Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπιτα µε τραχανά

Κοτόπιτα µε τραχανά

0
kotopita traxanas

1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο 700γρ περίπου

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3 στήθη κοτόπουλου

½ κ.γ.. πιπέρι

2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

2 φλ. τραχανά ή άλλο κοντό ζυμαρικό

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το κοτόπουλο, το βγάζουμε µε τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει, το ξεψαχνίζουμε µε τα χέρια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε µε τη σκόνη μουστάρδας και την πάπρικα. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε µε το κοτόπουλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου και στρώνουμε διαδοχικά τέσσερα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε µε τα υπόλοιπα τέσσερα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα ένα.

Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια. Προαιρετικά αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

    500γρ. φασόλια μαυρομάτικα 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες 2 ντομάτες ώριμες κομμέ…
  • Ριζότο με κους-κους και φακές

    1 φλιτζάνι ρύζι 1/2 φλιτζάνι κους-κους (το ψιλό που έχει μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτ…
  • agginares ograten

    Αγκινάρες ογκρατέν

    12 αγκινάρες μέτριες ½ κιλό κιμά 150γραμ. βούτυρο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη λίγο μαϊντανό 1 φύ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

500γρ. φασόλια μαυρομάτικα 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες 2 ντομάτες ώριμες κομμέ…