Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας η Skoda Ξάνθη!

Στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας η Skoda Ξάνθη!

0
skoda ofikipelo15

Με τη χθεσινή νίκη (3-0) επί του ΟΦΗ προκρίθηκε στα ημιτελικά

Στις 19/03 μαθαίνει τον επόμενο αντίπαλο – στις 08/09 και 29/30 οι αγώνες

Στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας 2014-2015 προκρίθηκε η Skoda Ξάνθη με τη νίκη (3-0) στον χθεσινό αγώνα με τον ΟΦΗ.

Μπορεί χθες η θερμοκρασία στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων να μην ξεπερνούσε τους 6ο C, όμως οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας με την εμφάνισή τους που συνδυάστηκε με μεγάλο σκορ «ζέσταναν» τους περίπου 1000 φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση και στο τέλος όλοι μαζί πανηγύρισαν την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά και επικράτησαν σε όλες τις γραμμές με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα, λόγω και των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστικό της εικόνας του ΟΦΗ οι μόλις δύο παίκτες που είχε ως αναπληρωματικούς στον πάγκο ο Ν. Αναστόπουλος (Γιαγκόζης, Μανιδάκης), από τους οποίους ο ένας ήταν τερματοφύλακας, ενώ ο Έλληνας τεχνικός δεν έκανε καμία σε όλο το ματς!

Η Ξάνθη με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (18’ Σολτάνι, 25’ πεν. Κλέιτον) και το όμορφο γκολ του Σολτάνι στο 85’ «σφράγισε» την πρόκριση μετά και το 1-1 του πρώτου ματς στο Ηράκλειο.

Αυτή είναι η 4η φορά που η Ξάνθη φτάνει στους «4» του θεσμού, με τις προηγούμενες τρεις να αποκλείεται στη συγκεκριμένη φάση από ΑΕΚ (2001-02), Άρη (2004-05) και Παναθηναϊκό (2006-07). Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά θα γίνει το όνειρο πραγματικότητα και θα συνεχίσει στη διοργάνωση φτάνοντας στον τελικό και, γιατί όχι, στην κατάκτηση το τροπαίου!

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

11’: Λάθος στην άμυνα της Ξάνθης, με τους Καρυπίδη και Κυριακίδη να μην συνεννοούνται, ο Λαμπρόπουλος γύρισε στον Περογαμβράκη, αλλά ο Γούτας έβαλε την κόντρα στο σουτ του επιθετικού του ΟΦΗ και στη συνέχεια, το νέο σουτ του Μακρή, εκτός περιοχής, πέρασε άουτ.

16’: Ευκαιρία για την Ξάνθη, όταν ο Λουσέρο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αγριμάκης έδιωξε με τις γροθιές, ο Σολτάνι πήρε το… ριμπάουντ και έκανε με τη μία το γυριστό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ με όμορφη ενέργεια, απέκρουσε.

17’: Νέα ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γούτας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Αγριμάκης βρήκε τη μπάλα ελάχιστα και την έστειλε σε νέο κόρνερ.

18’: ΓΚΟΛ 1-0! Ο Λουσέρο εκτέλεσε το νέο κόρνερ, από τα δεξιά αυτή την φορά και ο Σολτάνι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη, παρά την προσπάθεια του πορτιέρο του ΟΦΗ να διώξει!

25’: Πέναλτι για την Skoda Ξάνθη! Ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαραθιανού και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

26’: ΓΚΟΛ 2-0! Ωραία εκτέλεση του Κλέιτον, ο οποίος “έγραψε” το 2-0.

35’: Ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Ομπόντο άλλαξε με τον Κλέιτον, ο πρώτος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αγριμάκη.

44’: Ο Κουτσιανικούλης έκανε το σουτ στο… όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε.

60’: Ωραία μπαλιά του Κλέιτον στον Σολτάνι που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

70’: Τη σέντρα του Σολτάνι δεν πρόλαβε ο Καπετάνος κι έδιωξε σε κόρνερ ο αμυντικός.

78’: Ο Κουτσιανικούλης έκανε ωραία ενέργεια στην περιοχή της Ξάνθης, πέρασε τους Φλίσκα και Γούτα με όμορφο τρόπο, ο Σολτάνι και ο Φλίσκας μπλοκάρουν την επέλαση και ρίχνουν τον παίκτη του ΟΦΗ αλλά ο διαιτητής Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

83’: Σουτ του Κλέιτον για την Ξάνθη και απόκρουση από τον Αγριμάκη.

85’: ΓΚΟΛ 3-0! Ο Λουσέρο δίνει δεξιά στον Σολτάνι, εκείνος αποφεύγει τον Ροβίθη και επιχειρεί το σκαφτό σουτ, διπλασιάζοντας τα γκολ του. Πολύ ωραίο γκολ.

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (63’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (71’ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον (85’ Βάλτερ), Καπετάνος.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Φάζος, Μάκρης.

Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Απτοσόγλου (ΕΠΣ Αθηνών)

4ος: Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών)

Κίτρινες: 21’ Λουσέρο – 86’ Κουτσιανικούλης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ηρακλής – Πανιώνιος (2-0) (0-2 5-4πεμ.)

Απόλλων Σμύρνης – Χανιά (3-1) (1-1)

Skoda Ξάνθη – ΟΦΗ (3-0) (1-1)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (11/03) (1-1)

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ «4»

Skoda Ξάνθη

Απόλλων Σμύρνης

Ηρακλής

ΑΕΚ ή Ολυμπιακός

* Η κλήρωση για την ημιτελική φάση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/03.

** Οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν το διήμερο 08-09/04/2015 και οι επαναληπτικοί 29-30/04/2015.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …