Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέες διακρίσεις στα μαθηματικά για τους φοιτητές της Πολυτεχνικής

Νέες διακρίσεις στα μαθηματικά για τους φοιτητές της Πολυτεχνικής

0
mathimatiki olympiada 2015

Με τρία χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν από τη Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ΝΑ Ευρώπης

Για ένατη χρονιά συμμετείχε η Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ χάρη στο μεράκι του καθηγητή Β. Παπαδόπουλου και τις αξιέπαινες προσπάθειες των φοιτητών της

Οι συνεχείς επιτυχίες των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ., την τοποθετούν στο βάθρο των καλύτερων Σχολών στην Νοτιανοτιλική Ευρώπη. Για ένατη συνεχή χρονιά, συμμετείχαν στην Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2015) South Eastern European mathematical for University students with International Participation.

Η επιμονή των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής και του καθηγητή τους κ.Β.Παπαδόπουλου, τους φέρνει πίσω από την Οχρίδα με τρία Χάλκινα Μετάλλια στις αποσκευές τους. Τα μετάλλια κατέκτησαν: 1) Η φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ευδοκία Μήτσιου, 2) Ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Σπύρος Καραμολέγκος και 3) Ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Σαχπελίδης Μπρόζος Νικόλαος.

Η επιτυχία της Ομάδας, αποκτά τεράστια σημασία, επειδή στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος φοιτητές Μαθηματικών Τμημάτων και Πληροφορικής από χώρες με μεγάλη παράδοση στα μαθηματικά. Παρόλα αυτά, κατάφερε και χαίρει του σεβασμού και θαυμασμού από όλους τους συμμετέχοντες και θεωρείται μία από τις πιο υπολογίσιμες συμμετοχές στον εν λόγω διαγωνισμό.

Οι φοιτητές του ΔΠΘ, προετοιμάζονται από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάρτιο από τον καθηγητή κ. Β.Παπαδόπουλο, παράλληλα με τις σπουδές τους, σε εξειδικευμένη ύλη, κυρίως βραδινές ώρες, Σαββατοκύριακα και αργίες. Ανταμοιβή τους είναι η ικανοποίηση από την απόκτηση μεταλλίου αλλά περισσότερο η προβολή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ και της χώρας μας, ιδιαίτερα στην παρούσα κατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι λόγω των μεγάλων επιτυχιών, το ΥΠΕΠΘ, συμπεριέλαβε την Πολυτεχνική Σχολή στον κόμβο Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Αριστείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…