Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσοχή στους καταναλωτές για την αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα

Προσοχή στους καταναλωτές για την αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα

0
arni-web-web

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος κρεοπωλών Ξάνθης συνιστά στους ξανθιώτες να προτιμήσουν ντόπια φρέσκα κρέατα

Προειδοποιεί επίσης για τεχνικές σφαγής αμνοεριφίων «μακράς διαρκείας» που εφαρμόζουν κάποια υπερκαταστήματα

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος κρεοπωλών Ξάνθης και με αφορμή την αυξημένη κατανάλωση κρέατος ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, συστήνει τους καταναλωτές να προτιμούν ντόπια νωπά κρέατα από τα κρεοπωλεία της περιοχής και προειδοποιεί για τεχνικές σφαγής αμνοεριφίων «μακράς διαρκείας» που εφαρμόζουν κάποια υπερκαταστήματα. Αναλυτικά στην ανοιχτή επιστολή τους προς τους καταναλωτές αναφέρουν: «Αγαπητοί καταναλωτές, Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης νιώθοντας την ανάγκη και την υποχρέωση από τον θεσμικό του ρόλο, να σας ενημερώσει, αλλά ταυτοχρόνως και να σας προστατέψει από τυχόν παραπλάνηση με το πρόσχημα της χαμηλής τιμής , είτε μέσω έντυπων διαφημιστικών φυλλαδίων, είτε μέσω των τηλεοράσεων για ¨αμνοερίφια¨ ενόψει των εορτών του Πάσχα με τον τίτλο νωπό ελληνικό, ή φρέσκο, ή του χασάπη ή και άλλα διάφορα τεχνάσματα με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο στην χρήση των όρων αυτών, ως κράχτη για την αγορά άλλων προϊόντων. Οι τιμές που θα ακούσετε και τυχόν θα δείτε, (4.99 ή 5.99 ή 6.99) δεν θα έχουν καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά των φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων. Είναι γνωστόν τοις πάσι πλέον, ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στην ποιοτική κατάταξη των αμνοεριφίων. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο Νομός μας εξάγει έναν σημαντικό αριθμό και προς άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ( βλέπε Πάσχα Ιταλίας).

Τώρα, να εξηγήσουμε πώς είναι δυνατόν και πώς γίνεται εφικτό να υπάρχει μια τεράστια διαφορά τιμών στα αμνοερίφια που πωλούνται στα μεγάλα σημεία πώλησης (υπερκαταστήματα), από τα αρνάκια και κατσικάκια που κρέμονται στα τσιγγέλια των καταστημάτων των παραδοσιακών κρεοπωλών. Υπάρχει και δεν είναι μύθος πλέον η τεχνική της ¨σφαγής αμνοεριφίων μακράς διάρκειας¨, ναι πολύ σωστά διαβάσατε ‘μακράς διάρκειας’ και εξηγούμε: σφάζονται ας υποθέσουμε σήμερα τα αμνοερίφια και αφού τα ψεκάσουν με ένα αντιμικροβιακό ατμό καθώς κρέμονται, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουουμ (κενό αέρος) μαζί με τα διάφορα μείγματα–φάρμακα   διατηρησιμότητας, έπειτα τα εναποθέτουν στοίβες και ντάνες πλέον σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης -1,9 αφού το νερό κρυσταλλώνει εκεί περίπου, χωρίς να παγώσουν εντελώς και να καταψυχθούν, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα επιτρεπτά όρια διατήρησης είναι από 60 έως 90 μέρες, δηλαδή 2 με 3 μήνες αγαπητοί καταναλωτές, σφάζονται σήμερα και μπορούν να πωληθούν μετά από 3 μήνες.

Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, δεν έχουν ούτε τις εγκαταστάσεις, αλλά ούτε και την υποδομή για μια τέτοια τεχνική σφαγής, διότι, πολύ απλά εμείς μάθαμε να πουλάμε στους πελάτες μας φρέσκα από επιλεγμένες εκτροφές του βουνού αλλά και του κάμπου, αρνάκια και κατσικάκια από τους γνωστούς μας φίλους και συνεργάτες παραγωγούς, με τους οποίους συναλλασσόμαστε καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονάει» τα νοικοκυριά η ακρίβεια

17% πιο ακριβό το λάδι, 4,9% το ψωμί και 19, 7% το αρνί!   Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος το…