Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στο Διδυμότειχο βρέθηκε ο Θ. Μουσόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στο Διδυμότειχο βρέθηκε ο Θ. Μουσόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

0
mousopoulos timitiki-diakrisi

Τον τίμησαν οι “Καστροπολίτες” μαζί με άλλους Θρακιώτες ποιητές

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» διοργάνωσε, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, μια υπέροχη βραδιά ποίησης, τέχνης και προσφοράς, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου την Κυριακή 22 Μαρτίου. Η ποιητική βραδιά με τίτλο «Διδυμότειχο: Γη του Κάλλους, της Τέχνης και του Πολιτισμού», ήταν μία εκδήλωση αναγνώρισης, μνήμης και τιμής στους «Καστρινούς» ποιητές, που προσέφεραν με το έργο τους στην πολιτιστική ανάδειξη του Διδυμοτείχου και της Θράκης γενικότερα. Ως εισηγητής της εκδήλωσης κλήθηκε ο Ξανθιώτης φιλόλογος, συγγραφέας και ποιητής, Θανάσης Μουσόπουλος, που αναφέρθηκε τιμητικά στους ποιητές της Καστροπολιτείας.

Το ενδιαφέρον του κοινού κράτησαν αμείωτο οι γλαφυρές απαγγελίες των ποιημάτων από τα μέλη του Θεατρικού Συλλόγου (ΘΕΑΣΥ) Διδυμοτείχου, καθώς και η θαυμάσια μουσική πλαισίωση από υψίφωνο και πιανίστα του Ωδείου «Θρακία Μούσα» που εδρεύει στο Διδυμότειχο. Στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου λειτούργησε Έκθεση Ζωγραφικής με υπέροχα έργα του ζωγράφου, ποιητή και λογοτέχνη, Βασίλη Χρυσανθακόπουλου. Επίσης, στην είσοδο της εκδήλωσης, οι Καστροπολίτες διοργάνωσαν εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Στο τέλος της βραδιάς, μέλη του Συλλόγου απένειμαν αναμνηστικά βραβεία στις οικογένειες των τιμηθέντων ποιητών του Διδυμοτείχου, με τη σειρά που παρουσιάστηκαν:

1. Ιάσων Ιωαννίδης

2. Σωτήρης Χατζηπεντίδης («Έφηβος Ποιητής»)

3. Τίτος Μανάκας («Διμοτειανός»)

4. Βασίλειος Σιναπίδης

5. Ευάγγελος Κωτσίου

Μια ξεχωριστή ποιοτικά βραδιά για τους «Καστρινούς» ποιητές, που τίμησαν με την παρουσία τους όσοι έσπευσαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο και απόλαυσαν λαμπρά δείγματα της πολιτιστικής προσφοράς του τόπου μας. Ο εισηγητής της ποιητικής εκδήλωσης, Θανάσης Μουσόπουλος, δήλωσε συγκινημένος τόσο με την τιμή που του έγινε να κληθεί και να παρουσιάσει την όχι ευρέως γνωστή πολιτιστική προσφορά των Καστρινών, αλλά και την τιμητική επίδοση ενός ασημένιου ομοιώματος του Κάστρου για την προσφορά του στα γράμματα.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…