Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Γεύση από 40 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Γεύση από 40 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

0
syriza 40meres

Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος στην Ξάνθη στην πρώτη μετεκλογική Ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ

Νέος σχεδιασμός με στόχο ένα κόμμα πιο κοντά στην κοινωνία – Παρεμβάσεις για όλα τα τοπικά προβλήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Την πρώτη ανοιχτή Ολομέλεια μετά τις εκλογές πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με στόχο να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό αλλά και να σχεδιάσει την αναδιάρθρωση του κόμματος έτσι ώστε να πετύχει την μεγαλύτερη δυνατή όσμωση με την κοινωνία και τα προβλήματά της αυξάνοντας έτσι τον βαθμό της παρέμβασης στην κατεύθυνση της επίλυσής τους. Στην Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ελισσώ ήταν παρόντες οι δύο βουλευτές Χ. Ζεϊμπέκ και Σ. Γιαννακίδης, ο γραμματέα της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρου, ενώ υπήρξε και αρκετά μεγάλη συμμετοχή κόσμου δεδομένης και της κακοκαιρίας που απέκλεισε την έλευση μελών από την ορεινή περιοχή. Καλεσμένος από τα κεντρικά ήταν το εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Παρότι η εκδήλωση είχε ως θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματα ωστόσο δεν έμειναν απ’ έξω οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και η αποτίμηση των 40 ημερών εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε δηλώσεις τους μάλιστα οι προαναφερόμενοι αναφέρθηκαν κυρίως σ’ αυτό ενώ έγινε αναφορά και στις παρεμβάσεις των κυβερνητικών βουλευτών στο πρόβλημα της Καρδιολογικής ως δείγμα διαχείρισης όλων των τοπικών προβλημάτων.

Αποτίμηση για τις 40 μέρες εξουσίας…

Ειδικότερα ο Χ. Ζεμπέκ αναφερόμενος στις 40 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δήλωσε με μετριοπάθεια: «Πέρασαν 40 μέρες όμως το μεγαλύτερο διάστημα ήταν η διαπραγμάτευση στο Eurogroup. Έγινε μια σκληρή διαπραγμάτευση στην οποία δεν πετύχαμε 100% των θέσεων μας όμως ήταν πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές μας και υποχώρησαν και αυτοί. Εν μέρει μας ικανοποιεί …Έχουμε μια προθεσμία 4 μηνών ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας ήδη άρχισαν να έρχονται τα πρώτα νομοσχέδια στην Βουλή όπως αυτό για την ανθρωπιστική κρίση, αποδεικνύοντας ότι μας ενδιαφέρουν πρώτα οι πολίτες μας» .

Χ. Ζεϊμπέκ: «Θα επιδιώξουμε μόνιμη λύση για την Καρδιολογική»

Σ’ ότι αφορά το θέμα της Καρδιολογικής που ήταν και το πρώτο δείγμα γραφής των κυβερνητικών βουλευτών σημείωσε: « Το πρόβλημα δεν ήταν τωρινό αλλά από το 2011. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την κα Μπρίκα που κράτησε την Κλινική μόνη της τόσα χρόνια. Βρέθηκε προσωρινή λύση με 3 θέσεις επικουρικών. Δεν μας ικανοποιούν αυτές οι θέσεις γιατί θεωρούμε ότι για τη σωστή λειτουργία της Κλινικής χρειάζονται μόνιμοι γιατροί και θα πιέσουμε γι αυτό στη συνέχεια. Θέλουμε το νοσοκομείο μας να δουλεύει σωστά, να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες της Ξάνθης και ο κάθε πολίτης να έχει σωστή και δωρεάν δημόσια υγεία». Επίσης ο κ. Ζεϊμπέκ ανέφερε ότι η πρότασή τους προς τον υφυπουργό για τη συνδρομή στρατιωτικών γιατρών όταν υπάρχει ανάγκη είχε θετική αποδοχή και ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Καταλήγοντας ο κ. Ζεϊμπέκ πρόσθεσε ότι τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Γιαννακίδη έχουν μια ανοιχτή ατζέντα με όλα τα τοπικά προβλήματα για τα οποία θα επιδιώξουν λύσεις

Γιαννακίδης: «Πρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στην κοινωνία…»

Απ’ την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης εστίασε στην αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης και νέου σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορεί να αφουγκράζεται πιο πολύ την κοινωνία: «Είναι η πρώτη διαδικασία ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η κυβέρνηση αρχίζει να κυβερνά και όχι μόνο να διαπραγματεύεται όπως έκανε μέχρι τώρα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός. Σαν ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε πως θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, πρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στην κοινωνία , να γνωρίσουμε όχι πλέον τα προβλήματα και να τα καταγράψουμε αλλά μαζί με την κοινωνία μαζί με τους φορείς μαζί με τους θεσμούς να βρούμε και τις λύσεις. Η αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκ νέου σχεδιασμός είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να καταφέρουμε να πορευτούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα και ασφάλεια στο μέλλον».

Γ. Χατζηθεοδώρου: «Τηρούμε τις υποσχέσεις μας…»

Ο κ. Χατζηθεοδώρου αποτιμώντας την παρουσία της νέας κυβέρνησης σημείωσε ότι έχει δώσει το στίγμα και ήδη άρχισε να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της: «Από τις 26 του Γενάρη φάνηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει. Οι υποσχέσεις που δώσαμε από πριν όπως ακριβώς το είπε ο πρωθυπουργός ότι θα πρωτοτυπήσουμε και θα τις κρατήσουμε αυτό και γίνεται. Ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα νομοθετήματα με πρώτο αυτό που είχαμε υποσχεθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και την Δευτέρα το νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και το γνωρίζαμε αυτό όμως η αριστερά είναι για τα δύσκολα. Πιστεύουμε πως μέχρι τέλος του Ιούνη θα πατήσουμε γερά στα πόδια μας και θα πείσουμε και τους Ευρωπαίους ότι το πολιτικό σκηνικό αλλάζει στην Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό οι εργαζόμενοι το έχουν καταλάβει στην Ευρώπη γι αυτό βλέπουμε την αποδοχή που έχουμε στην Ισπανία και βλέπουμε τους γερμανούς αριστερούς εργαζόμενους που υποστηρίζουν την Ελλάδα».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Το κόμμα πρέπει να έχει έναν αναβαθμισμένο ρόλο για να συνδέει την κοινωνία με την κυβέρνηση…»

Ο κ. Ηλιόπουλος ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του κόμματος ώστε να αποτελέσει ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης: «Στις νέες συνθήκες από την μεριά της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής πιστεύουμε ότι το κόμμα πρέπει να έχει έναν αναβαθμισμένο ρόλο, μέσα απ’ τον οποίο να μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά παράλληλα να ασκεί ουσιαστική κριτική . Το σημαντικότερο όμως είναι η δουλειά που θα πρέπει να κάνει το κόμμα και οι κομματικές οργανώσεις στην κοινωνία. Η δουλειά για να μπορούμε να διευρύνουμε τους χώρους συλλογικότητας, τους χώρους δημοκρατίας, να δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να οργανώνεται και να αγωνίζεται για να κερδίζει την αξιοπρέπεια του για να αλλάξει τη ζωή του και προφανώς η δουλειά που πρέπει να κάνει το κόμμα ώστε να είναι σε επαφή με τις ανάγκες του κόσμου και τις ανησυχίες του ώστε να συνδέει την κοινωνία με την κυβέρνηση. Για μας είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί και δείχνει συνεχώς ότι δεν είναι κομμάτι του παλιού κομματικού συστήματος, είναι ένας πολιτικός χώρος που έχει δείξει εμπιστοσύνη σε νέα πολιτικά στελέχη, σε ανθρώπους που δεν ανήκουν σε πολιτικά τζάκια αλλά σε μια γενιά ανθρώπων που βγήκαν από τα κοινωνικά κινήματα και αυτό είναι ένα από τα δυνατά του όπλα στην μάχη που έχουμε να δώσουμε σήμερα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…