Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Super League: Αναστολή αγωνιστικής αυτό το Σαββατοκύριακο και… βλέπουμε

Super League: Αναστολή αγωνιστικής αυτό το Σαββατοκύριακο και… βλέπουμε

0
louketo-protathlima

Νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη ανάμεσα σε Κοντονή – ποδοσφαιρικούς παράγοντες ώστε να βρεθεί λύση

Χρ. Πανόπουλος: «Υπεύθυνοι για την κατάσταση οι παράγοντες των ΠΑΕ»

Αναστολή της 26ης αγωνιστικής της Super League που ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει συμμόρφωση τότε δεν θα έχουμε πρωτάθλημα ούτε την επόμενη εβδομάδα!

Σ. Κοντονής: «Οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει»

Σε έντονο τόνο μίλησε ο Σταύρος Κοντονής εξερχόμενος της Βουλής και ανακοινώνοντας τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League για μία αγωνιστική.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να παταχθεί η βία και να εξαλειφθούν τα φαινόμενα που προσβάλλουν όλους μας και τον πολιτισμό είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη, δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα έχει ήδη εξαγγείλει.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο στο χώρο του αθλητισμού είναι αδιανόητο να τα ανεχτούμε γιατί στρέφονται κατά των φιλάθλων και εργαζομένων στο χώρο του αθλητισμού.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Στη συνάντηση, που είχα με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, τόνισα ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες οπαδών όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την εγκατάσταση των καμερών. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθούμε ξανά με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών, ώστε να διαπιστώσουμε τι έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν, απ’ όλα όσα έχουν υποσχεθεί. Σε περίπτωση που διαμορφώνεται η ίδια κατάσταση και υπάρχουν εισηγήσεις πάλι από την Ελληνική Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες ούτε την μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω και εύχομαι όλα όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν.

Σε εύλογο διάστημα θα πάρουμε όλα τα νομοθετικά μέτρα που δεν υφίστανται για να καταπολεμηθεί η βία. Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει παρέμβαση της Κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα είναι σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο.

Όλοι όσοι περιφρονούν το νόμο και το περί κοινού δικαίου αίσθημα, πρέπει να προσαρμοστούν. Οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχουν ανάγκη να μην γίνουν αγώνες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στη Football League. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους. Ποδόσφαιρο με βία και αγριότητες δεν θα συνεχιστεί. Ιδίως για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών που βρίσκουν διασκέδαση στο ποδόσφαιρο».

Χρ. Πανόπουλος: «Οι παράγοντες των ΠΑΕ υπεύθυνοι για την κατάσταση»

Κίνηση προς την θετική κατεύθυνση χαρακτήρισε ο Χρήστος Πανόπουλος την απόφαση του Σταύρου Κοντονή, ενώ τόνισε πως όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για να τελειώσει φέτος η σεζόν.

Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας και ανέφερε τις δικές του προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας, ενώ επισήμανε πως η αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο βαραίνει τους παράγοντες.

Μεταξύ άλλων ο Χρ. Πανόπουλος δήλωσε:

Χ.Π.: «Η απόφαση της κυβέρνησης είναι απόλυτα λογική, αλλά αυτό που θα ήθελα να θέσω στο τραπέζι είναι ο όρος παράταση, που έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας πλέον. Μια παράταση λοιπόν θα πρότεινα για να υπάρξει λύση, έτσι ώστε μετά το επταήμερο που προανήγγειλε ο κ. Κοντονής, να συνεχίζεται να παίζεται ποδόσφαιρο μόνο στην περίπτωση που όλοι οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κατέθεταν ένα σχέδιο για το πώς θα λήξουν τα πρωταθλήματα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα σχέδιο που να βρίσκει σύμφωνη την πολιτεία και εκ των πραγμάτων και το κοινό αίσθημα, να μην ξαναξεκινήσει ποτέ. Μόνο έτσι μπορεί να βρεθεί λύση, ένα κοινό μέτωπο όλων των φορέων», ανέφερε αρχικά ο Πανόπουλος.

Για τις δικές του προτάσεις προς τον Σταύρο Κοντονή:

Χ.Π.: «Τα σημεία που προσωπικά θα έθετα είναι απαγόρευση μετακίνησης οπαδών μέχρι το τέλος της περιόδου, και αυτή την φορά να τηρηθεί από όλους. Σε περίπτωση που έστω και ένας φίλαθλος ομάδας θα μπει εντός αγωνιστικού χώρου, να τιμωρείται η ομάδα με κεκλεισμένων των θυρών για όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Ίδια ποινή και σε περίπτωση προπηλακισμών ομάδας και παικτών. Και άμεσα να τοποθετηθούν κάμερες όχι μόνο στις κερκίδες αλλά και στην φυσούνα, στα αποδυτήρια και όπου αλλού χρειάζεται, για να μπορεί να ελέγχει η αστυνομία. Όχι αφαίρεσης βαθμών αλλά τιμωρίες της έδρας, κάτι που πονάει πιο πολύ κάθε σωματείο. Και το πιο βασικό: όλες οι γηπεδούχες ομάδες να είναι 100% υπεύθυνες για την ασφάλεια τις έδρας τους, με σεκιούριτι και όχι αστυνομία στο γήπεδο. Και έτσι κάθε ομάδα να διαφυλάττει τα του οίκου της και να προστατεύει αυτή την έδρα της χωρίς να μπορεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού».

Για την ευθύνη των παραγόντων:

Χ.Π.: «Θα διαφωνήσω με αυτό που ανέφερε ο πρόεδρος της Super League, o κ. Μποροβήλος για μερική ευθύνη των παραγόντων. Είμαι της άποψης πως την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο την έχουμε εμείς οι ΠΑΕ. Εμείς είμαστε αυτοί που το έχουμε σχεδιάσει. Καμία αστυνομία, καμία πολιτεία… Εμείς είμαστε οι μόνο υπαίτιοι για το επίπεδο και την ποιότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και κανένας άλλος».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα βρεθεί κάποια λύση: «Υπάρχει τρόπος να υπάρξει λύση αλλά μόνο με κοινή βούληση όλων όσων εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο»

Τη Δευτέρα το κρίσιμο ΔΣ της Super League

Δύο μέρες πριν την επανεκτίμηση της κατάστασης από την κυβέρνηση, το ΔΣ της Super League θα συνεδριάσει επί μιας σειράς σημαντικών ζητημάτων με κυριότερο τους όρους που τέθηκαν από την κυβέρνηση για την αναστολή της δράσης στο πρωτάθλημα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο συνεταιρισμός θα καθίσει ξανά στο ίδιο τραπέζι τη Δευτέρα στις 14:00 και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι τα εξής:

1) Ενημέρωση περί της από 25/2/2015 απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού περί αναστολής τέλεσης του Πρωταθλήματος και λήψη σχετικών αποφάσεων.

2) Θέματα αγωνιστικού & τηλεοπτικού προγράμματος.

3) Συμβάσεις με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

4) Αιτήματα ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ Πανιώνιος (που δε συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της 24/2/2015, λόγω διακοπής αυτού).

5) Θέματα συνεργασίας με τον ΠΣΑΠ.

6) Αίτημα ΠΑΕ ΟΦΗ σε σχέση με επιβληθείσες εις βάρος της ποινές.

7) Διάφορα.

Προπόνηση περιμένοντας τις εξελίξεις…

Αγωνιστική δράση μπορεί να μην υπάρχει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως η Skoda Ξάνθη συνεχίζει καθημερινά να δουλεύει στο προπονητήριο της στα Πηγάδια. Και το πρωί της Πέμπτης οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν χωριζόμενοι σε δύο γκρουπ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δούλεψε με τους παίκτες που έχουν πιο δημιουργικό ρόλο στο παιχνίδι πάνω σε τομείς της τακτικής και στα τελειώματα φάσεων ενώ οι αμυντικοί έδωσαν έμφαση στις ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο. Πέρα των γνωστών προβλημάτων δεν υπάρχουν άλλα για την Skoda Ξάνθη που θα δώσει συνέχεια στην προετοιμασία της με πρωινές προπονήσεις μέχρι και το Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτείας, αναβάλλονται οι αγώνες Super League, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν αυτή η απόφαση θα επηρεάσει το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. Έτσι η ξανθιώτικη ομάδα θα προετοιμαστεί για τον αγώνα της Πέμπτης (05/03), όπου θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ για τον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου. Τις επόμενες ημέρες εξάλλου η ΕΠΟ αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση όπου θα διευκρινίζει εάν θα γίνουν οι αγώνες κυπέλλου Ελλάδας, ή αν θα αναβληθούν και αυτοί

SUPER LEAGUE

Οι αγώνες που αναβλήθηκαν (26η αγ.):

Πανιώνιος – Βέροια

ΠΑΟΚ – Εργοτέλης

Λεβαδειακός – ΑΕΛ Καλλονής

Ατρόμητος Αθ. – Παναθηναϊκός

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

ΟΦΗ – Πανθρακικός

Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός

* Φυσικά αναβάλλεται και το Κέρκυρα – Νίκη Βόλου, ωστόσο αυτό αφορά την αποχώρηση της τελευταίας από το πρωτάθλημα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …