Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβλέψεις για χιόνι στην πόλη

Προβλέψεις για χιόνι στην πόλη

0
xanthi xioni roloi

Χιόνια πέφτουν στα ορεινά του νομού μας από το Σάββατο – Χωρίς σήμα τηλεφώνου οι κάτοικοι του Εχίνου των Σατρών και της Κοτύλης – Διακοπές και στο ρεύμα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με χιόνια και ισχυρούς ανέμους από την ΕΜΥ για την περιοχή μας

Καλυμμένη από χιόνια είναι όλη η ορεινή ζώνη του νομού μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χιόνι έχει φτάσει σε υψόμετρο 600 – 700 μέτρων ενώ το ύψος του πάνω από το Καρυόφυτο έχει φτάσει στους 20 – 25 πόντους.

Χιόνια πέφτουν στα ορεινά του νομού μας από το Σάββατο

Η χιονόπτωση ξεκίνησε από το Σάββατο σ’ όλα τα χωριά πάνω από το Καρυόφυτο ενώ στην Σταυρούπολη έπεσε χιονόνερο. Ανοιχτό είναι όλο το οδικό δίκτυο – όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος – ενώ δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Προβλήματα επικοινωνίας στο δήμο Μύκης

Η χιονόπτωση όμως έχει δημιουργήσει προβλήματα επικοινωνίας στον δήμο Μυκης και συγκεκριμένα προβλήματα κινητής τηλεφωνίας. Έτσι οι κάτοικοι του Εχίνου των Σατρών και της Κοτύλης δεν είχαν σήμα ενώ επιπρόσθετα οι κάτοικοι της Κοτύλης δεν είχαν και ηλεκτρικό ρεύμα λόγων βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία. Επίσης το συχνό φαινόμενο των κατολισθήσεων έκανε πάλι την εμφάνισή του κατά μήκος του οδικού δικτύου.

Έρχεται βαρυχειμωνιά και στην πόλη της Ξάνθης

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την περιοχή μας εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Όπως αναμεταδίδει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από την Δευτέρα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ανατολικής και της Βόρειας χώρας. Χιονόπτωση αναμένεται και στην πόλη της Ξάνθης όπως και πτώση της Θερμοκρασίας. Επίσης στην θαλάσσια περιοχή μας θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση που θα φτάσεις τα 6 – 7 μποφώρ σύμφωνα με Δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ. Ύφεση της κακοκαιρίας από την Τετάρτη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κουτσούκος – Εγνατία Οδός: Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για τη γέφυρα Κήπων- Υψάλων

Η τουρκική πλευρά βλέπει το εμβληματικό έργο ως μια πύλη προς την Ευρώπη, η δε ελληνική αν…