Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πρόεδρος ευρείας αποδοχής της Βουλής ο Π. Παυλόπουλος

Πρόεδρος ευρείας αποδοχής της Βουλής ο Π. Παυλόπουλος

0
eklogi pavlopoulos

Στους απόντες ο Α. Κοντός λόγω αποκλεισμού του στην Τουρκία από κακοκαιρία. Δεικτικό σχόλιο της προέδρου της Βουλής για την επιστολή Κοντού

Κοντός υπέρ της εκλογής Παυλόπουλου – Όλοι οι βουλευτές της ΑΜΘ ψήφισαν Παυλόπουλο πλην του βουλευτή Δράμας του Ποταμιού Κ. Χαρακίδη που ψήφισε Ν. Αλιβιζάτο

Χωρίς εκπλήξεις και με ευρύτατη πλειοψηφία εκλέχθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου από την Βουλή των Ελλήνων νέος πρόεδρος Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος προτάθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υποστηρίχτηκε και από τους βουλευτές της ΝΔ – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – συγκεντρώνοντας συνολικά 233 ψήφους. Ο έτερος υποψήφιος που προτάθηκε από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος συγκέντρωσε 30 ψήφους.

Στους απόντες ο Κοντός και το δεικτικό σχόλιο της προέδρου της Βουλής

Παρότι η επιλογή Παυλοπουλου έτυχε ευρείας αποδοχής ωστόσο δεν έλειψαν και οι διαφοροποιήσεις όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη που με γραπτή του δήλωση είχε προαναγγείλει την απουσία του από την ψηφοφορία, καθώς και της βουλευτού έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννας Γαϊτάνη η οποία απουσίασε επίσης. Απών ήταν επίσης αλλά για λόγους υγείας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκης καθώς ο Σάββας Αναστασιάδης και ο Ξανθιώτης βουλευτής της ΝΔ κ. Α. Κοντός. Τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο κ. Κοντός αιτιολόγησαν με επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής την απουσία τους λόγω ταξιδιού τους στο εξωτερικό αλλά ιδιαίτερα ο κ. Κοντός δεν ξέφυγε από το δεικτικό σχόλιο της προέδρου της Βουλής κας Ζωής Κωνσταντοπούλου που αφού διάβασε την επιστολή του όπου ο κ. Κοντός δήλωνε ότι αν ήταν στην Βουλή θα ψήφιζε τον κ. Παυλόπουλο σχολίασε με αυστηρό τόνο: «Παρακαλούνται στο μέλλον όταν οι συνάδελφοι απουσιάζουν στο εξωτερικό, να μην γράφουν τις επιστολές τους από την Αθήνα»!

Κοντός: «Ο Π. Παυλόπουλος θα δώσει κύρος στον θεσμό…»

Το «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Κοντό χθες το πρωί ο οποίος ήταν καθ’ οδόν επιστρέφοντας από την Τουρκία και μας πληροφόρησε ότι δεν παρέστη στην ψηφοφορία γιατί αποκλείστηκε λόγω της κακοκαιρίας στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε μεταβεί για προγραμματισμένη ειλημμένη υποχρέωση. Εξήγησε δε προσπερνώντας χιουμοριστικά το σχόλιο της κας Κωνσταντοπούλου ότι η επιστολή του στάλθηκε από το γραφείο του στην Βουλή γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ωστόσο για να διαλύσει και την παραμικρή υποψία ότι ήταν σκόπιμη η απουσία του ο κ. Κοντός μίλησε με θερμά λόγια για τον νέο πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο χαρακτηρίζοντας τον ένα σοβαρό, έντιμο πολιτικό που θα δώσει κύρος στο θεσμό. Επικρότησε δε την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα με τη φράση: «Ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση από τον Πρωθυπουργό. Είναι μια θετική επιλογή που δίνει το μήνυμα της συναίνεσης γι αυτό και έτυχε ευρείας αποδοχής.   Ο ίδιος «παιδί» του Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι ένας σοβαρός και πετυχημένος πολιτικός που έχει αφήσει έργο από τα υπουργεία που του εμπιστεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής».

Ζεϊμπέκ – Γιαννακίδης ψήφισαν Παυλόπουλο

Στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετείχαν οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Στάθης Γιαννακίδης που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παυλόπουλου όπως και όλοι οι βουλευτές των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΜΘ πλην του βουλευτή Δράμας με το Ποτάμι και τ. δημάρχου Δράμας κ., Κυριάκου Χαρακίδη που ψήφισε τον Νίκο Αλιβιζάτο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…