Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Με ιδέες και τις δικές τους προτάσεις τα τοπικά στελέχη στη Συνδιάσκεψη του Ποταμιού

Με ιδέες και τις δικές τους προτάσεις τα τοπικά στελέχη στη Συνδιάσκεψη του Ποταμιού

0
theodorakis syndiaskepsi

Συμμετείχαν οι υπ. βουλευτές Ι. Ιατράκης, Δ. Γρηγοριάδης, Σ. Μουρούτσος, Α. Αμπατζή-Μπεζάζη και ο υπεύθυνος Ξάνθης Α. Σαββίδης

Ευκαιρία για επαφές και ανταλλαγή απόψεων. Μήνυμα Θεοδωράκη για γόνιμη αντιπολίτευση και στήριξη της κυβέρνησης σε «καρποφόρες» προτάσεις και πρωτοβουλίες

Ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά, με δεκαεπτά βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές, το «Ποτάμι» γιόρτασε τα πρώτα «γενέθλιά» του με την πανελλαδική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα. Εκεί κλήθηκαν και συμμετείχαν όλα τα κεντρικά στελέχη αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές από όλη τη χώρα, τοπικά στελέχη από όλες τις εκλογικές περιφέρειες, όπως βέβαια και τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής και της Επιτροπής Διαλόγου. Στόχος ήταν, περά από την ψήφιση της Συντονιστικής Επιτροπής με πρόταση του αρχηγού, να γίνει ένας ευρύς απολογισμός για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και να γίνουν γνωστές οι εντυπώσεις από τη διαδικασία σε κάθε νομό.

Οι εργασίες έκλεισαν με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ προηγήθηκαν εισηγήσεις και ομιλίες για τον απολογισμό δράσης του κόμματος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, προτάσεις των στελεχών για την αποτελεσματικότερη δράση των εθελοντικών ομάδων, καθώς και προτάσεις για τα οικονομικά και οργανωτικά ζητήματα και τα διαδικαστικά του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούνιο.

Επαφές, ιδέες και εντυπώσεις από τα τοπικά στελέχη

Το παρών έδωσε φυσικά και κλιμάκιο από την Ξάνθη αποτελούμενο από τους τέσσερις υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, Γιάννη Ιατράκη, Δημήτρη Γρηγοριάδη, Σπύρο Μουρούτσο και Αναστασία Αμπατζή-Μπεζάζη, καθώς και από τον υπεύθυνο του Ποταμιού στην Ξάνθη Άρη Σαββίδη. Μετά από συνεννόηση ανέλαβε να παρουσιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τα μηνύματα από την Ξάνθη ο κ. Μουρούτσος. Τις εντυπώσεις από τη συνδιάσκεψη μας μετέφερε ο κ. Ιατράκης που μίλησε για γόνιμο και παραγωγικό διάλογο, ενδιαφέρουσες ιδέες, ποικιλία απόψεων, αλλά και δημιουργικότητα ακόμη και στην περίπτωση των διαφωνιών. Είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και με τα μέλη και τους εθελοντές του Ποταμιού από τις γειτονικές μας περιοχές, αλλά και να παρακολουθήσουμε τις εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής Διαλόγου, που είχαν ένα πολύ δημιουργικό, σύγχρονο και μεστό πολιτικό λόγο. Έδωσαν πολύ καλά στίγματα και ήταν για εμάς μια πολύ καλή εμπειρία», σημειώνει στο «Ε» ο κ. Ιατράκης, επισημαίνοντας ότι ένα ιδιαίτερο σημαντικό μήνυμα που έγινε αντιληπτό στη διοργάνωση ήταν: «το Ποτάμι να κρατήσει τη διαφορετικότητά του και να μην αφομοιωθεί στο πολιτικό σκηνικό, όπως το ξέρουμε». Ο ίδιος μας ενημέρωσε επίσης ότι σύντομα ξεκινούν και οι τοπικές δράσεις από την πλευρά της τοπικής οργάνωσης, ενώ άμεσα σε κεντρικό επίπεδο αναμένεται η δημοσιοποίηση θεματικών επενδυτικών προτάσεων για τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τα πανεπιστήμια κ.ά. Ο κ. Ιατράκης καταληκτικά σχολίασε: «ξέρουμε ότι ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο, αλλά έτσι χτίζουμε πραγματικές φιλίες».

Σ. Θεοδωράκης: Να μη μεταφέρει η κυβέρνηση τα δικά της αδιέξοδα στις πλάτες του κόσμου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά και να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφορικά με τα περί δημοψηφίσματος σχολίασε: «««Να κάνουμε εκλογές. Να κάνουμε δημοψήφισμα». Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή για να μην αναλάβουμε τις ευθύνες μας» τονίζοντας ότι η ψήφος των πολιτών είναι νωπή, ο πρωθυπουργός – και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων – έχει πάρει την εντολή και πρέπει να την αξιοποιήσει. «Και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματος τους στις πλάτες του κόσμου» σημείωσε επίσης ο αρχηγός του Ποταμιού, προσθέτοντας: «πήρατε εντολή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παλιό σύστημα χρεοκόπησε, αλλά δεν πήρατε εντολή να μας σύρετε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό από πολιτικά στελέχη επεσήμανε: «Το πατριωτικό καθήκον επιτάσσει αυτή τη στιγμή οι υπουργοί αλλά και όλοι οι βουλευτές να φέρουν τα λεφτά τους σε ελληνικές τράπεζες», ενώ σχετικά με τον αντιπολιτευτικό δρόμο που θα ακολουθήσει το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν θα είναι ο άγονος δρόμος της δομικής αντιπολίτευσης: «Δεν θα συμφωνήσω με όλους εκείνους που μας ζητούν να πάμε απέναντι και να πετάμε πέτρες. Δεν είναι αυτό το Ποτάμι. Θα συγκρουσθούμε αλλά αν υπάρξει άνθος που θα φυτρώσει αυτή την άνοιξη στον κήπο του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα το προστατεύσουμε. Αυτό είναι το Ποτάμι». Τέλος ανακοίνωσε ότι το Ποτάμι θα πραγματοποιήσει το συνέδριο του τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο ανάλογα τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα ο αναλυτικός απολογισμός των οικονομικών του κόμματος.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …