Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις… και τον τσακώσανε

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις… και τον τσακώσανε

0
diarrixi apla

‘’Χατ τρικ’’ χωρίς κέρδη σημείωσε διαρρήκτης σε 3 καταστήματα της Ξάνθης

Έσπασε βιτρίνες και ταμειακές μηχανές χωρίς να μπορέσει να αποσπάσει χρηματικό ποσό

diarrixi playmania

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 2:00 το βράδυ, σημειώθηκαν στην πόλη της Ξάνθης όχι μία, αλλά τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Ο δράστης, γνωστός περιθωριακός εθισμένος σε εξαρτησιογόνες ουσίες, χρησιμοποίησε μεγάλες πέτρες, γλάστρες και κομμάτια τσιμέντου, με τα οποία έσπασε τις βιτρίνες στην είσοδο των καταστημάτων, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, αφού δεν κατάφερε να βρει χρήματα στα ταμεία τους.

Μεταμεσονύκτιος… παιδότοπος

Η μεταμεσονύκτια δράση του ξεκίνησε από τον γνωστό παιδότοπο Playmania, στην οδό Σπάρτης, όπου εκσφενδόνισε γλάστρα, που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο του καταστήματος, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να σπάσει την τζαμαρία, αλλά να προκαλέσει και ζημιές σε τραπέζια και καθίσματα του μαγαζιού. Τα γυαλιά και το χώμα προκάλεσαν φθορές στις πολύχρωμες υφασμάτινες καρέκλες, με τον δράστη να κατευθύνεται στην ταμειακή μηχανή του καταστήματος. Μη μπορώντας να βρει τρόπο να ανοίξει την ταμειακή, βγήκε από το κατάστημα και την πέταξε στο πεζοδρόμιο, στην προσπάθειά του να την σπάσει και να αποσπάσει από αυτήν κάποιο χρηματικό ποσό. Ατύχησε όμως, γιατί η ταμειακή περιείχε μόνο λίγα κέρματα. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο μόνος στόχος του, τα χρήματα δηλαδή, αφού, όπως ανέφερε στο «Ε» η διεύθυνση του καταστήματος, δεν αφαίρεσε κάτι άλλο από τον παιδότοπο.

Συνέχισε στο διπλανό μαγαζί

Επειδή, ακριβώς, δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την διακαή επιθυμία του για εξεύρεση ικανού ποσού χρημάτων, πιθανώς ωθούμενος από την εξάρτησή του στα ναρκωτικά, οδηγήθηκε στο διπλανό κατάστημα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, το παραδοσιακό καφενείο ΑΠΛΑ. Εκεί άλλαξε μέθοδο και αντί για γλάστρα χρησιμοποίησε ως μέσο παραβίασης ένα μεγάλο κομμάτι τσιμέντου, που προφανώς βρήκε κοντά στο σημείο. Και εδώ ο στόχος ήταν ο ίδιος, αφού, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, δεν έκλεψε κάτι άλλο από το καφενείο, παρά μόνο ενδιαφέρθηκε για την ταμειακή μηχανή. Και εδώ όμως στάθηκε άτυχος, αφού η ταμειακή μηχανή περιείχε μόνο κέρματα. Είναι κοινώς γνωστό, ότι πλέον οι καταστηματάρχες δεν συνηθίζουν να αφήνουν χρήματα στο κατάστημα, όταν αυτό δεν είναι ανοικτό. «Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται διάρρηξη στο μαγαζί μου» σημειώνει ο κ. Αρβανιτίδης, «αλλά άσχετα με αυτό, τα τελευταία χρόνια δεν αφήνουμε λεφτά στο ταμείο όταν κλείνουμε». Στην ερώτησή μας αν προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά του διαρρήκτη απάντησε χαρακτηριστικά: «Πού να μπλέκουμε τώρα; Τον γνωρίζουμε τον δράστη, Γ. λέγεται και είναι γνωστός ναρκομανής, αλλά δεν θα βγει κάτι. Το μόνο που θα μας μείνει είναι τα δικαστικά έξοδα και το κόστος της ζημιάς».

Τρίτο και… άτυχο!

Οι δύο διαδοχικές αποτυχίες του διαρρήκτη να βρει χρήματα τον ανάγκασαν να αλλάξει περιοχή, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Κατευθύνθηκε, λοιπόν, προς την οδό Τσιμισκή, όπου βρήκε ως εύκολο στόχο ένα γωνιακό ημιυπόγειο κατάστημα ψιλικών και εφημερίδων, στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κλεμανσώ. Ικανός στο να βρίσκει τα κατάλληλα μέσα για τον σκοπό του, χρησιμοποίησε στην τρίτη -και ‘’φαρμακερή όπως αποδείχθηκε- προσπάθειά του μία μεγάλη πέτρα, την οποία και πάλι εξαπέλυσε στην γυάλινη βιτρίνα του καταστήματος. Από το πεζοδρόμιο εισήλθε δια μέσου της σπασμένης τζαμαρίας, κυριολεκτικά με κίνδυνο της ζωής του, αφού τα σπασμένα κομμάτια αιωρούνταν απειλητικά γύρω του. Πατώντας πάνω στον πάγκο, που είναι στην ίδια ευθεία με το πεζοδρόμιο, μπήκε ανενόχλητος στο κατάστημα.

Δεν υποβάλλουν μηνύσεις

Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι ότι παρά τα τόσα σπασμένα γυαλιά μέσα από τα οποία αναγκάστηκε να περάσει, δεν τραυματίστηκε καθόλου και πιθανώς να έμενε ασύλληπτος, αν δεν γινόταν αντιληπτός από την γειτονιά. Οι δύο πρώτες του κρούσεις έγιναν σε σημείο σχετικά έρημο, κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπου έδρασε ανενόχλητος. Αυτό μάλλον τον αποθράσυνε και τον ώθησε να αποτολμήσει την τρίτη του απόπειρα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Από τον θόρυβο που προκλήθηκε από το σπάσιμο της βιτρίνας, ξύπνησε η ένοικος του διαμερίσματος πάνω από το κατάστημα, η οποία, αφού βγήκε στο μπαλκόνι και έβαλε τις φωνές στον διαρρήκτη, στην προσπάθειά της να τον τρομοκρατήσει, ειδοποίησε την Άμεση Δράση. Μέσα σε λίγα λεπτά επενέβη περιπολικό της Αστυνομίας και προχώρησε στην σύλληψη του δράστη με την διαδικασία του αυτοφώρου. Άξιο αναφοράς, πάντως, το γεγονός ότι κανείς από τους τρεις επιχειρηματίες δεν προτίθεται να καταθέσει μήνυση εναντίον του νυκτερινού διαρρήκτη, αφού δεν βλέπουν πιθανό το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα καταστήματά τους, τις οποίες και αποκατέστησαν άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…