Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ντόπια ποιοτικά αμνοερίφια στο πασχαλιάτικο τραπέζι

Ντόπια ποιοτικά αμνοερίφια στο πασχαλιάτικο τραπέζι

0
kreopoles imerida

Ημερίδα του συλλόγου κρεοπωλών Ξάνθης για τις εξελίξεις στο χώρο του κρέατος

Την ποιότητα των ντόπιων κρεάτων υπογράμμισαν οι εισηγητές. Στην ανάγκη ενημέρωσης και επικοινωνίας με τον καταναλωτή επικεντρώθηκε ο Γ. Μπατζακίδης

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο σύλλογος κρεοπωλών Ξάνθης με θέμα: «Οι εξελίξεις στον χώρο του κρέατος και οι προκλήσεις του παραδοσιακού κρεοπωλείου εν όψει της αγοράς και πώλησης των αμνοεριφίων», με αφορμή την επικείμενη περίοδο του εορτασμού του Πάσχα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ειδικοί εισηγητές που επικεντρώθηκαν στη στάση των ίδιων των κρεοπωλών, τη νομοθεσία, αλλά κυρίως τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μπατζακίδης, μετά από ευχαριστίες προς τη διοίκηση, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του στην διατήρηση της ποιότητας από το πρώτο στάδιο της παραγωγής μέχρι της πώληση. Και αυτό όπως είπε, επιτυγχάνεται μέσα από σωστή πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση, αλλά και την καλλιέργεια σχέσεων με τους καταναλωτές για την προβολή, την προώθηση και την προτίμηση τελικά ντόπιων προϊόντων.

Ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες απηύθυνε και ο περιφερειακός διευθυντής της Κτηνιατρικής Αχιλλέας Σαχπαζίδης που μίλησε για άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τους επαγγελματίες του κρέατος ανά πάσα στιγμή.

Στην ημερίδα μίλησε επίσης ο Κτηνίατρος-Μικροβιολόγος τροφίμων Νίκος Κασαλιάς, Διευθυντής του ΣΠΑΚΒΕ, ο οποίος επικεντρώθηκε σε θέματα τεχνικά και νομοθεσίας, καθώς και στις μεθόδους συντήρησης και τα όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας Τροφίμων και Ποτών.

Την ικανοποίησή του για την προτίμηση τοπικών αμνοερειφίων από τους τοπικούς κρεοπώλες μετέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπούτος, εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, τονίζοντας την υψηλή ποιότητα κρέατος που παράγει η περιοχή. Απέδωσε δε τα εύσημα στις τοπικούς κρεοπώλες που δεν έχουν αυξήσει τις τιμές, αλλά ούτε έκαναν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Στο μερίδιο των κτηνοτρόφων σχετικά με την ποιότητα του κρέατος αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης Σάκης Λουκμακιάς, που σημείωσε ότι υπάρχει επάρκεια στην τοπική αγορά και σύστησε στους καταναλωτές να προτιμούν ανεπιφύλακτα τα τοπικά προϊόντα και να αποφεύγουν τα πολυκαταστήματα γιατί «το πολύ φτηνό αμνοερίφιο δεν είναι ελληνικό».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…