Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Υπερχρεωμένη απαλλάχτηκε από το 90% του χρέους της!

Υπερχρεωμένη απαλλάχτηκε από το 90% του χρέους της!

0
dikasthria 2-empros

Με αμετάκλητη απόφαση του Ειρηνοδικείου Ξάνθης. Γλύτωσε το σπίτι της ενώ η Τράπεζα είχε βγάλει διαταγή πληρωμής

Απ’ τα 269.000 ευρώ που χρωστούσε θα καταβάλλει 23.000 ευρώ σε 7 χρόνια! Εκκρεμούν 850 δικάσιμοι υπερχρεωμένων στην Ξάνθη

Η Θέμις αγαπάει τον …δανειολήπτη όπως φαίνεται από τις ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν συνήθως οι δικαστές, οι οποίοι όταν εξακριβώσουν ότι συντρέχουν οι τυπικοί και ουσιαστικοί λόγοι και δεν υπάρχει δόλος του δανειολήπτη δεν διστάζουν να πάρουν «γενναίες» αποφάσεις υπέρ του δανειολήπτη, αποδίδονται νόημα και περιεχόμενο στην έννοια της Δικαιοσύνης! Μια τέτοια ήταν και η απόφαση που έλαβε το Ειρηνοδικείο Ξάνθης υπέρ 38χρονης δανειολήπτριας από την Ξάνθη. Μια απόφαση η οποία την βοηθά να μην χάσει το σπίτι της και να απαλλαγεί από ένα βάρος δυσβάστακτο – όπως έκρινε – χρέους από 3 στεγαστικά δάνεια το οποίο και «κούρεψε» κατά 90%!

Γλύτωσε το σπίτι της – Η Τράπεζα είχε βγάλει διαταγή πλειστηριασμού

Η 38χρονη η οποία είναι υπάλληλος του Δημοσίου κατά την περίοδο 2005 – 2009 είχε πάρει μαζί με τον σύζυγο της 3 στεγαστικά δάνεια για να αγοράσουν ένα σπίτι (κύρια κατοικία) και ένα μαγαζί 30 τ.μ. Όμως με τις περικοπές που υπέστη ο μισθός της – ελέω κρίσης – δεν μπορούσε να τα εξυπηρετήσει. Έφτασε να χρωστά 269.000 ευρώ στην Τράπεζα η οποία και δεν έχασε χρόνο αλλά έβγαλε διαταγή πληρωμής για να της πάρει το σπίτι όμως δεν μπορούσε να επισπεύσει τον πλειστηριασμό καθώς είχαν «παγώσει» με απόφαση της κυβέρνησης. Ωστόσο υπήρχε σοβαρός κίνδυνος το ζευγάρι να χάσει το σπίτι.

«Κούρεμα» 90% στα στεγαστικά της!

Όπως μας εξηγεί η δικηγόρος, συνήγορος της δανειολήπτριας κα Καλλιόπη Συμεωνίδου το δικαστήριο έκρινε ότι την περίοδο 2005 – 2009 ήταν υπερτιμημένα τα στεγαστικά δάνεια καθώς και η κτηματαγορά ενώ συνυπολόγισε ότι τώρα υπάρχει μια πτωτική τάση και κατέληξε στην απόφαση να απαλλάξει την δανειολήπτρια από το χρέος των 269.000 ευρώ η οποία και θα καταβάλλει μόνο το ποσό των 23.000 ευρώ σε βάθος επτά ετών!”. Επίσης το κούρεψε και ένα καταναλωτικό της υπερχρεωμένης συνολικού ποσού 22.000 ευρώ απ’ το οποίο θα καταβάλει μόνο τα 6.000 ευρώ σε βάθος 5 ετών!

«Πρόκειται για μια απόφαση – σταθμό που καταδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη είναι υπέρ των δανειοληπτών αυτή τη δύσκολη εποχή», επισημαίνει η κα Συμεωνίδου.

Εκκρεμούν 850 δικάσιμοι υπερχρεωμένων στην Ξάνθη

Η απόφαση εκδόθηκε τον Ιούνιο και είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη καθόσον πέρασε ο χρόνος που η Τράπεζα θα μπορούσε να ασκήσει Έφεση.

Να σημειώσουμε ότι η κα Συμεωνίδου που έχει χειριστεί πολλές ανάλογες υποθέσεις με υπερχρεωμένους μας πληροφόρησε ότι εκκρεμούν 850 δίκες στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης οι οποίες και θα εκδικάζονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2018!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…