Σχόλια 04/03/15

0
Γ. Δραγασάκης: «Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε, μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε». Εμείς τους τη φέραμε. Υπογράψαμε και χρεοκοπούμε!


Τους αξίζουν συγχαρητήρια
Θερμά συγχαρητήρια αποστέλλονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας, προς την κυβέρνηση. Αιτία των συγχαρητηρίων οι αυξήσεις και τα επιδόματα στους «φτωχούς» εργαζομένους της ΔΕΗ. Όπως επίσης και για τις παροχές προς τη συνδικαλιστική οργάνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Αυτά είναι όντως φιλολαϊκά μέτρα και αποφάσεις μιας αριστερής κυβέρνησης. Όχι παίζουμε δηλαδή. Τώρα, μετά τη χειρονομία προς τους εργαζόμενους αυτούς, σειρά έχουν άλλες ΔΕΚΟ, Τράπεζες και ότι άλλο κρατικό.
Οι άνθρωποι πεινάνε, δεν έχουν να φάνε, θέλουν αυξήσεις. Το ερώτημα ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά των «σκληρά εργαζομένων» στις ΔΕΚΟ, δεν περιμένουμε να λάβουμε απάντηση όπως καταλαβαίνεται. Τα γνωστά υποζύγια ως συνήθως…
«Ε»


Ανακύκλωση: την ψάχνουμε ακόμη
Υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί σ’ αυτήν την πόλη και βέβαια σε όλο το νομό που ελπίζουν ότι η ανακύκλωση θα ξεκινήσει! Μαζί τους κι εμείς που όμως μετά λύπης μας βλέπουμε να περνά ο χρόνος κι ακόμη δεν γίνεται τίποτε.
Χαρτιά, αλουμίνια, γυαλιά, όλα αυτά πηγαίνουν στη χωματερή, στον ΧΥΤΑ. Χωρίς διαλογή, χωρίς επεξεργασία, χωρίς τίποτε. Αντ’αυτών, υπάρχουν όμως τα λόγια. Πολλά, πάρα πολλά. Έργα όμως δεν βλέπουμε στον ορίζοντα παρά μόνον κάποιες αγορές φορτηγών. Θαρρούν οι άνθρωποι πως το θέμα της ανακύκλωσης θα λυθεί με τα φορτηγά.
Θα ρωτήσουν κάποιοι εάν πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση στο δήμο Ξάνθη, η πραγματική όμως, θα έχει ξεκινήσει σε 4 ή 5 χρόνια. Λέμε όχι. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.
«Ε»


Καλλικράτης
«Δουλειά δεν είχε ο διάβολος, λέει ο λαός, ….». Έτσι και η κυβέρνηση. Τόσα σοβαρά προβλήματα έχει η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση επίσης, και ο αρμόδιος υπουργός σκέφτεται να ασχοληθεί με τη διάλυση του Καλλικράτη φτιάχνοντας στη θέση του κάτι άλλο!
Τι θα φτιάξει, άγνωστο, δεν το λέει. Είπε ότι θα γκρεμίσει. Εύκολο να γκρεμίζεις, δύσκολο να χτίζεις.
Μάλλον ο υπουργός που σκέφτεται βρήκε μια όμορφη αφορμή να απασχολήσει τους αυτοδιοικητικούς και το πόπολο από κοντά. Πάρτε το ερέθισμα, θα σκέφτηκε, ασχοληθείτε μ’αυτό, ξεχάστε τα προβλήματα και τη μειωμένη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, κι αφήστε με ήσυχο!
Έξυπνο; Μπορεί. Πάντως ως κόλπο είναι παλιό και πλέον δεν πιάνει. Άσε που οι αυτοδιοικητικοί δεν τσιμπάνε. Τους άρεσε ο Καλλικράτης, τους βόλεψε μια χαρά και δεν θέλουν αλλαγές. Κάποιοι ελάχιστοι που πικράθηκαν πριν χρόνια, μπορεί να κάνουν όνειρα για αλλαγές αλλά μάλλον με τα όνειρα θα μείνουν.
«Ε»


Λεφτά υπάρχουν
Ποσό από 200 έως 300 εκ. ευρώ άντλησε η κυβέρνηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλύψει το έλλειμμα ρευστότητας που έχει την περίοδο αυτήν. Ακόμη, στις σκέψεις της είναι να πάρει ένα σημαντικό ποσό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Η ένεση ρευστών θα συνεχιστεί από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και απ’ όπου είναι πιο βολικό, ενδεχομένως και από τα Νοσοκομεία στα οποία υπήρξε σκέψη να μειωθεί η επιχορήγησή τους κατά 50%.
Θα ρωτήσουν κάποιοι: Και όταν τελειώσουν αυτά τα χρήματα, τι θα γίνει; Πού θα βρεθούν άλλα χρήματα;
Το ερώτημα παρακαλούμε προς το οικονομικό επιτελείο. Αυτοί ξέρουν…
«Ε


Ξεκίνησαν οι μεταρρυθμίσεις
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις με σκοπό να αλλάξει τη χώρα και να αποκαταστήσει τις αδικίες του μνημονίου. Και ξεκινά από τους πλέον αδικημένους, αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Τους ΔΕΗτζήδες!
Έτσι έσπευσε να αποκαταστήσει τους υπαλλήλους της ΔΕΗ υπογράφοντας νέα 3ετή συλλογική σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει τρία νέου τύπου επιδόματα. Σίτισης, ευδόκιμης παραμονής και παραμονής. Το επίδομα σίτισης αφορά μία παροχή σε είδος ή ένα τροφείο στο χώρο εργασίας που θα φτάνει μέχρι και 6 ευρώ την ημέρα και θα κοστίζει περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Το επίδομα ευδόκιμης παραμονής θα δοθεί σε εργαζόμενους που έχουν φτάσει στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο, αλλά δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη επειδή αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης.
Ε βέβαια, έχουμε ανθρωπιστική κρίση, δεν μπορούν να ζήσουν οι φουκαράδες με τους μισθούς πείνας που παίρνουν. Δεν θα μπορέσουν να βγουν και πρόωρα στη σύνταξη και υποφέρουν…
Σε μία χώρα με 1,5 εκ. ανέργους, με παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο, η κυβέρνηση χωρίς ντροπή δίνει λεφτά για διατροφή στους πιο ευνοημένους εργαζόμενους της χώρας! Αίσχος και πάλι αίσχος!


Ένας λαός εναντίον όλων;
Τα σενάρια συνωμοσιολογίας φαίνεται να πουλάνε ιδιαίτερα στην χώρα μας. Την ομορφότερη χώρα του κόσμου, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας στην οικουμένη και τα υπόλοιπα γνωστά επιχειρήματα που μας κάνουν μοναδικούς ως λαό. Για τον λόγο αυτό και για πολλούς άλλους, όλοι μας κυνηγούν, μας εχθρεύονται. Αυτά τα ακούγαμε κυρίως από ‘’ψεκασμένους’’ και εθνικόφρονες, αλλά τώρα τα ακούμε, με διαφορετική διαλεκτική, διά στόματος του πρωθυπουργού της πρώτης αριστερής, κατ’ ευφημισμόν, κυβέρνησης. Όλοι, κυρίως στην Ευρώπη, μας επιβουλεύονται και θέλουν το κακό της Ελλάδας. Παντού υπάρχει ένας εχθρός. Εσωτερικός, εξωτερικός, μέσα στα ντουλάπια, μέσα στο κόμμα, πάνω στη μηλιά, κάτω από τον Μηλιό κτλ. Εμείς όμως εκεί. Με τσαμπουκά και αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε και διαπραγματευόμαστε. Έτσι νομίζουμε, τουλάχιστον, ή έτσι θέλουμε να νομίζουν οι περισσότεροι Έλληνες. Οι εσωτερικοί ‘’εχθροί’’ πάντως έχουν αρχίσει να χτυπούν καμπανάκια, πιο ηχηρά από τους εξωτερικούς και οι συνιστώσες να κάνουν την εμφάνισή τους, όχι δίπλα αλλά απέναντι από την κυβέρνηση.
Χ.Δ.


Παιχνίδια λέξεων
Ξεκινήσαμε με παντιέρα το κούρεμα του χρέους. Κάτι συνέβη μάλλον στην… κομμώτρια και πήγε περίπατο αυτό πολύ γρήγορα. Ύστερα μετονομάσαμε την τρόικα σε θεσμούς και το μνημόνιο σε συμφωνία. Μετά τους κοροϊδέψαμε με την φοβερή και δημιουργική μας ασάφεια, θολώνοντας σαν σουπιές τα νερά. Τώρα ρίχνουμε το επίσης ωραίο ‘’εξορθολογισμός του ΦΠΑ’’. Να πω την αμαρτία μου, δεν έχω διαβάσει το «Κρίσης Λεξιλόγιο» του υπουργού Οικονομικών, Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, αλλά και να μην τα περιλαμβάνει όλα αυτά, σίγουρα σε μια νέα έκδοση θα μπορέσει να το εμπλουτίσει. Έχει βάση πάντως η ρητορική ερώτηση που μου έθεσε τις προάλλες φίλος: εφόσον η κυβέρνηση έχει -επισήμως- ως βασικό διαπραγματευτικό της όπλο την δημιουργική ασάφεια, γιατί δεν ζητείται να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις του Ποταμιού; Κακιούλα, θα πείτε, αλλά και από εκεί περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από τις 26 Ιανουαρίου.
Χ.Δ.


Αλλαγή φρουράς
Είχε προγραμματιστεί για χθες η αλλαγή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού στο στρατόπεδο Αποστολίδη, κάτι που τελικά δεν έγινε για τεχνικούς λόγους, όπως μας ενημέρωσαν από το Σώμα. Η τελετή παραλαβής – παράδοσης θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα στις 10:00, εκτός απροόπτου, με τον μέχρι χθες Διοικητή, Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη να αποστρατεύεται, τελικά, και όχι να μετατίθεται στην Στρατιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υποδιοικητής κ. Μαυράκης προήχθη σε Αντιστράτηγο και είναι και ο πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Χαλκίδη ως νέος Διοικητής στην Ξάνθη.
Χ.Δ.


Κάτι …δουλεύει στη ΣΕΒΑΘ

Μπορεί η όψη της να παραπέμπει σε βιομηχανικό κουφάρι …και νυχτερίδες και αράχνες να έχουν κάνει φωλιά στα άδεια της κτίρια – δεδομένου ότι και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού της έχει πωληθεί για να εξοφληθεί μέρος των χρεών της ωστόσο τον τελευταίο καιρό κάποια δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στη ΣΕΒΑΘ. Συγκεκριμένα κάποιος επιχειρηματίας έχει μισθώσει μια κτιριακή εγκατάσταση πλησίον του τυπογραφείου και ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η σύνδικος δικηγόρος κα Λιάκου η οποία δήλωσε ότι η μίσθωση έγινε κατόπιν άδειας του δικαστηρίου.
-Αφού για να πωληθεί μάλλον δεν… και για να ξαναλειτουργήσει επίσης… τουλάχιστον ας λειτουργεί κατά περίσταση για να έχει κάποια ζωή εκεί μέσα …γιατί το θέαμα είναι εξόχως θλιβερό!
Μ.Ξ.


Η Παιδική Χαρά που έγινε γήπεδο ποδοσφαίρου…
Νευρική κρίση κοντεύουν να πάθουν οι ένοικοι των πολυκατοικιών γύρω από την Παιδική Χαρά στην Κυψέλη. Αναγνώστης μας, μας πληροφόρησε ότι παρότι η παιδική χαρά είναι για μικρά παιδιά έχει μετατραπεί σε …γήπεδο ποδοσφαίρου αφού μια ομάδα εφήβων από 13 ετών και πάνω από την γειτονιά παραβιάζουν την περίφραξη και παίζουν ποδόσφαιρο παραβιάζοντας και το ωράριο κοινής ησυχίας. Και έτσι οι άνθρωποι ούτε να ξεκουραστούν μπορούν ούτε να κοιμηθούν παρά είναι αναγκασμένοι ν’ ακούνε φωνές και τις ακατονόμαστες βρισιές των επίδοξων ποδοσφαιριστών. Και βεβαίως συμμεριζόμαστε τα φίλαθλα αισθήματα των νεαρών αλλά ποδόσφαιρο μέσα σε παιδική χαρά. Δεν υπάρχει άλλος χώρος δηλαδή;
– Μήπως κ. Τσέπελη πρέπει να επιληφθείτε εφαρμόζοντας την νομιμότητα μετατρέποντας και πάλι το …γήπεδο σε παιδική χαρά όπως είναι χαρακτηρισμένη, μήπως βρουν και την ησυχία τους οι ένοικοι;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…