Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Στην τελική ευθεία η πρώτη προκήρυξη Κοινωφελούς Εργασίας

Στην τελική ευθεία η πρώτη προκήρυξη Κοινωφελούς Εργασίας

0

414 εγκεκριμένες οι θέσεις στους δήμους του νομού μας

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη του πολυαναμενόμενου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την πρόσληψη 32.433 ανέργων σε 324 δήμους

Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων , των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών.

Αλλαγές στις αμοιβές των ωφελούμενων

Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος οφείλεται και στις εκλογές αλλά και στην κατάργηση της εργατικής εισφοράς 1% εξαιτίας της οποίας οι καθαρές αμοιβές των εργαζομένων με βάση τον κατώτατο μισθό αυξήθηκαν κατά 5,11 έως 56,87 ευρώ (αναλόγως ηλικίας) μεταβάλλοντας έτσι και τις καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων από τα προγράμματα κοινής ωφέλειας αφού οι αμοιβές τους εξομοιώνονται με τις κατώτατες αμοιβές των εργαζομένων της χώρας. Η αλλαγή αυτή απαιτούσε ρύθμιση που είχε σαν συνέπεια πρόσθετη καθυστέρηση.

Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών

Πέρα όμως από διαδικαστικούς ή έκτακτους παράγοντες, η σημαντικότερη καθυστέρηση σχετίζεται με το ίδιο το έργο κάθε υπουργού που δεν είναι αυτό της διεκπεραίωσης, να υπογράφει δηλαδή απλώς όσα έγγραφα εκκρεμών υποθέσεων του υποβάλλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου του, αλλά να ελέγχει το κάθε τι πριν εγκρίνει με την υπογραφή του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Προγράμματος, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισήμανε σειρά ελλείψεων και παρατυπιών για βασικά ζητήματα στα οποία ο σχεδιασμός από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά έθεσε στη διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι και συμμερίστηκαν την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων. Κατόπιν τούτου η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ κατέληξαν στην οριστικοποίηση των εν λόγω παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα για την κάλυψη 32.433 θέσεων προσωρινής κοινωφελούς εργασίας σε ειδικότητες που έχουν ζητήσει οι δήμοι.

Σημαντικές αλλαγές στο επόμενο πρόγραμμα

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται στη γραπτή απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού ότι κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με τους δημάρχους, αποσαφήνισε ότι στο επόμενο κοινωφελές πρόγραμμα θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των ανέργων και των οικογενειών τους αλλά και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Εγκεκριμένες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους του νομού μας

Δήμοι

Θέσεις

Δήμος Αβδήρων

71

Δήμος Μύκης

73

Δήμος Ξάνθης

243

Δήμος Τοπείρου

27

ΣΥΝΟΛΟ

414

Π.Ε. Ξάνθης

141

 

Αιτήματα για προσλήψεις από τον Δήμο Ξάνθης – Εγκρίθηκαν οι10 προσλήψεις στο Κέντρο Πολιτισμού

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23 Μαρτίου στα πλαίσια του προγραμματισμού για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εγκρίθηκαν μια σειρά από προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών του δήμου. Το αίτημα έχει ήδη σταλεί στην Αποκεντρωμένη και στην συνέχεια θα αξιολογηθεί από τον ΑΣΕΠ. Μεταξύ αυτών είναι και οι 10 προσλήψεις του Κέντρου Πολιτισμού Οι προσλήψεις θα είναι με 8μηνες συμβάσεις και θα καλύπτουν έκτακτες ανάγκες του Κέντρου. Αναμένεται το πράσινο φως από τον ΑΣΕΠ.

Σε 2 μήνες η προκήρυξη για μόνιμους γιατρούς στο νοσοκομείο Ξάνθης

Έληξε η προθεσμία για τους 3 επικουρικούς (2 καρδιολόγους και 1 αναισθησιολόγο)

Την δέσμευσή του ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για νέες μόνιμες θέσεις γιατρών σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι αυτό θα είναι ένα ειδικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να οργανώσει την «κοινωνική άμυνα» των ευαίσθητων αυτών περιοχών για την πατρίδα μας. Διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για θέσεις μόνιμες και όχι επικουρικές, οι οποίες θα συνεχίσουν ούτως ή άλλως να προκηρύσσονται όπως και τώρα. Επίσης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για τα θέματα της Υγείας στο υπουργικό Συμβούλιο και θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις.

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πίσω σε διαγωνισμό που προέβλεπε την πρόσληψη 1.095 γιατρών, επειδή προτίμησε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για μόνιμες προσλήψεις στο νοσοκομείο Ξάνθης κατά την συνάντησή του με τους κυβερνητικούς βουλευτές που τους εξέθεσαν το πρόβλημα στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης. Εκτιμάται η προκήρυξη αυτή θα αφορά μόνιμους γιατρούς για την Καρδιολογική.

O υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκα για προκήρυξη σε 2 μήνες για μόνιμες θέσεις σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία

450 προσλήψεις- εξπρές για την είσπραξη εσόδων

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.asep. gr

Μέσα στον Απρίλιο θα εκδοθεί η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 450 μόνιμους εφοριακούς στο υπουργείο Οικονομικών. Τις θέσεις θα καταλάβουν νομικοί και οικονομολόγοι με καθήκοντα Ελεγκτών Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι «έρχονται» να καλύψουν τα αντίστοιχα κενά που δημιούργησαν οι συνταξιοδοτήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών στο Φορολογικό Δίκαιο, στην Πολιτική Δικονομία, στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, στην Ελεγκτική, στη Λογιστική και στα Χρηματοοικονομικά.

Ο διαγωνισμός θα εξαιρεθεί του «παγώματος» και αναμένεται να «τρέξει» αμέσως μετά το Πάσχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι νομικών ή οικονομικών επιστημών

Η προκήρυξη θα αφορά θέσεις για κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών. Στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνονται, εκτός από το βασικό τίτλο σπουδών, η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου, η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας και μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο ή στην Πολιτική Δικονομία ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο ή στην Ελεγκτική ή στη Λογιστική ή στη Χρηματοοικονομική ή διετής εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου ή της Πολιτικής Δικονομίας ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου ή της Ελεγκτικής ή της Λογιστικής ή της Χρηματοοικονομικής. Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς τους προσφέρουν πολύτιμα έξτρα μόρια στην τελική κατάταξη. Τα πτυχία που γίνονται δεκτά είναι: Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (από το 1998 μετονομάστηκε σε Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης) ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (πρώην Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής) ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Δημόσιας Διοίκησης (το οποίο ίσχυε μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 19961997) ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών (από τον Μάιο του 2008 μετονομάστηκε σε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών) με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (πρώην Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων (Marketing) ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ή Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών ή Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων ή Ναυτιλιακών Σπουδών ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ή Οικονομικής Επιστήμης ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Οικονομικών Επιστημών ή Οικονομκής και Διοίκησης Τουρισμού ή Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Όσοι προσληφθούν θα εκτελούν καθήκοντα Ελεγκτών Δημοσίων Εσόδων και θα στελεχώσουν υπηρεσίες σε όλη τη χώρα

Δωρεάν προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης από τη ΓΣΕΒΕΕ

Η πρόσκληση για υποβολή αίτησης των υποψηφίων εκπαιδευομένων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού

Δωρεάν προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης σε εργοδότες, εργαζόμενους και συμβοηθούντα μέλη μικρών επιχειρήσεων, υλοποιεί το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Η πρόσκληση για υποβολή αίτησης των υποψηφίων εκπαιδευομένων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού αιτήσεων. Για την επιλογή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης. Τα προγράμματα εκπαίδευσης είναι τα ακόλουθα:

1. Ζητήματα διακρίσεων και ετερότητας στην εργασία.

2. Δεξιότητες εργαζομένων στον γραπτό λόγο και την επικοινωνία.

3. Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας.

4. Θέματα οικονομικού και επιχειρησιακού.

5. Μεταγνωστικές ικανότητες.

6. Στοιχεία σύγχρονης εργατικής νομοθεσίας και εργασιακές σχέσεις στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

7. Κοινωνική οικονομία και καινοτόμες μορφές επιχειρηματικότητας.

8. Ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

9. Θέματα οικονομίας και εργασιακός βίος.

10. Ξενόγλωσση επιχειρηματική ορολογία (ρωσική γλώσσα).

11. Τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

12. Αγγλική γλώσσα εστιασμένη στο χώρο της εργασίας.

13. Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία.

14. Διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες.

15. Εκπαίδευση εκπαιδευτών και ποιότητα στη Διά Βίου Μάθηση.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα περιεχόμενα των προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης στον σύνδεσμο: http://www.imegsevee.gr/2014-07-10-13-43-23

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διάρκειας 70 ωρών και υλοποιούνται αξιοποιώντας τη μέθοδο της μικτής μάθησης – 35 ώρες εκπαίδευση με φυσική συμμετοχή και 35 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μετά τη λήξη της εκπαίδευσης, παρέχεται στους εκπαιδευθέντες η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring), η οποία επιδιώκεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν σε «πραγματικές συνθήκες» ζωής και εργασίας.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά 800 ωφελούμενους από όλους τους συμμετέχοντες φορείς (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ της ΑΔΕΔΥ) πανελλαδικά.

Η αίτηση των υποψηφίων υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή ή εντύπως στα γραφεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η διεύθυνση υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…