Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αποτυχημένη και η δεύτερη ψηφοφορία Περιφερειακού Συμπαραστάτη

Αποτυχημένη και η δεύτερη ψηφοφορία Περιφερειακού Συμπαραστάτη

0
zagnaferis perif

Ζαγναφέρης και αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο επιμένουν να λένε ΟΧΙ, διαφωνώντας με την χρησιμότητα του θεσμού

Η επικρατέστερη δικηγόρος Κομοτηνής Ε. Κορέα έλαβε 31 ψήφους. Η τρίτη ψηφοφορία σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στο κενό έπεσε και η δεύτερη απόπειρα να εκλεγεί περιφερειακός Συμπαράστασης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ. Στην συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Μαρτίου η επικρατέστερη υποψήφια Ευθυμία Κορέα έλαβε 31 ψήφους – 4 περισσότερες από την πρώτη ψηφοφορία – όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί αφού απαιτούνται 34 ψήφοι. Είναι εμφανής η δυστοκία που υπάρχει στην ενεργοποίηση ενός θεσμού, η αναγκαιότητα του οποίου αμφισβητήθηκε μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από συμβούλους συμπολίτευσης.

Ζαγναφέρης και αντιπολίτευση είπαν ΟΧΙ στον Περιφερειακό Συμπαραστάτη

Υπενθυμίζουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης εξ’ αρχής διαφοροποιήθηκε από την παράταξή του αιτιολογώντας την θέση του. Συγκεκριμένα κατά την τοποθέτησή του αμφισβήτησε ευθέως την χρησιμότητα αλλά και την προσφορά ενός θεσμού που δεν έχει δώσει επιτυχημένα δείγματα όπου εφαρμόστηκε και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί άλλη μια έμμισθη θέση χωρίς αποδεδειγμένα χρήσιμο και μετρήσιμο ανταποδοτικό παραγόμενο έργο προς όφελος του πολίτη της περιφέρειας. Η άποψή του βρήκε υποστηριχτές και στην παράταξη του ΚΚΕ στην πρώτη ψηφοφορία που εξέφρασε τη διαφωνία του δια του κ. Τρέλλη σε γενικότερα πολιτικά θέματα που αφορούν στον νόμο του Καλλικράτη. Αλλά και στην δεύτερη ψηφοφορία όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος τόσο ο κ. Ζαγναφέρης όσο και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν την πρόταση του προεδρείου, την δικηγόρο Κομοτηνής Ευθυμία Κορέα πού ήταν και υποψήφια με το συνδυασμό Παυλίδη στις εκλογές.    

Η τρίτη ψηφοφορία σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Χρονικό της ψηφοφορίας

Το χρονικό της ψηφοφορίας όπως το παρουσιάζει η εφημερίδα «Χρόνος Κομοτηνής» έχει ως εξής: Οι υποψήφιοι για τη θέση ήταν τέσσερις εξαρχής και συγκεκριμένα οι εξής: Ευθυμία Κορέα, Παύλος Παπαδόπουλος, Αντιγόνη Παπανικολάου και Μιχάλης Τσοκτένογλου. Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τα ονόματά τους, ενώ τότε μόνο μία υποψήφια είχε δώσει το παρόν. Για το λόγο αυτό δεν είχε γίνει τελικά η εκλογή. Η κα Κορέα, ήταν η μοναδική που είχε τότε παρουσιάσει βιογραφικά στοιχεία της. Σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ στις αρχές Μαρτίου στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης το παρόν είχαν δώσει οι δύο γυναίκες υποψήφιες Ευθυμία Κορέα και Αντιγόνη Παπανικολάου. Στη διάρκεια της τότε συνεδρίασης και πριν αρχίσει η ψηφοφορία είχε γίνει γνωστή μία εξέλιξη που ανέτρεψε τον αριθμό των υποψηφίων. Ειδικότερα είχε ανακοινωθεί η απόσυρση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Τσοκτένογλου. Οπότε είχαν τεθεί σε ψηφοφορία οι τρεις άλλοι υποψήφιοι. Ψήφισαν 43, αναδείχθηκαν 39 έγκυρα και 4 λευκά ψηφοδέλτια. Έλαβαν τότε η Ευθυμία Κορέα 27, η Αντιγόνη Παπανικολάου 10 και ο Παύλος Παπαδόπουλος 2. Επειδή η πρώτη σε ψήφους Ευθυμία Κορέα δεν έλαβε την απαιτούμενη, από τη νομοθεσία, πλειοψηφία των 2/3 η ψηφοφορία επαναλήφθηκε. Η επανάληψη της ψηφοφορίας έγινε χθες παρόντων των δύο υποψηφίων, της Ευθυμίας Κορέα και της Αντιγόνης Παπανικολάου. Η Ευθυμία Κορέα έλαβε 31 ψήφους, η Αντιγόνη Παπανικολάου 7, λευκά 7, άκυρο 1 και ο τρίτος υποψήφιος ο Παύλος Παπαδόπουλος έλαβε μηδέν ψήφους. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όμως προκύπτει ότι και πάλι δεν εκλέγεται κάποιος από τους τρεις υποψηφίους στη θέση του περιφερειακού συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γιατί απαιτούνται 34 ψήφοι για να εκλεγεί. Η διαδικασία θα επαναληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…