Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κινδυνεύει η «καρδιά» του νοσοκομείου μας!

Κινδυνεύει η «καρδιά» του νοσοκομείου μας!

0
nosokomeio

Με εφημερεύοντα γιατρό από το νοσοκομείο της Καβάλας κρατά ανοιχτή την Καρδιολογική ο διοικητής μετά την χορήγηση άδειας ενός έτους στην Διευθύντρια

Ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας – Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ και συλλαλητήριο την Τρίτη από το ΠΑΜΕ Ξάνθης

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας μετά την έγκριση από τον αρμόδιο υπουργό του αιτήματος για χορήγηση άδειας ενός έτους άνευ αποδοχών στην Διευθύντρια της Κλινικής. Έτσι άμεσος είναι ο κίνδυνος να αναστείλει την λειτουργία της η Κλινική ελλείψει ιατρού!

Με νύχια και με δόντια την κρατά ανοιχτή ο διοικητής

pasxou-webΤιτάνιο αγώνα δίνει όλο αυτό τον καιρό ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Α. Πάσχου προκείμενου να κρατήσει ανοιχτή την Καρδιολογική Κλινική. Η μόνη προσωρινή λύση που εφαρμόζει είναι η κάλυψη του κενού από γιατρούς που έρχονται για μια – δυο μέρες από γειτονικά νοσοκομεία. Συγκεκριμένα χθες και σήμερα η Κλινική λειτουργεί με ένα γιατρό καρδιολόγο από το νοσοκομείο της Καβάλας και έχει πληρότητα περίπου 40%. Από μεθαύριο όμως, ο κ. Πάσχου δεν ήταν σε θέση ν’ απαντήσει αν θα έχει γιατρό! Είναι φανερό ότι δεν επιλύεται έτσι το πρόβλημα και ότι για να συνεχίσει την λειτουργία της η Κλινική χρειάζεται άμεσα στελέχωση από έναν τουλάχιστον γιατρό Επιμελητή Α΄ ή Διευθυντή όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Είναι φανερό επίσης πως αν δεν επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα και κλείσει τελικά η Κλινική αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το νομό μας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυβερνητικοί βουλευτές κ. Ζεϊμπέκ και Γιαννακίδης επικοινώνησαν με τον κ. Πάσχου και μετέφεραν το πρόβλημα στον Αν. Υπουργό Α. Ξανθό. Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα αυτό χρονίζει καιρό τώρα και παρότι υπήρξαν δεσμεύσεις για στελέχωση της Κλινικής από τον προηγούμενο υπουργό υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο που επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ξάνθης ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται!

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης

«Η Καρδιολογική Κλινική της Ξάνθης δεν πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να το επιτύχω» δήλωσε ο κ. Γιώργος Παυλίδης, μετά από ενημέρωση που είχε από το Νοσοκομείο της Ξάνθης για τη χορήγηση αδείας άνευ αποδοχών της Διευθύντριας της Καρδιολογικής, γεγονός που θα οδηγηθεί στο κλείσιμο της κλινικής.

Ο Περιφερειάρχης άμεσα κινητοποιήθηκε και επικοινώνησε με το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κ. Γεώργιο Καλτσίδη και στη συνέχεια με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τους οποίους ενημέρωσε για το θέμα και ζήτησε την προσωπική τους παρέμβαση, ενώ τόνισε: «Πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση. Επ΄ ουδενί δεν πρέπει η κλινική και μάλιστα της Καρδιολογικής που είναι υψηλής διακινδύνευσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή των συμπολιτών μας. Ο Υπουργός είχε θετική προσέγγιση και τον ευχαριστώ γι’ αυτό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παυλίδη.

Κινητοποίηση από το ΚΚΕ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ερώτηση στον

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με θέμα: Σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Αφού επισημαίνουν τις επιπτώσεις που θα έχει η αναστολή της λειτουργία της Κλινικής για τους κατοίκους του νομού μας ρωτούν τον υπουργό σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

Την αποτροπή της αναστολής της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης γιατρών ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.

Παράλληλα η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ξάνθης καλεί σε πανκινητοποίηση όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, τους εργαζόμενους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα να δώσουν βροντερό παρόν σε συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 6 μμ στην κεντρική πλατεία ενάντια στο κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…