωνία και το γλυκό… δένει εξόχως.


Με τον πυροκροτητή στο χέρι
Πριν λίγο καιρό ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θα το έκανε Κούγκι αν δεν παίρναμε από τους ευρωπαίους αυτά που ζητούσαμε. Ευτυχώς τον καθησύχασαν εγκαίρως και άφησε τον πυροκροτητή κατά μέρος. Τις προάλλες είχαμε ένα κλίμα «θερμού επεισοδίου» με την έκδοση ΝΟΤΑΜ (Notice to Air Men – σημείωμα στους αεροπόρους, δηλαδή) και την δέσμευση από την Τουρκία τεράστιας περιοχής του Αιγαίου για δέκα μήνες για την πραγματοποίηση ασκήσεων. Τελικά προχθές αποδόθηκε σε «λανθασμένες συντεταγμένες» και το θέμα έληξε με αναδίπλωση της Άγκυρας. Η κυβέρνηση κινήθηκε έξυπνα στην περίπτωση και κατήγγειλε το γεγονός απευθείας στους διεθνείς οργανισμούς, χωρίς να έρθει σε επαφή με το τουρκικό υπ. Εξωτερικών. Ευτυχώς δεν αναμίχθηκε στο θέμα ιδιαίτερα ο κ. Καμμένος, γιατί το Κούγκι και το κουμπί εκτόξευσης τα έχει πρόχειρα. Ας ελπίσουμε και στο μέλλον σε λογικές και διπλωματικές αντιδράσεις σε οποιαδήποτε πρόκληση, γιατί οι γείτονες ξέρουν να παίζουν καλύτερα με την… γεωγραφική ασάφεια.
Χ.Δ.


Έγκυρη και όχι μόνο έγκαιρη δημοσιογραφία
Τις δύο προηγούμενες μέρες δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο, διάφορα γύρω από την αλλαγή διοίκησης στο Δ΄ Σώμα Στρατού. Διαβάσαμε ότι ο απελθών, πλέον, Διοικητής, κ. Χρήστος Χαλκίδης, παραιτήθηκε λίγο πριν τις κρίσεις των αξιωματικών, ότι η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε την Τρίτη το μεσημέρι (όπως αρχικά είχε οριστεί, πριν αναβληθεί για τεχνικούς λόγους για την Τετάρτη το πρωί), ότι δεν θα βρισκόταν στην τελετή για να παραδώσει στον διάδοχό του και διάφορα άλλα φαιδρά, όπως αποδείχθηκε, και ατεκμηρίωτα. Στην σημερινή εποχή όπου η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πολύ εύκολη και κατακλυζόμαστε από ‘’ειδήσεις’’ και πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες και συνήθως ανυπόγραφες, κάθε δημοσιογράφος που σέβεται εαυτόν και τον αναγνώστη, θα πρέπει να διασταυρώνει τις πηγές του. Τελικά, η τελετή έγινε κανονικά κάτω από τον λαμπρό ήλιο το πρωί της Τετάρτης, 4 Μαρτίου, και ο απελθών Διοικητής, κ. Χαλκίδης, ενημέρωσε ότι δεν παραιτήθηκε, απλά θεώρησε ότι η πορεία του στο Σώμα ολοκληρώθηκε και εξέφρασε την επιθυμία να αποστρατευτεί, όπερ και εγένετο.
Χ.Δ.


Και έτσι και …γκιουβέτσι
Στο στόχαστρο των δημάρχων της ΚΕΔΕ έχει μπει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το …τιτίβισμα που έκανε στο twitter λέγοντας ότι συμφωνεί με την άποψη του Στέφανου Μάνου να αυτοχρηματοδοτείται η τοπική αυτοδιοίκηση. Κρύος ιδρώτας τους έλουσε και το γιατί είναι αυτονόητο. Γιατί για να τα βγάλουν πέρα θα χρειαστεί να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη και να τρέχουν να μπουν σε προγράμματα για να κάνουν κανένα έργο και δεν θα τα περιμένουν έτοιμα. Εκεί θα φανεί πόσο …μάγκας είναι ο καθένας και να δεις τότε πόσο θα υπολογίζουν και θα σέβονται τα λεφτά που ξοδεύουν για έργα! Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι από την μια θέλουν αυτοτέλεια και απεξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος αλλά από την άλλη θέλουν να χρηματοδοτείται από το κράτος. Και έτσι και …γκιουβέτσι αφού τους βολεύει δηλαδή.
Ας αποφασίσουν τι θέλουν γιατί και τα δύο δεν γίνονται!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…