Σχόλια 21/02/15

0
karnavali 20142
Αγαπητοί καρναβαλιστές, με ρέγουλα το κέφι, μην εκθέσουμε στους ευρωπαίους τον πρωθυπουργό μας που λέει ότι έχουμε ανθρωπιστική κρίση!


Η κτηνωδία δεν έχει όρια
Συμμορίες οργανωμένες από Έλληνες ή Αλβανούς ή Γεωργιανούς, συνήθως, έχουν γίνει το φόβητρο των ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στην Αττική. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η αγριότητα, η ωμότητα και η σκληρότητα της συμπεριφοράς των «ανθρώπων» αυτών εις βάρος των ηλικιωμένων.
Ανατριχιάζει κανείς από την περιγραφή και μόνον. Βασανιστήριο πραγματικά. Σφυριά, σίδερα ηλεκτρικά, δολοφονίες, πνιγμούς, ξυλοδαρμούς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Επιθέσεις που σοκάρουν, που δίνουν το στίγμα της κτηνωδίας των δραστών εις βάρος ηλικιωμένων.
Υπάρχει παράλληλα κι ένα ερώτημα: Οι άνθρωποι αυτοί, οι δράστες, δεν έχουν μάνα, πατέρα; Δεν τους γέννησε μια μητέρα που σήμερα είναι ηλικιωμένη ενδεχομένως και μόνη; Τι ψυχή έχουν άραγε; Τι καρδιά;
Μένουμε έκπληκτοι, φοβισμένοι για τους ηλικιωμένους και προβληματισμένοι.
«Ε»


Προεδρικό
Η αλήθεια είναι ότι η εκλογή του κ. Παυλόπουλου στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας πως δεν προσέδωσε κάποιο κύρος στο θεσμό. Κι αντί να σηματοδοτήσει η κυβέρνηση μια νέα περίοδο για το πολίτευμα με την επιλογή ενός προσώπου χωρίς κομματική προέλευση, κινήθηκε στην πεπατημένη. Δείχνει ξεκάθαρα η επιλογή που έγινε, ως μια παραχώρηση στο παλαιό «καθεστώς» με άγνωστο προς το παρόν στόχο…
Είναι ηλίου φαεινότερο πως υπήρχαν προσωπικότητες εντός κι εκτός χώρας που θα έδιναν άλλο κύρος και άλλη εικόνα αλλά και συμβολισμό.
-Δυστυχώς, η ευκαιρία χάθηκε.
« Ε»


Κράτος για τους παρανόμους
Τελικά σ’ αυτήν τη χώρα δεν είναι να είσαι πουθενά νόμιμος και εν γένει νομοταγής. Δικαιώνεσαι όταν δεν πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου στην Εφορία, όταν κλέβεις το ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές, όταν χτίζεις αυθαίρετο και εν γένει είσαι μη νόμιμος.
Κανένα πρόβλημα. Έρχεται η κυβέρνηση και σε χαϊδεύει, σε επιβραβεύει, σου δίνει ευκαιρίες να πληρώσεις κάτι λίγα, σου σβήνει τα χρέη, σου νομιμοποιεί τα αυθαίρετα και με δυο λόγια σε ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον απατεώνα!
Από κοντά και τα δικαστήρια που τον απατεώνα τον βοηθούν και τιμωρούν αυτόν που θέλει να πάρει τα χρήματα που του χρωστούν περιμένοντας χρόνια για να γίνει η δίκη και να βγει το αποτέλεσμα.
Το κράτος στην Ελλάδα και οι νόμοι, στηρίζουν τον απατεώνα, τον ψεύτη, τον τεμπέλη, τον κλέφτη. Τον τίμιο τον έχουν να δουλεύει και να τον φορολογούν…
« Ε»


Απλή αναλογική
Πάγιο αίτημα της Αριστεράς ήταν η εφαρμογή της απλής αναλογικής: Τώρα που για πρώτη φορά η Αριστερά έχει τη σχετική πλειοψηφία, εδράζεται στον καλπονοθευτικό νόμο (μπόνους 50 βουλευτές) και σιωπά για το γεγονός της Αριστεροδεξιάς συμμαχίας του σαράντα τοις εκατό συν κάτι του εκλογικού σώματος.
Δεν τον αμφισβητεί πλέον τον εκλογικό νόμο γιατί την εξυπηρετεί. Απλή αναλογική είσαι, είσαι εδώ;
Ένας ρομαντικός αριστερός – VEN.KAR.


Θα Προκό-ψουμε
Θα προκόψουμε τώρα με τον Προκόπη (Παυλόπουλο), ακούσαμε προχθές σε μια φιλική παρέα. Κανείς δεν γέλασε, όλοι έμειναν προβληματισμένοι για μια επιλογή που θα έπρεπε να μην γίνει. Για πολλούς λόγους…
«Ε»


Θ. Τζήμερος για Παυλόπουλο: “Διόρισε 400.000 αχαμνοξύστες”
Με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε ο Θάνος Τζήμερος την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να γίνει ο Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έγραψε ο Τζήμερος: «Η κορωνίδα που θα στεφανώνει τον Πάκη εις τους αιώνας και αποτελεί το ισχυρότερο διαβατήριο για τη προεδρία είναι η … φαυλότητα και ο πελατειασμός του ανδρός. Ως υπουργός εσωτερικών της αλήστου μνήμης καραμανλικής διακυβέρνησης διόρισε στο δημόσιο ό,τι πετούσε, περπατούσε, κολυμπούσε, ως άλλος ΑΒ Βασιλόπουλος. Μέσα σε 5,5 χρόνια διπλασίασε το πληθυσμό του δημοσίου που είχε παραδώσει ο Σημίτης. Αν ζούσε ο Μένιος Κουτσόγιωργας, θα κοκκίνιζε μπροστά στο μεγαλείο του νέου προέδρου, ο οποίος «τακτοποίησε» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο δημόσιο (μόνιμους, συμβασιούχους, έκτακτους, stagiers κλπ) πάνω από 400.000 νέους αχαμνοξύστες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οδήγησε στη χρεοκοπία».


Μοιράζονται τα πλακάτ των Συλλόγων
Γεμάτη ήταν χθες η σάλα του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης στην πλατεία Ματσίνη, με τα πλακάτ των πολιτιστικών συλλόγων που πρόκειται να λάβουν μέρος αύριο με τα πληρώματά τους στην μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση. Τα ονόματα των συλλόγων μαζί με το θέμα που επέλεξε ο κάθε σύλλογος για την φετινή του αμφίεση αναγράφονται στις πολύχρωμες ορθογώνιες πινακίδες. Αυτές θα προπορεύονται του κάθε τμήματος καρναβαλιστών, βοηθώντας το κοινό και τους παρουσιαστές του Καρναβαλιού (που φέτος κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στον θεσμό) να κατανοούν το σκεπτικό πίσω από την ξέφρενη πολυχρωμία. Σκάνε γάιδαρο – Κάναμε πατάτα – Όλοι κλόουν – Πολιτικά Μαγειρέματα, είναι μερικά από τα θέματα-συνθήματα των φετινών πληρωμάτων. Με την βοήθεια του καιρού, αναμένεται να γίνει, για ακόμη μια χρονιά, ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι στους δρόμους της Ξάνθης.
Χ.Δ.


Μέρα μεγάλης αγωνίας η προχθεσινή για την Ξάνθη…
Όχι εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων στη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη – εξάλλου η Ξάνθη ζει στον ξένοιαστο παλμό του Καρναβαλιού- αλλά γιατί ο κ. Ζαγναφέρης αποφάσισε να μην τηρήσει το …έθιμο των κλειστών σχολείων (όχι λόγω χιονιού αλλά …Καρναβαλιού) και να τηρήσει το νόμο! Ποιος είδε τους δασκάλους και δεν τους φοβήθηκε …γιατί δεν είναι κι όποιοι κι όποιοι! Έχουν μια από τις καλύτερα οργανωμένες συντεχνίες και ουαί και αλλοίμονο στους πολιτικούς που θα τους αγνοήσουν! Έγινε λοιπόν ένας αγώνας δρόμου με διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις, μπήκε στην μέση ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης και την …ύστατη στιγμή (ω του θαύματος!) και με παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη (που άλλα έλεγε απ’ το πρωί άλλα αποφάσισε το μεσημέρι) απεφεύχθη το μοιραίο (να κάνουν δηλαδή ένα τετράωρο μάθημα το πρωί της Παρασκευής και να τους χαλάσουν το τετραήμερο των Αποκριών λες και δεν κάθονται 4 μήνες το χρόνο!) Για …ύστατη στιγμή μιλούσαν στο ευχαριστήριό τους αμέσως μετά αλλά έμειναν και με το παράπονο ότι δεν το έμαθαν όσο ήταν στο σχολείο παρά πέρασαν κάποιες ώρες αγωνίας και στο σπίτι! Και έτσι σε δυο πόλεις δεν λειτούργησαν σχολεία στην χώρα την Παρασκευή. Στην Φλώρινα λόγω χιονιού και στην Ξάνθη λόγω Καρναβαλιού!
Ρε που πάμε που έλεγε ο Αυλωνίτης
Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ…
Μ.Ξ.


Καρναβαλιστείτε ελεύθερα!
Εμείς που παρακολουθούμε τις εξελίξεις και πίσω από τη σκηνή όσον αφορά στην προετοιμασία του ξανθιώτικου καρναβαλιού, τη φετινή χρονιά ξαφνιαστήκαμε, στεναχωρηθήκαμε, γελάσαμε κιόλας μ’ όλα τα κωμικοτραγικά που είδαμε και ακούσαμε. Όμως αυτά δεν αφορούν το σαββατοκύριακο που ξεκίνησε.
Τώρα μέλημα όλων είναι ο κόσμος να διασκεδάσει με την ψυχή του, να τραγουδήσει, να χορέψει, να μείνουν ευχαριστημένοι οι ξανθιώτες από τη διοργάνωση και οι επισκέπτες από την εξυπηρέτηση, ώστε το φετινό επετειακό καρναβάλι να μείνει σε όλους αξέχαστο.
Καλή διασκέδαση!
Ε.Δ.


Όταν εμείς χορεύουμε..
Δύο λόγια είναι λίγα αλλά να αξίζει να ειπωθούν για να θυμίσουμε ότι την ώρα που όλη η πόλη είναι ένα ατέλειωτο πάρτι, που ξεκινά από το βράδυ της Παρασκευής και τελειώνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας, κάποιοι αθόρυβα και με χαμόγελο επιτελούν το έργο τους, που αφήνει εμάς τους υπόλοιπους να διασκεδάσουμε με ασφάλεια και χωρίς περιπέτειες. Είναι οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται οργανωμένα στο δρόμο μέρα- νύχτα και είναι και οι ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί, αλλά και υπάλληλοι της καθαριότητας που αναλαμβάνουν να βάλουν σε τάξη και να συμμαζέψουν την πόλη.
Καλή δύναμη σε όλους τους!
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…