Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Αιτήσεις έως 20/3 για τις 3 θέσεις Επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

Αιτήσεις έως 20/3 για τις 3 θέσεις Επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Προκηρύχθηκαν 104 θέσεις – 16 θέσεις στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας -Θράκης

3 Επικουρικοί γιατροί, εκ των οποίων 2 με ειδικότητα Καρδιολόγου και 1 αναισθησιολόγου θα προσληφθούν για το νοσοκομείο Ξάνθης και συγκεκριμένα για την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου που ως γνωστόν αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης. Να σημειώσουμε ότι η προκήρυξη αφορά 104 συνολικά γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων μεταξύ των οποίων: Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Χειρουργοί, Παιδίατροι, Ουρολόγοι και Αναισθησιολόγοι. Στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης θα προσληφθούν 16 γιατροί με σύμβαση τριετούς θητείας. Οι υποψήφιοι καλούνται έως και τις 20 Μαρτίου να υποβάλλουν συμπληρωματικές αιτήσεις.

Άλλες 15 θέσεις στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

Τα νοσηλευτικά Ιδρύματα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ) κ αι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας (ΜΕΝ) θα στελεχωθούν με άλλους 15 ειδικευμένους γιατρούς. Η προκήρυξη αφορά 79 θέσεις για 33 νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Προσλαμβάνονται 110 άτομα στη ΔΕΗ

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 15 Απριλίου

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 1Κ/2015 Προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 110 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στη ΔΕΗ ΑΕ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 15 Απριλίου και λήγει στις 29 Απριλίου 2015. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6).

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2015 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναγράψουν στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) θέσης την οποία διεκδικούν.

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης ζητά έγκριση για 10 προσλήψεις

Στο προχθεσινό Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού αποφασίστηκε ομόφωνα να τεθεί αίτημα στον ΑΣΕΠ για 10 προσλήψεις στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου. Οι προλήψεις θα είναι με 8μηνες συμβάσεις και θα καλύπτουν έκτακτες ανάγκες του Κέντρου. Αναμένεται το πράσινο φως από τον ΑΣΕΠ.

Εργασιακά Νέα της περιφέρειας ΑΜΘ

12 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Μακεδονίας – Θράκης

Η περιφέρεια Δικτύου Λιανικής θα προλάβει 12 εργαζομένους, εκ των οποίων 7 διανομείς και 5 Εσωτερικής εκμετάλλευσης. Πληροφορίες 2373021256.

ΕΛΤΑ Καβάλας: Προκηρύχτηκαν 2 θέσεις εκ των οποίων 1 Διανομέα και 1 για εργαζόμενο Εσωτερικής Εκμετάλλευσης (ΣΟΧ 10/2014). Οι επιτυχόντες θα ενισχύσουν τα Καταστήματα Θάσου – Λιμεναρίων. Αιτήσεις έως τις 20 Μαρτίου. Πληροφορίες 2510 47957.

ΕΛΤΑ Δράμας: Έως τις 20 Μαρτίου θα υποβάλλονται αιτήσεις για μία θέση Διανομέα ΔΕ στο Κατάστημα Προσοτσάνης (ΣΟΧ 13/2014). Πληροφορίες 2510 47957.

ΟΑΕΔ: 19.460 θέσεις εργασίας με μισθό 751 ευρώ για 4 χρόνια

Οφέλη θα έχουν οι επιχειρήσεις που θα υποβάλλουν αίτημα για επιδοτούμενες θέσεις

Συνολικά 19.460 θέσεις εργασίας θα ανοίξουν μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με μισθό (επιδοτούμενο) στα 751,39 ευρώ. Η συνολική διάρκεια των προγραμμάτων μπορεί να φτάσει και τα 4 χρόνια.

Πρόκειται για δράσεις του ΟΑΕΔ από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν οι άνεργοι αλλά και οι επιχειρήσεις.

Οι κενές θέσεις, στον ιδιωτικό τομέα κατανέμονται ως εξής:

•9.500 μέσω των τοπικών συμφώνων απασχόλησης,

•9.000 με την επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας,

•100 από τον ΛΑΕΚ για όσους βρίσκονται πλησίον της σύνταξης,

•800 άτομα με ειδικές ανάγκες και

•60 για νέους ελεύθερους επαγγελματίες ΑμεΑ.

Τα 5 ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ αυτή τη στιγμή είναι:

1. Πρόγραμμα Επιταγή Ένταξης στην Αγορά Εργασίας

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα (σύνολο 10.000 θέσεις)

Διάρκεια: 24 μήνες + 12 μήνες δέσμευση για τον εργοδότη (να κρατήσει τον εργαζόμενο που θα πάρει με επιδότηση

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων

Διάρκεια: 4 μήνες συνολικά

3. Ειδικό Τριετές Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εργοδοτών

Τρία χρόνια επιχορήγηση + 1 χρόνος δέσμευση για τον εργοδότη

4. Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών

Ποσό επιχορήγησης: 28.000 ευρώ

Διάρκεια: Τρία χρόνια

5. Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων

Για την κατηγορία ΛΑΕΚ, όσων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη

Διάρκεια: 1 – 5 έτη μέχρι το δικαίωμα θεμελίωσης σύνταξης από το δικαιούχο

Μετά τις 20 Μαρτίου ξεκινά το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Σημαντικές αλλαγές στο επόμενο πρόγραμμα

Η κατάργηση της εργατικής εισφοράς 1% αυξάνει τις καθαρές αμοιβές των εργαζομένων έως 56,87 ευρώ!

Όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση στη Βουλή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κας Αντωνοπούλου εκτιμάται πως μετά τις 20 Μαρτίου ο ΟΑΕΔ ως δικαιούχος θα απευθύνει την τελική δημόσια πρόσκληση ώστε να δέχεται αιτήσεις από τους ανέργους.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι δέουσες διορθώσεις, άνοιξε η πλατφόρμα υποδοχής των ΟΤΑ και αποστέλλεται η πρόσκληση Κοινωφελούς στους Δήμους με περιθώριο απάντησης μέχρι 11 Μαρτίου. Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων , των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών.

Αλλαγές στις αμοιβές των ωφελούμενων

Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος οφείλεται και στις εκλογές αλλά και στην κατάργηση της εργατικής εισφοράς 1% εξαιτίας της οποίας οι καθαρές αμοιβές των εργαζομένων με βάση τον κατώτατο μισθό αυξήθηκαν κατά 5,11 έως 56,87 ευρώ (αναλόγως ηλικίας) μεταβάλλοντας έτσι και τις καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων από τα προγράμματα κοινής ωφέλειας αφού οι αμοιβές τους εξομοιώνονται με τις κατώτατες αμοιβές των εργαζομένων της χώρας. Η αλλαγή αυτή απαιτούσε ρύθμιση που είχε σαν συνέπεια πρόσθετη καθυστέρηση.

Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών

Πέρα όμως από διαδικαστικούς ή έκτακτους παράγοντες, η σημαντικότερη καθυστέρηση σχετίζεται με το ίδιο το έργο κάθε υπουργού που δεν είναι αυτό της διεκπεραίωσης, να υπογράφει δηλαδή απλώς όσα έγγραφα εκκρεμών υποθέσεων του υποβάλλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου του, αλλά να ελέγχει το κάθε τι πριν εγκρίνει με την υπογραφή του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Προγράμματος, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισήμανε σειρά ελλείψεων και παρατυπιών για βασικά ζητήματα στα οποία ο σχεδιασμός από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά έθεσε στη διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι και συμμερίστηκαν την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων. Κατόπιν τούτου η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ κατέληξαν στην οριστικοποίηση των εν λόγω παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα για την κάλυψη 32.433 θέσεων προσωρινής κοινωφελούς εργασίας σε ειδικότητες που έχουν ζητήσει οι δήμοι.

Σημαντικές αλλαγές στο επόμενο πρόγραμμα

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται στη γραπτή απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού ότι κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με τους δημάρχους, αποσαφήνισε ότι στο επόμενο κοινωφελές πρόγραμμα θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των ανέργων και των οικογενειών τους αλλά και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Εργασιακά Νέα

1.088 εποχικοί σε μουσεία, ταχυδρομεία & παιδικές εξοχές

Οι πρώτες προκηρύξεις για προσωπικό σε παιδικές εξοχές εκδόθηκαν από τους Δήµους Αθηναίων και Αλεξανδρούπολης

Νέοι διαγωνισµοί για 1.088 θέσεις συµβασιούχων είναι ανοικτοί αυτή την εβδοµάδα. Αιτήσεις υποβάλλονται για την κάλυψη των αυξηµένων αναγκών κατά την εαρινή και τη θερινή περίοδο σε δεκάδες πόλεις. Ο κύκλος των προσλήψεων σε κατασκηνώσεις άνοιξε µε την προκήρυξη 182 θέσεων, ενώ σε ταχυδροµικά καταστήµατα ζητούνται 108 εργαζόµενοι. Σε µουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα απασχοληθούν άλλοι 378 φύλακες και καθαριστές. Οι προθεσµίες για αιτήσεις «τρέχουν», επίσης, για επικουρικούς γιατρούς σε νοσοκοµεία και επιστηµονικούς συνεργάτες σε Πανεπιστήµια, Εθνικό Αστεροσκοπείο και ΕΛΚΕΘΕ.

Έρευνα Αποδοχών και Παροχών για το 2014

Καταγράφει τις μισθολογικές τάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

H KPMG ολοκλήρωσε και παρουσιάζει για 21η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια Γενική Έρευνα Αποδοχών και Παροχών, όπου καταγράφονται οι μισθολογικές τάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Στη φετινή Γενική Έρευνα μελετώνται 139 διαφορετικές θέσεις εργασίας, σε δείγμα 173 ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι:

•52% των εταιρειών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις για το 2014 σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων (για το 2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 58%).

•Μόλις 6% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις αποδοχών σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων (για το 2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11%).

•Το 87% των εταιρειών που έχουν πολιτική χορήγησης πριμ απόδοσης, προχώρησαν στην καταβολή του το 2014 για τα αποτελέσματα του 2013, για το προσωπικό των πωλήσεων που διαθέτουν, ενώ το 79% των εταιρειών, προχώρησαν στην καταβολή του το 2014 για τα αποτελέσματα του 2013, για το λοιπό προσωπικό τους. Τα ποσοστά για τα αποτελέσματα του 2012, καταβλήθηκαν από το 83% και 75% των εταιρειών αντίστοιχα.

Μισθολογικές Αυξήσεις

Για τις εταιρείες που έδωσαν αυξήσεις, οι συνολικές αυξήσεις που δόθηκαν το έτος 2014 κινήθηκαν στο 1.5% (διάμεσος), ενώ για το 2015 οι συνολικές αυξήσεις προβλέπεται να κινηθούν στο 2.0% (διάμεσος). Στο διάγραμμα που ακολουθεί, γίνεται σύγκριση μεταξύ των προβλέψεων για το 2015 και των πραγματικών αυξήσεων για το 2014 ανά κλάδο και για το σύνολο της αγοράς (Διάμεσος, χωρίς μηδενικές τιμές).

Μειώσεις Αποδοχών

Το 6% του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις αποδοχών τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων μέσα στο 2014 και η μέση μείωση ανήλθε στο 11.8%. Μόνο 2 εταιρείες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μειώσεις αποδοχών μέσα στο 2015.

Μισθολογικά Αποτελέσματα

Η διαχρονική παρουσίαση των μισθολογικών στοιχείων μίας συγκεκριμένης θέσης στην ελληνική αγορά προσφέρει χρήσιμη πληροφόρηση στα στελέχη των επιχειρήσεων, αφού παρουσιάζει το αντίκτυπο των τάσεων της αγοράς τόσο στις συνολικές αποδοχές της θέσης, όσο και στην αναλογία μεταξύ σταθερών και μεταβλητών αποδοχών.

Προκειμένου η παρουσίαση να διεξαχθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο ομογενοποιημένα και συγκρίσιμα στοιχεία, το δείγμα μας αποτελείται από Διευθυντές Τμήματος Πωλήσεων που έχουν ανάλογες αρμοδιότητες και προσόντα με την παρακάτω περιγραφή θέσης:

Αναφορικά με τα εργασιακά θέματα, η Έρευνα δείχνει ότι:

•Ο ρυθμός οικειοθελών αποχωρήσεων για το 2013 ανήλθε στο 4.6% (μέσος όρος) και παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με το 2012.

•21% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα μείωσαν τον αριθμό των θέσεων εργασίας το 2014.

•Το 42% των εταιρειών του δείγματος παρέχει Υπηρεσίες Επαγγελματικής Αποκατάστασης (Outplacement Services) στους εργαζομένους που αποχωρούν με απόφαση της εταιρείας, σημειώνοντας αύξηση έναντι του αντίστοιχου ποσοστού των εταιρειών για το 2013 (37%).

•13% των εταιρειών του δείγματος στράφηκε στη μερική ή πλήρη ανάθεση μίας ή περισσοτέρων δραστηριοτήτων σε τρίτους (outsourcing) κατά τη διάρκεια του 2014.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…