Σχόλια 04/02/15

0
Μέχρι στιγμής ο Βαρουφάκης έχει το χέρι στην τσέπη του, οι προηγούμενοι υπουργοί Οικονομικών το είχαν διαρκώς στη δική μας…


Ο άγνωστος Χ
Σε άγνωστο Χ έχει μετατραπεί το όνομα του υποψήφιου που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας. Τα περί Δ. Αβραμόπουλου που κυκλοφόρησαν πριν ημέρες, φαίνεται να μην ισχύουν πλέον. Άλλο γενικώς όνομα δεν μπήκε στο τραπέζι και η σιωπή της κυβέρνησης προβληματίζει.
Από την άλλη αυξάνονται οι φωνές εκ μέρους βουλευτών της κυβέρνησης που δεν θέλουν ως υποψήφιο τον Αβραμόπουλο.
-Για να δούμε τελικώς ποιος ή ποια θα επιλεγεί για το αξίωμα αυτό.
«Ε»


Να μην τους βασκάνουμε
Χαρές και ικανοποίηση προσφέρει στους φιλάθλους η ομάδα της SKODA Ξάνθης. Οι πραγματικοί φίλαθλοι χαίρονται από τα θετικά αποτελέσματα αλλά και από το καλό παιγνίδι της ομάδας συνολικά.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν για άλλη μια φορά πως το σωστό κέντρο μιας ομάδας είναι το Α και το Ω της υπόθεσης. Που δένει την άμυνα με την επίθεση. Κυρίως τη δεύτερη που έτσι αναδεικνύεται το ταλέντο των επιθετικών στο σκοράρισμα.
Οι μεγαλύτεροι μπαλαδόροι παγκοσμίως ήταν και είναι οι κεντρώοι παίκτες, τα δεκάρια. Αυτοί κάνουν όλο το παιγνίδι. Δίνουν ρυθμό, μοιράζουν τη μπάλα, σπρώχνουν την ομάδα προς τα μπρος.
Θυμίζουμε: Ο μέγας Αντωνιάδης αναδείχτηκε από τον μέγιστο Δομάζο. Χωρίς σωστό κέντρο μια ομάδα είναι κομμένη στα δύο, πελαγοδρομεί και δεν κάνει ευκαιρίες για γκολ.
Την περίοδο αυτή η SKODA Ξάνθη διαθέτει τον Κλέιτον (κυρίως) και τους άλλους στο κέντρο. Όλοι τους είναι θαυμάσιοι και ελπίζουμε να μην τους ματιάσουμε!
«Ε»


Την περάσαμε σχετικά καλά
Κάθε χειμώνα η παραλιακή ζώνη του νομού μας δέχεται μια «επίθεση» από τη θάλασσα. Αυτό είναι φυσιολογικό. Φυσάει Νοτιάς, βγάζει έξω τη θάλασσα και γίνονται κάποιες ζημιές. Αργότερα ένα ποσοστό επανορθώνει η ίδια η θάλασσα μόνη της.
Φέτος υπήρχαν πιο ισχυρά φαινόμενα. Αέρα με μεγαλύτερη ένταση που μετέφερε μεγάλα κύματα μέχρι έξω στους δρόμους. Έτσι έγιναν οι ζημιές. Κι αυτό θα επαναλαμβάνεται όταν τα φυσικά φαινόμενα θα είναι ισχυρά.
Σε γενικές γραμμές μάλιστα ο νομός μας δεν παρουσίασε σημαντικά προβλήματα όπως άλλοι. Πέρασε τη δοκιμασία με πλημμύρες στον κάμπο, αλλά ήταν φυσιολογικό. Τα νερά εκεί θα καταλήξουν αφού είναι το χαμηλό σημείο. Γενικώς ούτε άνθρωποι και ζώα κινδύνεψαν, ούτε αποκλεισμούς χωριών είχαμε, ούτε κατολισθήσεις κι ούτε σοβαρές ζημιές από το νερό. Εάν μάλιστα δεν υπήρχε η περίπτωση των φωτοβολταϊκών στο Κουτσό, τίποτε δεν θα υπήρχε άξιο λόγου.
Το ίδιο ισχύει και για μέσα στην πόλη. Παρότι σχάρες ήταν σκεπασμένες από χαρτιά, σακούλες και φύλλα, εντούτοις υπήρξε αντίδραση και το δίκτυο δούλεψε ρολόι διότι είχε καθαριστεί εγκαίρως.
Πάντως έπεσε πολύ νερό στο νομό. Η γη πλέον χόρτασε, δεν θέλει άλλο.
«Ε»


Όμορφες μέρες
Μετά από βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πλημμύρες, επήλθε η ηρεμία. Και χθες όπως και σήμερα ο καλός καιρός επανήλθε, ο ήλιος εμφανίστηκε πάλι, τα σύννεφα έφυγαν και ο κόσμος βγήκε έξω μετά από μέρες κλεισούρα.
Αυτός είναι ο καιρός εδώ. Η κακοκαιρία μόνο λίγο ταλαιπωρεί και η κανονικότητα επιστρέφει. Με ένα ήρεμο κλίμα, με ήπιες θερμοκρασίες, με φωτεινές ημέρες. Τόπος πανέμορφος και μοναδικός με τις ασύγκριτες εναλλαγές του.
-Όμορφη χώρα, όμορφος τόπος.
«Ε»


Βγήκαν παγανιά
Μετά την αστυνομία που γυρνάει στους δρόμους και τιμωρεί με πρόστιμα τους παραβάτες του πάρκινγκ που έχουν κατακυριεύσει τα πεζοδρόμια, έχουμε κι άλλες παγανιές. Κι αυτές είναι πιο αυστηρές. Πρόκειται για το ΣΔΟΕ που ξεχύθηκε σε καταστήματα και επιχειρήσεις για ελέγχους οικονομικής μορφής βέβαια. Ακόμη η Εφορία ψάχνει τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν και το μεγαλύτερο «ψαχνό».
Στόχος των ελεγκτικών μηχανισμών ν’ αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου διότι παρουσιάζουν σοβαρή υστέρηση τους τελευταίους δύο μήνες όταν κάποιοι δεν απέδιδαν τους φόρους πιστεύοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα τους ακυρώσει.
Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τώρα θα πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά.
«Ε»


Η κωλοτούμπα άρχισε…
Μετά τα κλασσικά syrtaki, souvlaki, mousaka, τα πιο πρόσφατα fakelaki και filotimo, η χώρα μας μαθαίνει στην Ευρώπη και μία νέα ελληνική λέξη, την kolotoumba. Βλέπετε αυτοί οι κουτόφραγκοι όταν προεκλογικά εξαγγέλλουν κάτι το εννοούν και το τηρούν, δεν ξέρουν το δικό μας σύστημα«άλλο τι έλεγα ως αντιπολίτευση κι άλλο τώρα που είμαι κυβέρνηση», τη γνωστή κωλοτούμπα. Πόσα από τα φώτα μας θα τους δώσουμε πια!!!
Η κωλοτούμπα λοιπόν ξεκίνησε ήδη για την κυβέρνηση Τσίπρα από το Οικονομικό επιτελείο. Το προεκλογικό κούρεμα έγινε τώρα «διευθέτηση του χρέους και ομόλογα με λήξη στο άπειρο». Κάτι που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη συμφωνήσει με τους εταίρους από το 2012 αλλά το έλεγε «επιμήκυνση». Η κατάργηση του Μνημονίου έγινε νέα συμφωνία ή κατά την Συριζαϊκήν «νέο συμβόλαιο του λαού της Ελλάδας με τους λαούς της Ευρωζώνης για ανάπτυξη και ευημερία». Η κατάργηση της τρόικας θα γίνει αλλά φυσικά τώρα αποδεχόμαστε ότι θα συνεχίσει ο έλεγχος από τους δανειστές. Ίσως θα τους πούμε τώρα αλλιώς, τρίο Στούτζες, τρίο Μπελκάντο, θα βρουν ένα όνομα. Εδώ θα κολλήσουμε;
Η κωλοτούμπα ή αλλιώς στροφή προς το ρεαλισμό (πιο sic) θα γίνει σίγουρα τις επόμενες ημέρες και από άλλους υπουργούς που έσπευσαν να μοιράσουν δισεκατομμύρια ευρώ πριν καλά καλά μπουν στα υπουργεία και ανοίξουν τους φακέλους. Αλίμονο, το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πλούσιο, λέξεις θα βρεθούν να εξηγήσουν την μετάλλαξη της κυβέρνησης επί το ρεαλιστικότερο…


15.000 σε μια μέρα!
Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έχει ξεπεράσει σε «μεταρρυθμίσεις» όλους τους συναδέλφους του μέχρι στιγμής. Εδώ και μία εβδομάδα που ανέλαβε το υπουργείο προσλαμβάνει καθημερινά κόσμο.
Εχθές μάλιστα πρωί πρωί, μόλις πήγε στο γραφείο του, προσέλαβε σε ζωντανή σύνδεση με τηλεοπτικό σταθμό 15.000 άτομα με τη μία! Σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς ο νέος υπουργός υποσχέθηκε ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν. Εκτός βέβαια από τους 3.500 απολυμένους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν άμεσα στο δημόσιο.
Αυτές είναι μεταρρυθμίσεις, όχι αστεία. Όχι σαν τους προηγούμενους που διύλιζαν τον κώνωπα πέντε χρόνια για να καταφέρουν τελικά να απολύσουν αυτούς που μονιμοποιήθηκαν παράνομα, αυτούς που είχαν πλαστά δικαιολογητικά κλπ. Εύγε! Αυτοί είναι οι σωστοί οι μεταρρυθμιστές υπουργοί…


Mήπως ήρθε η ώρα να τα βρουν;
Το γινάτι βγάζει μάτι …και στην περίπτωση των δύο δημάρχων Ξάνθης και Τοπείρου ακυρώνει έργα και επιβάλλει πρόστιμα! Γι αυτό και θα’ πρεπε να γίνουν και οι δυο τους πιο διαλλακτικοί και να βάλουν και οι δυο νερό στο κρασί τους ώστε να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Τοπείρου δεν έχει άδικο να ζητά αντισταθμιστικά καθώς αυτό προβλέπεται για τους δήμους που φιλοξενούν ΧΥΤΑ (άλλο αν άλλες συμφωνίες ίσχυαν παλαιότερα!). Κι απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του ΣΔΑΝ έχει χρέος να προασπίσει το συμφέρον του Συνδέσμου εκτιμώντας ότι είναι πολλά τα λεφτά που ζητά ο δήμος Τοπείρου. Ωστόσο κάποιο κοινό τόπο μπορούν να βρουν αν υπάρχει βούληση και διαπραγμάτευση. Εδώ κοντεύουμε να τα βρούμε με τους δανειστές μας (λέμε και ευχόμαστε τώρα!!!) ο Δημαρχόπουλος με τον Μίχολγου δεν μπορούν να τα βρουν;
Μ.Ξ.


Ο δικός μας και… ο ξένος
Παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν κάποια σχόλιά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ο κ. Λιαρόπουλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την ώρα της συνάντησης Γιάννη Βαρουφάκη – Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Γερούν… γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά!». Το λίγο οπαδικό σύνθημα κρίθηκε εντελώς ανάρμοστο, όπως και είναι, αλλά αυτό που έκανε επίσης εντύπωση ήταν η επίθεση που ακολούθησε στο πρόσωπο του κ. Λιαρόπουλου. Επιχειρήματα του τύπου: «υποστήριξε έναν ‘’ξένο’’ και όχι τον δικό μας», δείχνουν αν όχι είσοδο σε επικίνδυνα μονοπάτια εθνοφυλετικών κριτηρίων, τουλάχιστον αρκετή ελαφρότητα. Δεν χρειάζεται, σίγουρα, πικρόχολη κριτική και αναμονή στην γωνία για κάποιο στραβοπάτημα, αλλά η πεποίθηση μεγάλης μερίδας ανθρώπων ότι δεν πρέπει να ασκούμε καμία κριτική στην νέα κυβέρνηση, που έχει γίνει ηρωίδα και αντιστασιακή στα μάτια πολλών, είναι εντελώς λανθασμένη. Δυστυχώς, αυτοί οι ίδιοι που τώρα εξυμνούν άκριτα και με ενθουσιασμό τους κυβερνώντες, θα είναι οι πρώτοι και πιο αδιάλλακτοι επικριτές τους. Πολλάκις πιστοποιημένο.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…