Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Άνοιγμα της ΣΕΚΕ στην αιγυπτιακή αγορά καπνού

Άνοιγμα της ΣΕΚΕ στην αιγυπτιακή αγορά καπνού

0
seke aigyptioi1

Έκλεισε συμφωνία με τη μεγαλύτερη αιγυπτιακή καπνοβιομηχανία για προμήθεια σημαντικής ποσότητας ντόπιων καπνών

Για την εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού ανατολικού καπνού μίλησε ο διευθυντής της Eastern company σε δείπνο που παρέθεσε η ΣΕΚΕ προς τιμήν της αντιπροσωπείας

Επιχειρηματικές επιτυχίες παρά το ασφυκτικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης καταγράφει η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ ΑΕ) που έκλεισε συμφωνία για σημαντική προμήθεια καπνών προς την Eastern Company, τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Αιγύπτου. Πρόκειται για δημόσια εταιρία που κατέχει πάνω από το 72% της εγχώρια αγοράς. Αποστολή από την εταιρία, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή κ. Νασρ Αμπντέλ Αζίζ επισκέφθηκε την Τετάρτη την πόλη μας, ανταποδίδοντας προηγούμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΣΕΚΕ πριν κάποιους μήνες στη δική τους έδρα, προκειμένου να «κλειστεί» η συμφωνία για την προμήθεια καπνών ελληνικού τύπου από την περιοχή.

Το βράδυ παρατέθηκε από τη ΣΕΚΕ δείπνο προς τιμήν της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας, όπου παραβρέθηκαν ο γενικός διευθυντής κ. Αλέκος Κοντός, ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Μύκης Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Τζεμήλ Καπζά, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Χατζηελευθεριάδης, άλλοι εκπρόσωποι αρχών και στελέχη της συνεταιριστικής εταιρίας.

Ο κ. Ταρενίδης σε δηλώσεις του υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας για τη ΣΕΚΕ, εξηγώντας ότι η επαφή με την Eastern Company ξεκίνησε πριν δύο χρόνια περίπου με πώληση μικρών ποσοτήτων, αλλά φέτος περνά σε άλλο επίπεδο με μία ακόμη πιο ισχυρή συμφωνία. Εξέφρασε την προσδοκία του για ακόμη περισσότερη συνεργασία στο μέλλον, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη της ΣΕΚΕ συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερες συνθήκες για τους παραγωγούς. Έδωσε τέλος ιδιαίτερη βαρύτητα στην τόνωση που σημειώθηκε στην εταιρία με τη συμβολή του κ. Κοντού και τη στελέχωσή της με νέα στελέχη με εμπειρία από μεγάλες εταιρίες.

Ο φιλοξενούμενος κ. Νασρ από την πλευρά του εξέφρασε τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησής του για την επίσκεψή του στην όμορφη Ξάνθη, όπως είπε, τονίζοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου είναι πολύ στενές ειδικά δε αυτές των πολιτών, εξαιτίας της κοινής συμβίωσης με τους Έλληνες στην Αλεξάνδρεια από τη μια και τους Αιγύπτιους που έρχονται να δουλέψουν στην Ελλάδα από την άλλη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο λόγος της επίσκεψης ήταν να παραληφθούν κάποια βουλγάρικα καπνά και εξέφρασε την ελπίδα του σύντομα να επισκεφθεί ξανά το επιτελείο του στην περιοχή για να παραληφθούν και ελληνικά καπνά, καθώς οι ίδιοι είναι τεχνικοί καπνού. «Η Αίγυπτος είναι μία χώρα που δεν παράγει καπνά και άρα όλες τις οι ανάγκες καλύπτονται από εισαγωγές από άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία. Αλλά θεωρούμε τον ελληνικό ανατολικό καπνό ένα από τα καλύτερα χαρμάνια του κόσμου, ειδικά τον μπασμά από την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Θυμάμαι τα ονόματα γιατί το 1997 είχα έρθει στην περιοχή σας και έμεινα για δύο μήνες για εκπαιδευτικούς λόγους. Έμαθα πολλά τότε για τον καπνό, από τους ανθρώπους και την εταιρία εδώ. Βοήθησαν πολύ την Αίγυπτο και την εταιρία μας κι έτσι εμπλουτίσαμε τα χαρμάνια μας από αγορές που κάναμε από την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Νασρ ευχόμενος ακόμη πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στην αιγυπτιακή εταιρία και τη ΣΕΚΕ, που είναι συνεταιριστική εταιρία, όπως ο ίδιος σχολίασε επιδοκιμαστικά.

Και ο κ. Κοντός ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, αναδεικνύοντας το ισχυρό προφίλ της αιγυπτιακής εταιρίας και υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της συμφωνίας. «Πέρυσι με τη βοήθεια του κ. Νασρ η Eastern Company απορρόφησε καπνά από την περιοχή της Σταυρούπολης και μάλιστα όλη την ποσότητα. Τώρα ξεκινάμε μία συνεργασία με ελληνικό μπασμά», ανέφερε ο κ. Κοντός κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική συνεργασία με προοπτική να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Ευχαρίστησε τέλος τις αρχές της πόλης για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους προς τη συνεταιριστική εταιρία.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …