Σχόλια 03/03/15

0
kariokes
Τι πετύχαμε με τη διαπραγμάτευση; Πήγαμε να πάρουμε χρήματα χωρίς δεσμεύσεις αλλά δεχτήκαμε δεσμεύσεις χωρίς να πάρουμε χρήματα!


Συμφωνούμε
Απόλυτα σύμφωνοι είμαστε όχι εμείς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην παραγωγή, ότι θα πρέπει να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις σε άντρες και γυναίκες. Είμαστε υπέρ της εφαρμογής του νόμου που θα εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις, παραθυράκια, ειδικές ρυθμίσεις και άλλα τερτίπια. Ο νόμος νόμος και πάει τελείωσε για όλους. Δημόσιο (κυρίως) και ιδιωτικό τομέα.
Είμαστε ακόμη η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με τόσες εξαιρέσεις και ειδικές ρυθμίσεις για πρόωρες συντάξεις. Πέρα από την άθλια απόφαση πριν χρόνια που έβγαζε στη σύνταξη γυναίκες με 15 χρόνια εργασίας!
Είμαστε υπέρ της ενιαίας εφαρμογής και μακάρι η σημερινή κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της αυτήν.
Χειροκροτούμε, επιτέλους, ένα πολύ δίκαιο και σωστό μέτρο.
«Ε»


Ξαφνικοί φίλοι
Άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στο βουλευτή Στάθη Γιαννακίδη, μου έλεγε προχθές πως ο νέος βουλευτής ξαφνικά απέκτησε πολλούς νέους γνωστούς, φίλους, ανθρώπους που τον χαιρετούν κλπ.
Παρότι ως νέος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στον πολύ κόσμο όσο στους νέους.
-Η εξουσία πάντα τραβάει γύρω της πολλούς. Άλλοι με αγνές προθέσεις, άλλοι με ιδιοτέλεια. Στο χέρι του έχοντος την εξουσία είναι να ξεχωρίσει και ταξινομήσει τους πραγματικούς φίλους από τους περιστασιακούς και κόλακες που εμφανίζονται πάντα κυρίως στους νέους κατέχοντες την εξουσία.
«Ε»


Καριόκες
Όλο και διευρύνεται η δημοσιότητα που ξεκίνησε από την Ξάνθη για την αγαπημένη Ξανθιωτών και μη, μελαμψή…Καριόκα!
Όλη η Ελλάδα συζητάει πλέον γι’ αυτήν. Πέρα από όμορφη, είναι λαχταριστή και νόστιμη. Πολύ νόστιμη. Και αρέσει σε όλους. Μικρούς και μεγάλους χωρίς διάκριση. Έχει ωραίο χρώμα, σοκολατένιο, είναι γεμιστή και μεταφέρεται εύκολα.
Ό,τι ξεκίνησε από τον αγαπητό Στέλιο Αρσενίου πριν χρόνια με ιδέες, προτάσεις και δράση, βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση από το Επιμελητήριο και τον πρόεδρό του. Που είδε τη μεγάλη ευκαιρία και την προώθησε κατάλληλα. Και ιδού το αποτέλεσμα: Κίνημα Καριόκας πανελλαδικά.
Τώρα δε μένει παρά να κατοχυρώσουμε ως πόλη την Καριόκα και να την στείλουμε στα πέρατα των αγορών. Πάντα όμως ποιοτική, πάντα εύγεστη, με σωστά υλικά.
-Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπνευστές της ιδέας αυτής.
Και μεταξύ μας, ευκαιρία για τα ζαχαροπλαστεία μας να προωθήσουν το προϊόν αυτό παντού. Να το κάνουν συνώνυμο των καπνών της Ξάνθης, των κρασιών, του κασεριού, των χελιών και του αυγοτάραχου και άλλα.
«Ε»


Ιράκ, Ιράκ…
Με πόνο ψυχής οι πολιτισμένοι πολίτες στον κόσμο παρακολούθησαν στις οθόνες και διάβασαν στις εφημερίδες το μεγάλο πολιτιστικό έγκλημα των Τζιχαντιστών. Την καταστροφή των έργων τέχνης των Ασσυρίων, το κάψιμο βιβλίων και παπύρων ανεκτίμητης αξίας όλων για τον Πολιτισμό. Ιστορία χιλιάδων χρόνων κομματιάστηκε από τους νεοβάρβαρους Τζιχαντιστές. Έτσι, χωρίς ντροπή, χωρίς συναίσθηση της καταστροφής.
Το ίδιο αδιάφοροι όπως δολοφονούν αθώους ανθρώπους, καταστρέφουν την ιστορία του πολύπαθου Ιράκ. Μια χώρα καταστρέφεται, διαλύεται και οι πολίτες ζουν εφιαλτικές μέρες κάτω από έναν πρωτόγονο κατακτητή. Κι όλα αυτά, απώλειες ζωών, καταστροφή ιστορικών μνημείων, με μεγάλη, μοναδική ευθύνη των ΗΠΑ, του Μπους. Που χωρίς ντροπή, με ψεύδη, επιτέθηκε σε μια χώρα, σκότωσε τον ηγέτη της και σήμερα, διαλύεται και κυριαρχείται από τους φανατικούς δολοφόνους Τζιχαντιστές.
Τι κρίμα…
«Ε»


Απάντηση
Η αφίσα σε άσπρο-μαύρο καλεί να κλείσουν τώρα τα Στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πιο κάτω αναφέρει: ΟΧΙ φράχτη στον Έβρο.
Και στο άσπρο περιθώριο αμέσως κάποιος έγραψε: «Ω Μάταιε. Άπερ αν αυξηθεί από σου πρώτον του αδικείν άρξετε.»
Σωστός ο φίλος μας. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες».


Φεύγουν
Το ανακοίνωσαν και οι δύο. Αποχωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το ανακοίνωσε στην Κεντρική Επιτροπή ήδη προχθές.
Ο έτερος που αποχωρεί είναι ο Φώτης Κουβέλης. Είπε δηλαδή ο Φ. Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ το Σάββατο πως στο Συνέδριο του Μαΐου δεν θα είναι υποψήφιος.
Ως προς τον Βενιζέλο είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσει το λόγο του. Ο Κουβέλης έχει «ξαναφύγει» στα λόγια…
«Ε»


Θα μας αλλάξουν… τα φώτα;
Ευτυχώς που βγήκε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, που δίνει αναλυτικά στοιχεία και διαψεύδει την καταγγελία του τέως υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία της χώρας. Αν ίσχυε και αυτό με την ταυτόχρονη αύξηση στους υπαλλήλους της ΔΕΗ από 8 έως 10%, θα είχαμε πολύ κόσμο να πέφτει από ροζ και άλλων αποχρώσεων συννεφάκια. Η υπογραφή της νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων της ΔΕΗ χαρακτηρίστηκε από πολλούς προκλητική για το κοινωνικό σύνολο, και πράγματι είναι. Κάπου πρέπει να βρουν την ισορροπία στην κυβέρνηση ανάμεσα στις πολλές υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά. Δεν γίνεται να χαϊδεύονται και να μεταχειρίζονται ευνοϊκά υπάλληλοι που μια ζωή ήταν ευνοημένοι.
Χ.Δ.


Απέδωσε το μήνυμα Χατζηεφραιμίδη
Η κίνηση του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης, κ. Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη, αναφορικά με το θέμα της στάθμευσης οχημάτων στον χώρο όπου στεγάζεται το Κέντρο και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, φαίνεται να απέδωσε. Πλέον μπορεί κάποιος να αντικρίσει στον χώρο του παλιού ορφανοτροφείου αρκετούς κενούς χώρους, που δεν προορίζονται για χώροι στάθμευσης όσων εργάζονται στο κέντρο της πόλης ή κατοικούν στα γύρω σπίτια, αλλά εξυπηρετεί ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου. Όπως μας είπε ο ίδιος ο κ. Χατζηεφραιμίδης, προτίμησε να αφήσει σημειώματα εδώ και δύο μήνες στα οχήματα που στάθμευαν και να ενημερώσει τους περίοικους και όχι να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα μέσω της Τροχαίας. Οι περισσότεροι δείχνουν να συμμορφώνονται κατανοώντας ότι εκεί στεγάζονται γραφεία και χώροι όπου γίνονται δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, με ανθρώπους και αυτοκίνητα που μετακινούνται συνεχώς, με ΑμεΑ, μητέρες, ανήλικους, ηλικιωμένους και μέλη ευπαθών ομάδων που πηγαινοέρχονται διαρκώς. Παράλληλα εκεί στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, με μεγαλύτερα οχήματα να μεταφέρουν καθημερινά αρχεία από υπηρεσίες. Μάλιστα στην είσοδο αλλά και στο εσωτερικό της αυλής υπήρχαν σιδερένια πόρτα με τηλεχειρισμό και μπάρα με κλειδαριά, αντίστοιχα, οι οποίες έσπασαν με το έτσι θέλω. Από τις σπάνιες περιπτώσεις, όντως, που κάποιοι καταλαβαίνουν με το καλό, χωρίς να χρειαστεί ο βούρδουλας.
Χ.Δ.


Απελευθέρωση 15 παράνομων μεταναστών στην Ξάνθη
Απελευθερώθηκαν χθες οι πρώτοι 15 παράνομοι μετανάστες που κρατούνται πάνω από ένα εξάμηνο στο Κέντρο Κράτησης Ξάνθης στην πρώην Αστυνομική Σχολή, σύμφωνα με την απόφαση της αν. υπουργού Μεταναστευτική πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Και σαν είδηση δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα καθώς οι άνθρωποι δεν ήταν εγκληματίες για να είναι φυλακισμένοι και το μόνο «έγκλημά» τους είναι ότι εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή ή κυνηγημένοι από πόλεμο. Υπάρχει όμως ένας εύλογος προβληματισμός αναφορικά με το τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Πώς θα επιβιώσουν; Θέλω να πω ότι σωστό είναι να τους απελευθερώσουν αλλά να υπάρχει από πίσω ένας σχεδιασμός που θα διασφαλίζει την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία ή την διαδικασία επαναπατρισμού τους ή της προώθησής τους σ’ άλλες χώρες. Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση με την συνεργασία της ευρωπαϊκής ένωσης.
Μ.Ξ.


Έχει ταλέντο στο να τους εκνευρίζει…
Λες και το κάνει επίτηδες ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου να δημιουργεί δυσαρέσκειες με άλλους συναδέλφους του αιρετούς που μάλιστα είναι όλοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο μ’ αυτόν. Για παράδειγμα διαταραγμένες συνεχίζουν να είναι οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο, μια κόντρα που ξεκίνησε από τον ΣΔΑΝ και κατέληξε σε αδιέξοδο με το θέμα του ΧΥΤΑ. Συνεχίζοντας ο κ. Μίχογλου τα έβαλε με τον αντιπεριφερειάρχη με το δελτίο τύπου που εξέδωσε με το οποίο τον καθιστά υπεύθυνο για τις πλημμύρες στον Τόπειρο επειδή δεν καθάρισε τα κανάλια που είναι δική του αρμοδιότητα – όπως αναφέρει. Αυτό – όπως έμαθα – εξόργισε τον κ. Ζαγναφέρη!
Θα μάθουμε την συνέχεια…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …