Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Νέες δυναμικές καλλιέργειες εξετάζει η ΑΜΘ

Νέες δυναμικές καλλιέργειες εξετάζει η ΑΜΘ

0
agrotes

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος εγκρίνοντας 17 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργα στην ΑΜΘ

Ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος συγκάλεσε τη δεύτερη συνεδρίαση της, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν κυρίως γνωμοδοτήσεις για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) από τις ΠΕ Δράμας Καβάλας ,Ξάνθης ,Ροδόπης και Έβρου.

Θετική ήταν η γνωμοδότηση από την Επιτροπή για τις 17 από τις 18 στο σύνολο των Μελετών, αφενός γιατί ήταν θετική η εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (με προϋποθέσεις-επισημάνσεις και παρατηρήσεις), ενώ αφετέρου δεν είχε κατατεθεί κάποια ένσταση από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να αντίκεινται στην υλοποίηση αυτών των έργων.

Τέλος , ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την Διερεύνηση προοπτικών υιοθέτησης νέων δυναμικών καλλιεργειών για την ενδυνάμωση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης υπό το καθεστώς των διαρθρωτικών μεταβολών στην ΚΑΠ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

Οι αλλαγές στην ΚΑΠ είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών…