Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στο ίδιο «άρμα» οι Πανόπουλος – Μαρινάκης – Μελισσανίδης – Σαββίδης!

Στο ίδιο «άρμα» οι Πανόπουλος – Μαρινάκης – Μελισσανίδης – Σαββίδης!

0
karnavali15-4

Θέμα της ξανθιώτικης καρναβαλικής παρέλασης οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και η «μαϊμού» ΕΠΟ

«Προφητική» αποδείχθηκε η έμπνευση για τη «ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Το καρναβάλι της Ξάνθης έφερε… κοντά τους «ισχυρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς παράγοντες ομάδων της Super League και όχι μόνο αποτέλεσαν θέμα ενός από τα πέντε άρματα που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή στην καρναβαλική παρέλαση.

Το καρναβαλικό άρμα απεικόνιζε τους προέδρους των ομάδων Ολυμπιακού (Β. Μαρινάκης), ΠΑΟΚ (Ι. Σαββίδης), ΑΕΚ (Δ. Μελισσανίδης) και Skoda Ξάνθη (Χρ. Πανόπουλος), οι οποίοι είχαν περικυκλώσει την ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) που απεικονίζονταν ως… μαϊμού!

Τα ομοιώματα μάλιστα είχαν φτιαχτεί με συμβολισμούς, με σκοπό να προσφέρουν γέλιο και να διασκεδάσουν τους χιλιάδες θεατές της παρέλασης.

Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μορφή… αρκούδας που βρυχιόταν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ως τίγρης (όπως είναι το προσωνύμιο του) με πούρο, η μορφή του Ιβάν Σαββίδη βρισκόταν στο ένα από τα δύο κεφάλια του «δικέφαλου», που ήταν πεσμένα όμως λόγω της πορείας της ομάδας του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος έστεκε στο πλάι, ως προτομή αγάλματος και παρατηρούσε τους υπόλοιπους.

Οι τέσσερις παράγοντες ήταν τριγύρω από ένα δέντρο απ’ όπου κρεμόταν μία μαϊμού, η οποία αναπαριστούσε την… ΕΠΟ!

«Μέσα από τη σάτιρα στέλνουμε το μήνυμα της αθλητικής επικαιρότητας»

Το «Ε» συνάντησε τον καλλιτέχνη κ. Φώτη Στεργίου που φιλοτέχνησε το παραπάνω καρναβαλικό άρμα ρωτώντας τον από που εμπνεύστηκε το θέμα. Ο κ. Στεργίου απάντησε:

Φ.Σ.: «Μου ζητήθηκε να κατασκευάσω ένα άρμα με αθλητικό θέμα κι έτσι οδηγήθηκα στο συγκεκριμένο που ονόμασα «ζούγκλα του ποδοσφαίρου» ή αλλιώς «Βλ-ΕΠΟ ό,τι θέλω». Προσπάθησα μεταφορικά να δώσω ένα χιουμοριστικό στίγμα στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που απεικονίζονται, αλλά να μεταδώσω και το μήνυμα της κατάστασης «ζούγκλας» που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Πατρινός καλλιτέχνης που για μία ακόμη φορά ανέλαβε να συνδράμει στη διαδικασία κατασκευής των αρμάτων (ο ίδιος επιμελήθηκε και το άρμα με θέμα «Αμφίπολη») αναφορικά με την φιγούρα του μεγαλομετόχου της Skoda Ξάνθη, Χρ. Πανόπουλου με τη μορφή προτομής υπογράμμισε:

Φ.Σ.: «Αν και κατάγομαι από την Πάτρα γνωρίζω το έργο του Χρ. Πανόπουλου στην ξανθιώτικη ομάδα και πιστεύω ότι θα πρέπει κάποια μέρα να τον κάνετε άγαλμα για την προσφορά του στο ξανθιώτικο ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και απεικονίζονταν ως προτομή αγάλματος».

«Προφητικό» το θέμα της ζούγκλας του ποδοσφαίρου

Μπορεί τα πέντε άρματα της φετινής ξανθιώτικης καρναβαλικής παρέλασης να άφησαν ανάμικτες εντυπώσεις στους θεατές καθώς άλλοι τα βρήκαν ωραία και άλλοι ακαλαίσθητα, πάντως το συγκεκριμένο καρναβαλικό άρμα αποδείχθηκε… προφητικό αφού το βράδυ της Κυριακής, μετά την παρέλαση, παρακολουθήσαμε τα έκτροπα που έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και δύο ημέρες μετά το… ξύλο μεταξύ παραγόντων στο Δ.Σ. της Super League. Μία ημέρα αργότερα ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Κοντονής πρότεινε την αναστολή των πρωταθλημάτων επ’ αόριστον…

Μπορεί τα καρναβάλια να πέρασαν, η «ζούγκλα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως συνεχίζεται…

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…