Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

0
dikasthria 1-empros

Η Αστυνομία εκκένωσε το κτίριο και έγινε έρευνα από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο

Συνεχίστηκε κανονικά η λειτουργία του Δικαστηρίου μετά τον έλεγχο

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Μαρτίου στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης. Η αιτία ήταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο και συγκεκριμένα στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Άμεση εκκένωση του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης

Ήταν λίγο πριν τις 10 το πρωί όταν η υπάλληλος του γραφείου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης σήκωσε ένα τηλέφωνο και άκουσε μια φωνή να της λέει για την ύπαρξη βόμβας στο κτίριο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Ξάνθης. Στο Δικαστικό Μέγαρο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας οι οποίοι απέκλεισαν περιμετρικά την περιοχή και διατάχθηκε εκκένωση του κτιρίου. Διακόπηκαν οι δίκες και οι δικηγόροι, οι υπάλληλοι αλλά και οι πολίτες που ήταν εκεί μέσα για δικαστικές του υποθέσεις βγήκαν στην αυλή του κτιρίου και στην γύρω περιοχή. Άμεσα επίσης ειδοποιήθηκε και έσπευσε μέσα σε λίγη ώρα η ειδική Ομάδα Εξουδετέρωσης εκρηκτικών από την Κομοτηνή με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και ξεκίνησε η έρευνα σ’ όλους του χώρους του Μεγάρου.

Αποδείχθηκε φάρσα το τηλεφώνημα

Η έρευνα διήρκησε αρκετή ώρα αφού ελέχθησαν εξονυχιστικά όλοι οι χώροι του κτιρίου. Δεν βρέθηκε πουθενά εκρηκτικός μηχανισμός και έτσι οι αστυνομικοί περίπου στις 11 το πρωί «έλυσαν» τον αποκλεισμό του κτιρίου. Έτσι ξαναγύρισε ο κόσμος και συνεχίστηκαν κανονικά οι δίκες. Όπως σημειώνει ο υποδιοικητής της Α.Δ. Ξάνθης, κ. Γκίκας αναπληρωτής του αποστρατευμένου Διευθυντού κ. Γκοδοσίδη το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στα Δικαστήρια της Ξάνθης. Δεν το συνέδεσε δε με την δικαστική λειτουργία καθότι συνεδρίαζε μόνο το Μονομελές Πρωτοδικείο, ενώ στο πινάκιο δεν υπήρχε κάποια σημαντική δίκη ούτε υπήρξε αυτόφωρο.

Προφανώς κάποιος ή κάποιοι ήθελαν να κάνουν φάρσα διακόπτοντας για λίγο την λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…