Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα EΣΥ: Η «Ελλήνων Συνέλευσις» τώρα και στην Ξάνθη

EΣΥ: Η «Ελλήνων Συνέλευσις» τώρα και στην Ξάνθη

0
esi meli

Επίσημα και στην πόλη μας γραφείο με υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα

Με όρκους, έντονη αρχαιολαγνεία και επικλήσεις σε φως και δύναμη

Άνοιξε και στην πόλη μας μία από τις 45, μέχρι στιγμής, «Ελλήνων Συνελεύσεις» σε όλη την χώρα, που στεγάζεται στο γραφείο της κίνησης επί της οδού Ανθ/στού Μιλτιάδου Γεωργίου 9 (μετά τα ΕΛΤΑ). Έχει συσταθεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με ΔΣ αποτελούμενο από τους: Νικόλαο Τοφέα, Πρόεδρο – Σοφία Κουμπρίδου, Γραμματέα – Ειρήνη Τοτίεφ, Ταμία και Ιωάννη Τσέρνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το «Ε» συνάντησε τους συμπολίτες μας στα νέα τους γραφεία, όπου και μας ενημέρωσαν για τους στόχους και τις δράσεις τους. Η κίνηση, ως γνωστόν, έχει ξεκινήσει από τον πατρινό Ελληνοαμερικανό Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος από τις 28/9/2012 δηλώνει ότι έχει καταθέσει 600 δισ. δολάρια μέσω του οργανισμού ei-END (End National Dept) υπέρ της σωτηρίας του ελληνικού χρέους.

Ποιος είναι ο Αρτέμης Σώρρας;

Λίγα είναι γνωστά για τον φερόμενο ως μεγιστάνα, Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος εμφανίστηκε σε μια περίοδο που η κρίση δημιούργησε μεγάλη απελπισία στον ελληνικό λαό. Ήταν, λοιπόν, πολύ εύκολο να γίνει δεκτός ως σωτήρας της χώρας, παρά τα πολλά περί του αντιθέτου στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Παρότι δεν έχουν παρουσιαστεί επίσημα στοιχεία που να φανερώνουν την επιχειρηματική του δράση, οι υποστηρικτές του δέχονται ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα της Τράπεζα Ανατολής, και ένα τεράστιο καταπίστευμα που προτίθεται να το ρευστοποιήσει, αλλά η ‘’προδοτική’’ ελληνική κυβέρνηση δεν το δέχεται. Όπως λέει ο ίδιος ο Σώρρας, «διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Ληξιπρόθεσμα ομόλογα αξίας 600 δισεκατομμυρίων δολλαρίων έχουν ήδη κατατεθεί σε λογαριασμό με δικαιούχο την Ελληνική Δημοκρατία και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο, Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα».

Διάψευση του Υπ. Οικονομικών Αμερικής

Κατόπιν γραπτής αίτησης στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μετριασμών Κινδύνων και Ερευνών (Risk Mitigation and Investigations Section), σχετικά με την γνησιότητα του συγκεκριμένου χρεογράφου και συνοδευόμενη με φωτογραφία του χρεογράφου, εστάλη η ακόλουθη γραπτή απάντηση: «Η διεθνής συναλλαγματική που μας στείλατε για έλεγχο δεν αποτελεί υποχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι δόλια». Οι υποστηρικτές του δεν φαίνονται να πτοούνται και διοργανώνουν ομιλίες, συναντήσεις και συλλογή υπογραφών σε όλη την χώρα, με κύριο πεδίο δράσης την περιφέρεια και τους κατά τόπους δήμους, προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση χρηματοδότησης.

7,5 δις στον δήμο Ξάνθης

Όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη της τοπικής ‘’Συνέλευσης’’ Ξάνθης, έχουν πλησιάσει την προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλώνοντας ότι υπάρχουν ήδη μελέτες για 123 έργα στον δήμο Ξάνθης και με διαθέσιμο ποσό για την πραγματοποίηση των έργων τα 7,5 δις ευρώ. Για τους υπόλοιπους δήμους του νομού Ξάνθης προβλέπονται άλλες μελέτες με έργο το κόστος των οποίων κυμαίνεται στα 2-3 δις ευρώ. Αμύθητα ποσά σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση πασχίζει να εξοικονομήσει ακόμη και μερικές χιλιάδες ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία της. Πρόθεση των μελών της τοπικής ‘’Συνέλευσης’’ είναι να καταθέσουν την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπ’ όψιν του νέου Δημάρχου, κ. Δημαρχόπουλου, ευελπιστώντας ότι θα δράσουν για το καλό του τόπου. Τα χρήματα θα δοθούν με την μορφή άτοκου δανείου για ανταποδοτικά έργα, ώστε σταδιακά να αποπληρωθεί το ποσό από τους δήμους.

Έγγραφα που στηρίζουν τις απόψεις τους

Οι υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα αποκαλούνται μεταξύ τους συναγωνιστές, αδέλφια, συνέλληνες και διάφορα άλλα αγωνιστικά ονόματα, έχοντας βέβαιη την πεποίθηση ότι τα λεγόμενα του κ. Σώρρα ευσταθούν και οι κυβερνώντες που δεν δέχονται τα χρήματα, για να μην αποδεχθούν ταυτόχρονα και τον όρο να γίνει εισαγγελικός έλεγχος σε όλους όσοι κυβέρνησαν από το 1974 και μετά. Θεωρώντας τους πολιτικούς των τελευταίων χρόνων προδότες της χώρας, καλούν τους συμπολίτες τους να αντιδράσουν ώστε να εφαρμοστεί η πραγματική δημοκρατία και να ενεργοποιηθούν τα ελληνικά αξιακά συστήματα. Τα μέλη της ‘’Συνέλευσης’’ δίνουν ένα είδος όρκου, που όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Σώρρας είναι ο όρκος του πολεμιστή, με αναφορές στον «Πανάγαθο Άρχοντα του Φωτός», στην «συμπαντική συνειδητότητα», στο «κοσμικό πυρ», με συνεχείς αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και το ένδοξο παρελθόν. Πάντως, τα μέλη της ‘’Συνέλευσης’’ Ξάνθης παρουσιάζουν σε κάθε ενδιαφερόμενο πλήθος εγγράφων που στηρίζουν τις απόψεις τους, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Σώρρα για την ύπαρξη των τεράστιων ποσών που επαγγέλλεται για την σωτηρία της χώρας. Υπάρχει πάντως καλή διάθεση και πρόθεση να ενημερώσουν κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας, ο οποίος επιθυμεί να πληροφορηθεί λεπτομερώς πριν δεχθεί ή απορρίψει οτιδήποτε και πέρα από τα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Τα γραφεία είναι ανοιχτά καθημερινά, πρωί και απόγευμα, και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος για να υποδεχθεί και να κατατοπίσει όποιον θέλει μια πιο έγκυρη άποψη γύρω από το θέμα.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…