Σχόλια 06/02/15

0
xrimatistirio panokato
Πρόταση: ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος και επίτροπος ο Βαρουχάκης!
Θωμάς Βουγιουκλής


Τι θα γίνει με τον Συμπαραστάτη;
Τη περασμένη περίοδο το δημοτικό μας συμβούλιο απέτυχε παταγωδώς να αναδείξει και εκλέξει τον «Συμπαραστάτη του Δημότη».
Άραγε η νέα δημοτική αρχή Δημαρχόπουλου θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό ή θα εγκαταλείψει την προσπάθεια; Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα επιλέξει για ένα θεσμικό ρόλο που από το νόμο υφίσταται σε άλλους δήμους.
-Εν αναμονή λοιπόν.
«Ε»


Η αλήθεια
Οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες όπως δήλωσε αμέσως μετά τα νίκη της η νέα κυβέρνηση, θα προσληφθούν όλοι. Από δω όμως αρχίζει η πραγματικότητα. Οι σχολικοί φύλακες προσλήφθηκαν (χωρίς διαγωνισμό βέβαια) για τη νυχτερινή φύλαξη των κτιρίων. Μάλιστα ο χρόνος πρόσληψής τους ήταν συγκεκριμένος.
Έτσι, για άλλη δουλειά προσλήφθηκα μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος, άλλη προσέφεραν και τώρα μονιμοποιούνται.
Αλήθεια, πικρή μεν, αλλά αλήθεια…
«Ε»


Τοπικά προϊόντα
Δε θα κάνω λίστα με τα διάφορα τοπικά προϊόντα που παράγουν ντόπιες επιχειρήσεις. Και πολλά είναι και μεγάλης ποικιλίας και για όλα τα γούστα. Δηλαδή, με δύο λόγια, δικαίωμα επιλογής υπάρχει μεγάλο αλλά και ποιότητας είναι εξακριβωμένα.
Πού θέλω να καταλήξω; Στο ότι είναι λάθος όταν υπάρχει δικαίωμα επιλογής ενός ντόπιου προϊόντος να προτιμάμε εμείς ένα άλλο. Ελληνικό μεν, αλλά όχι ντόπιο.
Είναι θέμα τοπικιστικού εγωϊσμού δηλαδή να προτιμηθούν τα εξαιρετικά κρασιά Βουρβουκέλη, Σγουρίδη, Καρακώστα, τα ντόπια τσίπουρα, το ούζο Δήμου και μια ατέλειωτη σειρά άλλων προϊόντων και επιχειρήσεων που δίνουν δουλειά σε ντόπια χέρια.
Σε κανένα σημείο δεν είναι αρνητικό και ενισχύουμε την ντόπια ή έστω Περιφερειακή παραγωγή.
Βέβαια σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι καταστηματάρχες και να διαθέτουν τα ντόπια προϊόντα και να τα προωθούν. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Αν προσπαθήσουμε λίγο όλοι μαζί μπορούμε να την αλλάξουμε.
« Ε»


Πάνω κάτω το Χρηματιστήριο
Διεκδικεί η Αθήνα διαγραφή μέρους του χρέους και ανακοινώνει διακοπή του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, αμέσως κατακρημνίζεται το Χρηματιστήριο και εκτοξεύονται τα επιτόκια των ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου.
Δηλώνει η Αθήνα ότι αρκείται και σε ανταλλαγή ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης και χωρίς ημερομηνία λήξης και καθησυχάζει ιδιώτες επενδυτές για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα, το ίδιο άμεσα το Χρηματιστήριο παίρνει τα πάνω του ενώ τα επιτόκια ξαναχαμηλώνουν…
Ελεύθερες αγορές, σκλάβοι λαοί…
«Ε»


Επιλογή
Ή με τις γραβάτες ή με τους εργάτες, λέει το γνωστό εργατικό σύνθημα και η ελληνική κυβέρνηση έχει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από το να μην φοράνε γραβάτες τα μέλη της για να το επιβεβαιώσει…
«Ε»


Παραιτήσεις
Παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι διορισμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση Γ.Γ. των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νέα κυβέρνηση δεν θα τους αντικαταστήσει, υποβαθμίζοντας το ρόλο της υπηρεσίας που εξ αρχής είχε θεωρηθεί το «μαύρο χέρι» της κεντρικής εξουσίας, πάνω από τους αιρετούς Περιφερειάρχες και Δημάρχους.
«Ε»


Θα γίνει;

Είναι πολλές οι μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες γιατί έθιγαν τον βασικό πυρήνα του πελατειακού κράτους, αλλά η βασική τομή που απαιτείται σήμερα είναι η μετατροπή του Δημοσίου τομέα και της Αυτοδιοίκησης σε εργαλείο για την αποτελεσματική άσκηση πολιτικής και την παραδοχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες.
«Ε»


Επίκαιρο και συμβολικό
Δαυίδ εναντίον Γολιάθ; (Παλαιά Διαθήκη) ή το ποντίκι που βρυχάται (παλιά κωμωδία με τον Πήτερ Σέλλερς);
VEN. KAR.


Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε
Μόνο στο ζήτημα της διαφθοράς στην Ελλάδα φάνηκαν κάποια κοινά σημεία προσέγγισης μεταξύ Βαρουφάκη-Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι δύο υπουργοί μετά από την σχεδόν δίωρη συνάντησή τους.
Και οι δύο έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, με το Σόιμπλε να επιμένει για απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων και τον Βαρουφάκη να ζητάει συμφωνία γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο. Έτσι, συμφώνησαν μόνο στο ότι διαφωνούν.
Το τι μέλλει γενέσθαι στο άμεσο μέλλον, με το τελεσίγραφο της ΕΚΤ για συμφωνία ή αλλιώς τέρμα τα δίφραγκα μετά τις 11 του μήνα, είναι άγνωστο.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε κι εμείς αυτά που έζησαν οι Κύπριοι πριν δύο χρόνια…


«Δελφίνος» ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δεν «απειλείται» προς το παρόν με αμφισβήτηση ο Αντώνης Σαμαράς τουλάχιστον στα φανερά. Στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνει απολογισμός και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Παρότι το κλίμα είναι βαρύ γιατί και η ήττα είναι βαριά πληροφορίες μου αναφέρουν ότι δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας άμεσα τουλάχιστον και ούτε το κόμμα έχει μπει σ’ ένα κύκλο εσωστρέφειας αλλά επιζητείται αναδιοργάνωση αφού επισημανθούν τα αίτια της ήττας. Είναι αλήθεια ότι ο Κώστας Καραμανλής κινείται στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος και όχι της διάσπασης όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος και το πλήρωσε με την μη εκλογή του.  
Πηγές του «Ε» ωστόσο αναφέρουν ότι ένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας όποτε και αν αυτή τεθεί θα είναι ο Κομοτηναίος Ευριπίδης Στυλιανίδης!
Μ.Ξ.


Λάσπες παντού…
Γκρινιάζουν και δυσανασχετούν οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης του νομού για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και με το δίκιο τους κυρίως οι επαγγελματίες που έχουν προϊόντα που αλλοιώνονται όμως δεν φταίνε τα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά η λασποβροχή που έχει επικαθήσει πάνω στους μονωτήρες και όταν είναι υγρή δημιουργεί βραχυκυκλώματα και καταστροφές των δικτύων. Για αυτό και η ΔΕΗ με συνεργεία της και με την συνδρομή της Πυροσβεστική από την Τετάρτη πλένουν και καθαρίζουν του μονωτήρες για να φύγει η λάσπη. Όπου μάλιστα δεν φτάνει το νερό της αντλίας και τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να πλησιάσουν γιατί τα χωράφια είναι μέσα στο νερό τότε ανεβαίνουν εναερίτες και τους καθαρίζουν με νερό και σφουγγάρι σαν καλές νοικοκυρές! Γι αυτό κάντε λίγη υπομονή και το ρεύμα θε να ρθει!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …