Σχόλια 05/02/15

0
apokries pagkalos
Ομόλογα εις το διηνεκές για να στείλουμε το χρέος στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα…


Άρχισε ο στολισμός της πόλης
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο στολισμός της πόλης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Χρησιμοποιούνται βέβαια γνωστά παλιά μοτίβα, όπως κάποια άλλα θα τοποθετηθούν στις εισόδους της πόλης. Κι αυτά για να προϊδεάσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα.
Παράλληλα, ξεκίνησε και η τοποθέτηση των ηχείων για την μουσική κάλυψη της παρέλασης όπως και το στήσιμο της εξέδρας στην κεντρική πλατεία.
«Ε»


Είναι υπέρ του ΤΑΡ
Όσο κι αν ακούγεται λίγο παράξενο, η κυβέρνηση πήρε θέση και στηρίζει την ολοκλήρωση του αγωγού και τη διέλευση του από την Ελλάδα. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, η κυβέρνηση επιδιώκει να βελτιώσει τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από το έργο αυτό και είναι θεμιτό κάτι τέτοιο.
Όταν γίνονται επενδύσεις τέτοιου ύψους και μεγέθους είναι λογικό να προσδοκά μια χώρα περισσότερα οφέλη.
«Ε»


Κρίσιμες επαφές
Η κυβέρνηση (πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών) έχουν αποδοθεί σ’ έναν μαραθώνιο επισκέψεων και συναντήσεων με πρωθυπουργούς, αρχηγούς κρατών, υπεύθυνους των Ευρωπαϊκών αρχών και αντίστοιχων υπουργών οικονομικών.
Είναι όντως κρίσιμες οι επαφές που ξεκίνησαν από ελληνικής πλευράς διότι εντός των άλλων θα πρέπει να αντιστρέψει και να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης σε θέματα ιδιαίτερα σημαντικά και ευαίσθητα.
Εάν θα υπάρξει αλλαγή στο κλίμα, αυτό θα φανεί όχι τις ημέρες αυτές, αλλά αργότερα, όταν θα υπάρξει η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ. Πάντως ο πρωθυπουργός έδειξε ότι τα πήγε πολύ καλά. Το δια ταύτα θα το μετρήσουμε αργότερα.
«Ε»


Σε έξαρση η γρίπη
Αυξητική τάση στην εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης έχουμε πλέον. Και όσοι νόμιζαν ότι θα επέρχονταν μείωση του κρουσμάτων έπεσαν έξω. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά οι ιατρικοί κύκλοι ανησυχούν με την αντοχή αλλά και την αύξηση της γρίπης. Η οποία ήδη έχει ταλαιπωρήσει αρκετούς, ενώ αρκετούς, γύρω στους 30 έχει αφαιρέσει τη ζωή.
Οι περισσότεροι δε από τις γνωστές ομάδες υψηλού κινδύνου. Προσοχή λοιπόν και προφύλαξη.
«Ε»


Πλημμύρισε ο Άγιος Νικόλας στο Πόρτο Λάγος
Από την ισχυρή νεροποντή και τα αποτελέσματα αυτής δεν γλίτωσε ούτε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, που εκκενώθηκε την Κυριακή, καθώς τα νερά της Βιστονίδας εισχώρησαν στον αύλειο χώρο της. Όπως μαρτυρά και το ρεπορτάζ, η στάθμη των νερών αυξήθηκε σε τέτοιο σημείο που «σκέπασαν» τα καλάμια περιφερειακά της λίμνης πλημμυρίζοντας όλες τις γειτνιάζουσες εκτάσεις.
Νερό παντού, πολύ νερό.
«Ε»


Χρειάζονται επενδύσεις
Η ενδοευρωπαϊκή και υπερατλαντική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού δεν μπορεί από μόνη της να προσφέρει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Πρακτικά αποτελέσματα μπορεί να προσφέρει μόνο η αναγνώριση που συνοδεύεται από επενδύσεις εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας και του λαού. Επενδύσεις που θα συνεισφέρουν στην ανάκαμψη, στην ανάπτυξη και στην ευημερία, που θα επιτρέψουν στο κράτος την άσκηση κοινωνικής πολιτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν. Αυτά όμως προϋποθέτουν σταθερότητα και ήρεμο κλίμα, που οφείλει να διασφαλίσει η νέα και άπειρη κυβέρνηση. Πώς θα γίνει δικαιότερη ανακατανομή του εισοδήματος και δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου, όταν η χώρα παράγει λιγότερο πλούτο από αυτόν που χρειάζεται να καταναλώσει; Όταν υπάρχει καθυστέρηση, κωλυσιεργία και ολιγωρία στον εκδημοκρατισμό και εξυγίανση των θεσμών; Όταν δεν προωθούνται ταχύρρυθμα οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές στις δομές της διοίκησης, της οικονομίας, της δικαιοσύνης, της παιδείας, αλλά αντίθετα ακυρώνονται οι σωστές;
Ευτυχώς που οι αξιαγάπητοι γκρινιάρηδες (οι Έλληνες), που έδωσαν ψήφο ανοχής και δοκιμής και όχι ψήφο εμπιστοσύνης, περιμένουν με ψυχραιμία την υλοποίηση των υποσχέσεων και εξαγγελιών της νέας ετερόκλητης κυβέρνησης συνασπισμού. Γι αυτό πρέπει να έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες ότι κάθε διάψευση των ελπίδων του λαού θα φέρει πιο κοντά τις κοινωνικές αναταράξεις…
«Ε»


Γιατί δεν φορούν γραβάτες
xoris-gravatesΜεγάλη εντύπωση στα διεθνή ΜΜΕ έχει κάνει η…αποστροφή της νέας ελληνικής κυβέρνησης στις γραβάτες και σχολιάζεται ποικιλοτρόπως σε πολιτικές εφημερίδες αλλά και σε κουτσομπολίστικα περιοδικά και σάιτς. Η κάθε εμφάνιση των Βαρουφάκη, Τσίπρα σχολιάζεται έντονα, με τον υπουργό Οικονομικών να κλέβει τις εντυπώσεις ακόμα κι από τον πρωθυπουργό. Μάταια ο κακομοίρης ο Τσακαλώτος, που συνοδεύει το Βαρουφάκη, προσπαθεί με κίτρινα παντελόνια και φουλάρια να τραβήξει τα βλέμματα επάνω του. Ο σταρ είναι ένας, ο Βαρουφάκης.
Έχουμε λοιπόν το πρωτοφανές φαινόμενο να μιλάει ένας υπουργός Οικονομικών και περισσότερο να ασχολούνται τα Μέσα με το στυλ του παρά με τα λεγόμενά του.
Η εξήγηση του Αλέξη Τσίπρα στον Μάρτιν Σουλτς ότι θα φορέσει όταν θα κλείσει η διαπραγμάτευση, έλυσε το μυστήριο της γραβάτας, αλλά παρόλα αυτά οι Γάλλοι έδωσαν τη δική τους εξήγηση. Μα για να μην πάθουν ότι έπαθε ο Σαμαράς…


Όγδοος καλύτερος δήμαρχος σε όλο τον κόσμο ο Μπουτάρης
Ανάμεσα σε 26 Δημάρχους σε όλο τον κόσμο και από τις 256.000 κριτικές πολιτών, ο Γιάννης Μπουτάρης κατέλαβε την 8η θέση στην λίστα με τους καλύτερους Δημάρχους Παγκοσμίως.
Ο 73χρονος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι έχει… κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης για το έργο του από τον Ιανουάριο του 2011 οπότε και ανέλαβε την θέση του 60ου Δημάρχου της πόλης. Άλλωστε για αυτό εκλέχθηκε εκ νέου στις δημοτικές εκλογές του 2014 με 58,11%.


Το ύφος των 20 και 40 Καρδιναλίων…
Το έχουμε ζήσει μύριες φορές στο δημοτικό συμβούλιο ! Η ΔΕΥΑΞ αποτελεί το «κόκκινο πανί» για την αντιπολίτευση και γίνονται ομηρικοί καυγάδες στο δημοτικό συμβούλιο γι αυτή. Κι αυτό γιατί είναι φορτωμένη με δάνεια και χρέη που αναγκάζεται να τα καλύπτει ο δήμος από τους προϋπολογισμούς του. Και βέβαια τόσο ο παλιός δήμαρχος όσο και ο νέος άλλες φορές την αποκαλούσαν κομμάτι του δήμου και άλλες φορές έπαιρναν αποστάσεις κατά το δοκούν. Έτσι κι ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ για επαναφορά των μισθών των υπαλλήλων στα επίπεδα του 2011 πριν υποστούν τις μειώσεις από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Αλλά λογάριασε χωρίς τον Πούλιο ο οποίος του επιτέθηκε και μάλιστα χαρακτήρισε το ύφος του ως ύφος 20 καρδιναλίων για να λάβει απάντηση από τον δήμαρχος ότι ο ίδιος έχει ύφος 40 καρδιναλίων… (Αστειάκια…μπρρρρ….)
Μ.Ξ.


Από – πνέει κυβερνητικό αέρα
Έ ναι έχει έναν άλλο …αέρα ο Νίκος Ανταμπούφης στο δημοτικό συμβούλιο. Και …αποπνέει από το γεγονός ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Άρα έχει έναν κυβερνητικό αέρα άσχετα αν στο δημοτικό συμβούλιο είναι ελάσσονα αντιπολίτευση. Κι όλα του καλά δεν λέω και οι παρεμβάσεις και οι επισημάνσεις και ευθύβολα σχόλια αλλά και πολύ εμμονή σε μια τυπολατρία που του βγάζει μια …γκρίνια για επουσιώδη πράγματα. Όπως για παράδειγμα ότι είναι πάντα ριγμένος στο δημοτικό συμβούλιο ενώ όλο αυτός ακούγεται!
Ε καιρός είναι να το αλλάξει αυτό το στιλ …τον αδικεί πιστεύω…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…