Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε περαστικό έξω από το ΚΑΠΗ Ξάνθης

Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε περαστικό έξω από το ΚΑΠΗ Ξάνθης

0
adespoto-epithesi

Τον δάγκωσε στο χέρι, ενώ μετά όρμησε σε ηλικιωμένο

Συνεχίζονται τα κρούσματα επιθετικών αδέσποτων, που κυκλοφορούν σε αγέλες μέσα στην πόλη

Πολλές οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια και ακόμη περισσότερες οι εξαγγελίες από τις κατά καιρούς δημοτικές αρχές για λύση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, σκύλων επί το πλείστον, που περιφέρονται σε όλη την πόλη και προκαλούν διάφορα προβλήματα. Σημαντικότερο εξ αυτών, η σωματική βλάβη που προκαλείται πολλές φορές σε ανυποψίαστους συνδημότες μας, που περπατούν στο κέντρο, τους διάφορους συνοικισμούς ή τα περίχωρα της πόλης. Έχουν γίνει εκστρατείες προσωρινής περισυλλογής τους, εσχάτως ακόμη και οργανωμένες προσπάθειες στείρωσης σε συνεργασία με γερμανική εταιρεία, αλλά καμία ενέργεια εδώ και χρόνια για την δημιουργία κυνοκομείου, που θα πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών διατάξεων. Η μελέτη υπάρχει, αλλά δεν έχουν καταφέρει οι δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών να την εντάξουν κάπου. Ας ελπίσουμε να υπάρξει η βούληση από την παρούσα δημοτική αρχή, που φαίνεται να κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος, πριν να είναι αργά, ως συνήθως, και θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.

Επίθεση αδέσποτου σκύλου

Για να μην θεωρηθούν υπερβολικά αυτά που αναφέρουμε, αν και είναι γνωστά σε όποιον μένει στην Ξάνθη, καθώς σίγουρα θα συναντήσει μια αγέλη σε κάποιο σημείο της πόλης, αναφέρουμε ένα περιστατικό που συνέβη χθες το πρωί. Ο αναγνώστης της εφημερίδας μας, κ. Θανάσης Τσούπρας, με καταγωγή από την Θάσο, που διαμένει όμως τους χειμερινούς μήνες στην Ξάνθη, ετοιμαζόταν να επισκεφθεί χθες το πρωί τον γιατρό του για ένα έλεγχο (check-up). Στις 10:30 και καθώς περνούσε μπροστά από την παλιά καπναποθήκη που στεγάζει τα τελευταία χρόνια το ΚΑΠΗ Ξάνθης, δέχθηκε επίθεση από ένα μεγαλόσωμο και αγριεμένο σκύλο. Η ‘’παρέα’’ αποτελούνταν από τρία αδέσποτα σκυλιά, αλλά ο αρχηγός της ομάδας ήταν αυτός που επιτέθηκε στον περαστικό κ. Θανάση. Το ύψος του σκύλου ήταν τόσο, ώστε με ευκολία το στόμα του έφθανε τον βραχίονα του τυχερού μέσα στην ατυχία του άνδρα. Τον δάγκωσε λοιπόν στο μανίκι του χοντρού μπουφάν, που φορούσε για να τον προστατεύσει από το κρύο, αλλά έμελλε να γίνει και ‘’ασπίδα’’ απέναντι στα δόντια του αγριεμένου σκύλου. Όπως μας είπε ο ίδιος, δεν προκάλεσε με κάποιον τρόπο τα σκυλιά, γι’ αυτό και ξαφνιάστηκε από την αντίδρασή τους.

Θ. Τσούπρας: «Ευτυχώς που δεν επιτέθηκε σε κάποιο παιδί»

tsouprasΑιφνιδιασμένος, αλλά κρατώντας την ψυχραιμία του, προσπάθησε να απομακρύνει τον μεγαλόσωμο σκύλο που του όρμησε, χρησιμοποιώντας τον χάρτινο φάκελο των εξετάσεων που είχε στο χέρι του. Ο φάκελος έγινε ο επόμενος στόχος του αφηνιασμένου σκύλου, που άφησε το οδοντικό του αποτύπωμα πάνω στο λεπτό χαρτόνι. Για κάποιο λόγο, όπως ανεξήγητα επιτέθηκε, έτσι απροσδόκητα και αποχώρησε, κατευθυνόμενος σε ηλικιωμένο που μόλις είχε βγει από το ΚΑΠΗ, τον οποίο προστάτευσαν οι περαστικοί που μαζεύτηκαν. Ο κ. Τσούπρας βρέθηκε, λοιπόν, να εξετάζεται από τον γιατρό του για άλλο λόγο, για να αποκλείσουν οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση. Ευτυχώς γι’ αυτόν, πέρα από την ταραχή και το σκίσιμο στο μπουφάν, του έμεινε μόνο ο πόνος από το δυνατό δάγκωμα του σκύλου, τα δόντια του οποίου δεν διαπέρασαν τα ρούχα για να προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα. Ο ίδιος ο παθών θεώρησε ευτυχές το γεγονός ότι το περιστατικό έτυχε στον ίδιο και όχι σε κάποιο από τα πολλά παιδιά που περνούν από το σημείο, το οποίο θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνος και με την δική μας άποψη ότι οι βασανισμοί και οι μαζικές θανατώσεις ζώων δεν είναι λύση, ο κ. Θανάσης θέλησε απλά να καταγγείλει το γεγονός για να ληφθούν από τις αρμόδιες αρχές τα αναγκαία μέτρα και να προληφθούν άλλα κρούσματα, που πιθανώς να μην έχουν αίσιο πέρας.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ομάδα κρούσης» από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για την κατάχρηση κινητού από τους μαθητές

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματ…