Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ένας σκουπιδότοπος, στην κοίτη του Κόσυνθου

Ένας σκουπιδότοπος, στην κοίτη του Κόσυνθου

0
skoupidokosinthos

Μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια πεταγμένα στα πρανή – Όταν ανεβαίνει η στάθμη μεταφέρονται στον ποταμό

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να αποκατασταθούν οι καταστροφές στην περίφραξη

Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατρέψει κάποιοι την κοίτη του Κόσυνθου κάτω από την… μύτη της δημοτικής αρχής! Στα ύπουλα και στα κρυφά και εκμεταλλευόμενοι τα σημεία όπου δεν έχει περίφραξη εναποθέτουν στα πρανή της κοίτης μπάζα αλλά και σκουπίδια μετατρέποντας έτσι σε ΧΑΔΑ όλη την περιοχή έναντι του σκοπευτικού Ομίλου «Θραξ ο Πελταστής» και κατά μήκος του ποταμού έως τα αδρανή του Αλεξιάδη και του Ζάρρα.

Ένας ΧΑΔΑ μέσα στην πόλη

Ο φακός του «Ε» αποθανάτισε εικόνες απείρου κάλλους που κάποιοι – που σίγουρα έχουν μειωμένη οικολογική συνείδηση αλλά παράλληλα πολύ αυξημένη την νοοτροπία της κουτοπονηριάς και του ωχαδερφισμού σε σημείο ανοχής στην παρανομία – βρήκαν ένα τρόπο να γλυτώνουν κάποια χρήματα που θα έδιναν στον ΧΥΤΑ για να μεταφέρουν μπάζα και τα ξεφορτώνουν νύχτα στην κοίτη του Κόσυνθου , ρυπαίνοντας περιβαλλοντικά και αισθητικά την περιοχή. Ρυπαίνουν επίσης και τον ίδιο τον ποταμό καθώς σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων όπου ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων – όπως στις πρόσφατες – τα μπάζα και τα σκουπίδια βυθίζονται και μεταφέρονται από τα νερά στην λίμνη Βιστονίδα ως φερτές ύλες που μπαζώνουν με τη σειρά τους τη λίμνη ρυπαίνοντας συγχρόνως το οικοσύστημα από τα κάθε λογής σκουπίδια και πλαστικά.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να αποκατασταθούν οι καταστροφές στην περίφραξη

Για το θέμα ενημερώθηκε ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας από τον κ. Θανάση Ξυνίδη ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα και να επιδιορθωθεί η περίφραξη στα σημεία που είτε την έχουν καταστρέψει είτε δεν υπήρχε κατά μήκος του ποταμού. Ο κ. Ξυνίδης πέρα από την περιβαλλοντική διάσταση που έδωσε στο θέμα προέβαλε και το οικονομικό κόστος που πιθανόν να κληθεί να πληρώσει ο δήμος αν διαπιστωθεί ότι λειτουργεί παράνομα ένας ΧΑΔΑ μέσα στην πόλη. Ο δήμαρχος έδειξε την ανησυχία του αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του θέματος και ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να επιδιορθώσουν την περίφραξη και να εγκαταστήσουν νέα όπου χρειάζεται ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο. Να σημειώσουμε ότι η περίφραξη διακόπτεται σε αρκετά σημεία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…