Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μάχη των Οχυρών» με αγώνα 4Χ4

«Μάχη των Οχυρών» με αγώνα 4Χ4

0
oxyro exinou

Την Κυριακή 6 Απριλίου – Μια τουριστική δράση της περιφέρειας για την ανάδειξη του οχυρού του Εχίνου

Αφιέρωμα στην Ξάνθη από το περιοδικό BLUE της Aegean – Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Θάσο και την Σαμοθράκη

Με αιχμή του δόρατος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής είτε φυσικοπεριβαλλοντικού είτε ιστορικού περιεχομένου ξεκινά η στοχευμένη εκστρατεία ανάδειξης, προβολής και τουριστικής αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας ΑΜΘ . Στα πλαίσια αυτά και με αφορμή την 74η επέτειο της μάχης των Οχυρών στον Εχίνο στις 6-10 Απριλίου 1941, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μ. Αμοιρίδης έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη του Οχυρού του Εχίνου και την προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής ζώνης του νομού μας, η οποία και προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αγώνας 4Χ4 στο Οχυρό του Εχίνου

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα διοργανωθούν την Κυριακή 6 Απριλίου αγώνες τζιπ 4Χ4 και πεζοπορία από τον Κένταυρο έως το Οχυρό. Παράλληλα στην αντιπεριφέρεια θα λειτουργεί έκθεση από την Μάχη των Οχυρών από το αρχείο του Τάσου Τεφρωνίδη.

Θυμίζουμε ότι στο σχεδιασμό είναι η ανάδειξη των τριών οχυρών που υπάρχουν στην περιφέρειά μας και συγκεκριμένα του Λίσε στην Δράμα, της Νυμφαίας στην Ροδόπη και του Εχίνου στην Ξάνθη. Τα δύο πρώτα είναι επισκέψιμα του Εχίνου όμως όχι.

Η Ξάνθη πετά με την Aegean

Την τιμητική της θα έχει η Ξάνθη στις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Aegean το προσεχές τρίμηνο. Συγκεκριμένα θα υπάρχει εκτενές αφιέρωμα στο διαφημιστικό περιοδικό BLUE που θα διανέμεται στους επιβάτες και θα διαφημίζει τον τόπο μας. Αυτό είναι το θετικό αποτέλεσμα μια στενής συνεργασίας της περιφέρειας με την εν λόγω εταιρεία η οποία εκτός από την προβολή κάθε φορά και άλλης περιφερειακής ενότητας της περιφέρειάς μας (το προηγούμενο τρίμηνο είχε αφιέρωμα στην Καβάλα και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες) έχει εντάξει στο κοινωνικό της έργο και το χωριό S.O.S. και πρόκειται να δωρίσει μια επιταγή 2.000 ευρώ .

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Θάσο και την Σαμοθράκη

Σ΄ ότι αφορά τα νησιά μας Θάσο και Σαμοθράκη. Ιδιαίτερα για την Θάσο εκδηλώνεται ένα ενδιαφέρον για κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων μικτής και μεσαίας δυναμικότητας κυρίως από ντόπιους αλλά και από έλληνες επενδυτές. Φήμες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον υπάρχει και από Ρώσο επιχειρηματία. Κατά τα άλλα η Θάσος έχει συμπεριληφθεί ως ταξιδιωτικός προορισμός που ενδείκνυται μάλιστα για αγώνες ποδηλάτου και άλλων σπορ σε μεγάλο αμερικανικό περιοδικό ενώ ειδικό αφιέρωμα είχε για την Θάσο και μια αυστραλιανή εφημερίδα. Η Σαμοθράκη επενδύει κυρίως στην ενδοχώρα δεδομένου ότι δεν έχει πολλές παραλίες και στο απαράμιλλου κάλλους φυσικού τοπίου, στις πανέμορφες βάθρες και δεν ενδιαφέρεται για μαζικό παραλιακό τουρισμό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι και οι επενδύσεις που γίνονται και αφορούν μικρά καταλύματα εναρμονισμένα στην αισθητική και την ταυτότητα του νησιού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…