Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Διαφώνησαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέας για την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση βιασμού

Διαφώνησαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέας για την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση βιασμού

0
dikasthria 2-empros

Τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα για την προφυλάκιση στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης στην υπόθεση βιασμού της 21χρονης που εκκινήθηκε μετά από καταγγελία της ίδιας το Σάββατο στην Αστυνομία. Οι δύο κατηγορούμενοι παρέμειναν μέχρι και χθες το πρωί υπό προσωρινή κράτηση και στις 11 πμ οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια, όπου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της απολογίας, κατά την οποία δέχθηκαν επί μακρό ερωτήσεις και επεξηγήσεις.

Όπως προέκυψε κατά τη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανακρίτρια πρότεινε την επιβολή περιοριστικών μέτρων, ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση των κατηγορουμένων. Λόγω της διαφωνίας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αναλάβει να πάρει την οριστική απόφαση βάσει των σχετικών διατάξεων της Ποινικής Δικονομίας.

Μέχρι τότε τους επιβλήθηκε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, το οποίο σπανιότατα έχει επιβληθεί από τις δικαστικές αρχές της Ξάνθης.

Από το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια συγγενείς και φίλοι των δύο νεαρών, ενώ οργανώσεις κατά της έμφυλης βίας πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…