Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ζήτηση έχουν οι άδειες υπαίθριου εμπορίου για το καρναβάλι

Ζήτηση έχουν οι άδειες υπαίθριου εμπορίου για το καρναβάλι

0
epitropi pz feb 15

Συνοπτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

70 οι θέσεις για εμπόρους στο χώρο του Λιμνίου, 70 και οι αιτήσεις από επαγγελματίες, όμως 64 κατέθεσαν έως τώρα πλήρη δικαιολογητικά

Σύντομη και με πλήρη ομοφωνία ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής χθες το μεσημέρι. Κύριο θέμα που τέθηκε ήταν η χορήγηση αδειών στάσιμου υπαίθριου εμπορίου στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες για την εμποροπανήγυρη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Οι θέσεις που διαθέτει ο δήμος Ξάνθης είναι 70 και ισάριθμες είναι φέτος οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από επαγγελματίες. Οι 25 από αυτούς προέρχονται από την Ξάνθη, ενώ οι υπόλοιποι είναι από άλλες περιοχές, όπως τα Τρίκαλα, το Μέτσοβο και την Εύβοια.

Πλήρη δικαιολογητικά έχουν οι φάκελοι των 64 αλλά αναμένεται και άλλοι να συμπληρώσουν τις ελλείψεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Όπως έγινε γνωστό, τα σημεία θα διατεθούν μέσω κλήρωσης, με ευθύνη της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας.

Ζήτημα προέκυψε με τους επαγγελματίες που διαθέτουν τρόφιμα και οι οποίοι υποχρεούνται να εξασφαλίσουν μία βεβαίωση καταλληλότητας εξοπλισμού, η οποία όμως χορηγείται από τη Διεύθυνση Υγείας μόνο μετά από επιτόπιο έλεγχο. Πρόκειται για 12 περιπτώσεις εμπόρων που πουλάνε ζαχαρώδη, παστέλια, χαλβάδες κλπ για τους οποίους η υπηρεσία του δήμου ήρθε σε επαφή με το Υγειονομικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε την Πέμπτη να μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Η υπηρεσία πάντως ήταν καθησυχαστική στην ανησυχία των συμβούλων σχετικά με τη λύση που θα πρέπει να δοθεί αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την βεβαίωση καταλληλότητας εξοπλισμού ο επαγγελματίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για επαγγελματίες που κάνουν αυτή τη δουλειά, είναι εναρμονισμένοι με τη νέα νομοθεσία και έχουν εξασφαλίσει τις άδειες αυτές σε άλλες εμποροπανηγύρεις που συμμετείχαν.

Υπογραμμίστηκε δε ότι θα χορηγηθούν άδειες μόνο εφόσον προκαταβληθεί το σχετικό τέλος προς το δήμο.

Ακόμη, με αφορμή την τοποθέτηση της προέδρου του συλλόγου γυναικών Ξάνθης κ. Μαχαιρίδου που βρέθηκε στη συνεδρίαση, τέθηκε το θέμα της παρουσίας και όσων δεν έχουν εμπορική δραστηριότητα. Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο κ. Μπένης εξήγησαν ότι ο χώρος αυτός προβλέπεται αποκλειστικά για όσους ασκούν εμπορική δραστηριότητα, ενώ ο κ. Δημαρχόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να προβλεφθεί κάποιος χώρος (μετά τη γέφυρα) για πολιτιστικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά μπαζάρ κ.ά.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…