Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 17 ζαχαροπλαστεία συμμετέχουν στην πιστοποίηση της Καριόκας Ξάνθης

17 ζαχαροπλαστεία συμμετέχουν στην πιστοποίηση της Καριόκας Ξάνθης

0
eve proedrio

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση- Ο φάκελος θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο

Συζητήθηκε η επανασύσταση των ΚΕΛΑΥΕ για την πάταξη του παραεμπορίου – Ο πρόεδρος Σ. Μωραΐτης ζήτησε επαγρύπνηση των επαγγελματιών

Συνεδρίασε την Δευτέρα 23 Μαρτίου ο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Μωραΐτης έκανε μια ανασκόπηση των πρωτοβουλιών του φορέα και επεσήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη φάση για την πιστοποίηση της «Καριόκας Ξάνθης» ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.). Συμμετέχουν 17 επιχειρήσεις – ζαχαροπλαστεία τα οποία θα πιστοποιηθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ε.Ε. Ο πλήρης φάκελος θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου.

40 καταχωρίσεις και δημοσιεύσεις για την Καριόκα Ξάνθης

Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης το τελευταίο 2μηνο η προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων απέδωσε τα μέγιστα και η πρωτοβουλία αυτή ξεπέρασε τα σύνορα ακόμα και της Ε.Ε. Δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιόφωνα, εφημερίδες, τουριστικά και επιχειρηματικά site έδωσαν τεράστια διάσταση στην προσπάθεια αυτή. Ενδεικτικά ανέφερε περίπου 40 καταχωρίσεις και δημοσιεύσεις που ανέδειξαν και προέβαλαν την «Καριόκα Ξάνθης» αλλά και την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης «Οι Άθλοι του Ηρακλή».

Ευχαριστήριο από την επιχείρηση «Καλώδια Ξάνθης Α.Ε.»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος ανέγνωσε το ευχαριστήριο μήνυμα της εταιρείας «Καλώδια Ξάνθης Α.Ε.» το οποίο αναφέρει: «Σε συνέχεια των ενεργειών που από κοινού διενεργήσαμε σε σχέση με το μείζον ζήτημα της σύμβασης της ΔΕΔΔΗΕ για την Καλώδια Ξάνθης ΑΕ, οφείλουμε καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε για την αμέριστη συμπαράστασή σας στο πρόβλημά μας. Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως ο αγώνας μας απέδωσε καρπούς και η εταιρεία μας δικαιώθηκε αξιοκρατικά σε σχέση με το προαναφερθέν ζήτημα. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας σε αυτό το σοβαρό θέμα, θα είναι και η αφετηρία μιας πιο στενής συνεργασίας στο άμεσο μέλλον για την επίλυση και άλλων προβλημάτων, όχι μόνο της δικής μας εταιρείας αλλά και όλου του νομού».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα ότι επικοινώνησε με το γραφείο του Υπ. Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την τροποποίηση του Ν. 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την χρηματοδότηση μίας ομάδας νέων επιχειρηματιών που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα επιχειρηματικού επιταχυντή Stage One που θα υλοποιηθεί στην Ξάνθη από την Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης, του Γηροκομείου Ξάνθης καθώς και του «Χατζιδάκειου Φεστιβάλ Ξάνθης 2015».

Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ., να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο η «2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης 2015» και εξουσιοδοτήθηκε η Δ.Ε. να διερευνήσει οικονομικές προσφορές εταιρειών διοργάνωσης εκθέσεων, ώστε η φετινή διοργάνωση να γίνει με καλύτερες και υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές.

Επαγρύπνηση για το παραεμπόριο – επανασύσταση των ΚΕΛΑΥΕ

Ο Πρόεδρος κ. Μωραΐτης έκανε αναφορά στην επανενεργοποίηση από την Περιφέρεια Α.Μ-Θ των ΚΕΛΑΥΕ, των ελεγκτικών μηχανισμών του παραεμπορίου. Αποφασίστηκε ομόφωνα όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης, να επαγρυπνούν ώστε να αξιολογηθεί ο έλεγχος της «μάστιγας» του παραεμπορίου που δυστυχώς την τελευταία πενταετία «εξαφανίζει» νόμιμες επιχειρήσεις, τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων και εκτινάσσει την ανεργία σε τραγική κατάσταση.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κάλεσε όλους τους συναδέλφους, μέχρι 30 Μαρτίου 2015 να συνεργαστούν με το Επιμελητήριο ώστε να προχωρήσει η κατάθεση της προσφυγής κατά του Ο.Α.Ε.Ε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…