Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

0
stratiotiki parelasi

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη ξεκινούν σήμερα με την κατάθεση στεφάνων και κορυφώνονται αύριο με την παρέλαση

Κανονικά η εξέδρα των επισήμων, απέναντι δηλώνουν ότι θα είναι βουλευτές και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις: Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, και των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015. Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ώρα 12:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από Σχολεία, Προσκόπους, Οδηγούς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Οργανώσεις, Σωματεία, Ιδρύματα. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Προσκόπων και η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης. Υπεύθυνοι ορίζονται οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου και Μάριος Πετρίδης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ώρα 07:00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τις φιλαρμονικές του Δ΄ Σ.Σ. και του Δήμου Ξάνθης

Ώρα 8:30 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές

θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄ Σ.Σ.

Ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμoνος με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης μας. Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Λέκτορα του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μπακιρτζή.

Ώρα 11:00 π.μ. Λιτή δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Ώρα 11:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄ Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όλες τις Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις.

Ώρα 12:00 μ.μ. Παρέλαση εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Στρατού. Την ευθύνη της παρέλασης των μαθητών θα έχει ο Προϊστάμενος του Τμ. Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης κ. Δημ. Γκαγκαλίδης.

Ώρα 18:10 Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄ Σ.Σ.

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης: Χαράλαμπος Ευστρατίου, Κλεάνθη Τσανοπούλου, Κωνσταντίνα Τουλουμίδου, Μάριος Πετρίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…